Autor Wątek: Polskie części w Polsce ?  (Przeczytany 8150 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
Polskie części w Polsce ?
« dnia: 12 Sierpnia 2004, 11:25:56 »
WITAM :)
Mam jedno pytanie co sie robie w Jelczu Laskowicach podobno skrzynie i silniki i to wszystko po polskiej mysli technicznej tzn, japonskiej w polskim wykonaniu ?
Ciekaw jestem co tak naprawde sie tam robi?
Podobno w Yarkach wystepuje bardzo szybkie zurzycie sworzni i tlokow (mat. auto-swiat)....mozna te dwa aspekty ze soba połączyc czyt.wyzej.
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 12 Października 2006, 18:44:36 wysłana przez MaŁy_RaDeK »
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

serwisSJ

• Gość
POLSKIE CZʦCI W POLSCE ?
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Sierpnia 2004, 11:33:58 »
Zakładając że w avensisach i corolkach angielskich były lozyska w skrzyniach skf made in italy to w polskiej wersji bedzie jeszcze smieszniej:)
Ale szczerze to ciekawe jacy dostawcy biora udział w składaniu tych skrzyń i silników.

Jackal

• Gość
POLSKIE CZʦCI W POLSCE ?
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Sierpnia 2004, 11:38:09 »
W Jelczu-Laskowicach produkuje się(czy już zaczęli produkcję?) silniki diesla do Corolli i Avensisów. Skrzynie biegów od kilku lat produkowane są w Wałbrzychu.

Darus

• Gość
POLSKIE CZʦCI W POLSCE ?
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Sierpnia 2004, 13:08:50 »
W Jelczu Laskowicahc juz postawiony jest ogromny obiekt w ktorym cos produkuja, a z tego co widzialem z boku jeszcze kuper metrow nie zagospodarowanych... kiedys mi mowili co tam ma byc ale nie pamietam  :aduh

Jackal

• Gość
POLSKIE CZʦCI W POLSCE ?
« Odpowiedź #4 dnia: 12 Sierpnia 2004, 13:37:58 »
Może podwykonawcy będą na miejscu mieli swoje warsztaty/hale - tak Toyota zrobiła w USA ?

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
POLSKIE CZESCI C.D.!
« Odpowiedź #5 dnia: 12 Sierpnia 2004, 21:50:34 »
JAK BYM MIAL KUPOWAC TERAZ NOWA TOYOTE DLUGO BYM SIE ZASTANAWIAL, A CO DO DOSTAWCOW TO HMMM..TURCJA WEGRY, POLSKA NA 100%-NIESTETY ZNAJOMY MI MOWIL ZE MAJA GOTOWE MATRYCE DO ODLEWNI I COS SOBIE W LELCZU ODLEWAJA:)
ZRESZTA NON STOP SA OGLOSZENIA W WYBORCZEJ DO PRACY W TOYOCIE MAGISTROW ODLEWNIKOW I MAGISTROW BUDOWY MASZYN POTRZEBUJA.
A POLSKIEJ MYSLI TECHNICZNEJ NIESTETY BARDZO NIE UFAM...MOZE KIEDYS SIE TO ZMIENI W CO WATPIE.
CHYBA BYM SIE TERAZ ZASTANOWIL NAD SUZUKI LIANA CALA SIE RODZI W JAPONI.

OJCIEC MA SWIFTA NAWET NIEZLE CHODZI ALE OPROCZ SILNIKA WSZYSTKO ROBIONE BYLO NA WEGRZECH..PODOBNO.
BO..MOTYW JEST TAKI:
VALEO Z KRAKOWA ROBI ROZNE RZECZY NP. REFLEKTORY PISZE MADE IN FRANCE A MONTUJA TO TUTAJ CZY NA WEGRZECH (PRZYKŁ. SUZUKI)A CZEMU NIE PISSZE MADE IN POLAND ?TAK JEST Z CHLODNICAMI MONTUJA JE W WIELU AUTACH ..SZWAGIER TAMK ROBI ALE NIE NA PRODUKCJI TO CODZIENIE WYJEZDZA Z TAMTAD ZALY TIR "RÓŻNOŚCI"
I PODOBNO WERYFIKACJE MAJA OSTRA.
POZDRAWIAM
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

Jackal

• Gość
POLSKIE CZʦCI W POLSCE ?
« Odpowiedź #6 dnia: 13 Sierpnia 2004, 10:08:44 »
Skoro już grzebiesz w konkurencji, to powiedz dlaczego ludziska chętnie kupują Audi TT powstające na ... Węgrzech, albo panzerwageny Golfy i inne Tuaregi powstające w Bratysławie na Słowacji.

Kupują bo ufają marce, a miejsce produkcji jest sprawą drugorzędną. Jednak jeżeli chodzi o Toyotęto wszyscy narzekają na jakość podzespołów powstających w Europie. Ja też narzekam, nie przeczę, jednak jestem świadomy że wszystkie firmy tną koszty i jeżeli jakość aut spada, to wszystkim!!!

W przeciwnym razie Toyota nie przodowałaby w statystykach, nie?

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
RE..
« Odpowiedź #7 dnia: 13 Sierpnia 2004, 21:19:22 »
Masz racje ufja marce ktora robila auta dobre kiedys przeciez GolfII czy passat kiedys to byly i nawet dalej sa "niezniszczalne" bryki. A teraz syf kila i mogila a co do Toyoty masz racje Chce utrzymac fason jakosci z połączeniu powstajacych niestety kosztow dzieki konkurencji,(dostawcy, linie produkcyjne itp.)
Tak czy inaczej marze w tej chwili o Corolce 2.0XLD (Japonskiej) oczywiscie wersji VII.
Pozdrawiam
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl