Autor Wątek: spalanie, wskaźnik  (Przeczytany 7821 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline szfystack

• Toyot Pełzający
  • **
    • zdjęcia...zdjecia...zdjęcia...
spalanie, wska¼nik
« Odpowiedź #15 dnia: 29 Października 2005, 22:22:08 »
Założenie poprawności wyników:
Tankujemy na tej samej stacji, na tym samym dystrybutorze. Rożne dystrybutory wyłączają sięprzy różnych ilościach wach w baku.
Jeśli tankujemy na różnych stacjach- na obu tankujemy pod korek, ale tak żeby nam sięwacha prawie wylewała. Minusem tej opcji jest jazda przez pierwsze parękm po prostej- inaczej nam sięteochęwachy wylejeL:(:(:(

patroc

• Gość
spalanie, wska¼nik
« Odpowiedź #16 dnia: 29 Października 2005, 23:30:33 »
Wczesniej gadka była o wskaźniku paliwa i jego wachaniach. Tak sobie mysle ze to moze byc to. Wskaźnik paliwa jest wskaźnikiem elektrycznym. jeśłi zapalasz samochód to wskaźnik pamieta poprzednie połozenie i takie tez wskazuje. Jesli np wiekszośc trasy przyspieszasz to poziom paliwa w baku przesuwa sie do tylu, jesli bys np swobodnie sie rozpedzal a czesto mocno hamowal, to wypadkowy poziom paliwa z czytnika elektrycznego bedzie tez inny ( wiecej paliwa z przodu baku) w zaleznosci od tego gdzie sie znajduje dajnik paliwa do pomiarów to takie wskazania beda pokazywane.

matrosbum

• Gość
spalanie, wska¼nik
« Odpowiedź #17 dnia: 30 Października 2005, 10:21:27 »
ok dzięki wszystkim,ale tak konkretnie to ile ona spala w miescie? na 100km,padły rużne odpowiedzi a producent wie ktoś ile napisał??,będzie to chyba najwiarygodniejsze,przynajmniej tak mi sięwydaje.
Takie głupie pytanko jak wiecie jestem nowy kupiłem kołpaki ale nie wiem jak zdjąć stare:)jak sięto robi?:).Aha i co może być z radiem(takie stare bez kaseet i cd chwilowo bo mam inne wydatki),nagle zaczeło sięściszać i takie jakby pykanie z głośnika jest tylko co to może być,przez 10dni było wszystko ok tyle go słucham.Dzięki za wszystkie odpowiedzi,napewno nie raz jeszcze będęsiępytał o jakieś głupotki:)

patroc

• Gość
spalanie, wska¼nik
« Odpowiedź #18 dnia: 30 Października 2005, 11:47:01 »
Cytuj (zaznaczone)
Takie głupie pytanko jak wiecie jestem nowy kupiłem kołpaki ale nie wiem jak zdjąć stare:)jak sięto robi?

pociągnij je mocno , lub zobacz czy nie sa przymocowane na jedną śrubękola. Wtedy musisz ja odkrecic i takze pociagnąć mocno

Cytuj (zaznaczone)
Aha i co może być z radiem(takie stare bez kaseet i cd chwilowo bo mam inne wydatki),nagle zaczeło sięściszać i takie jakby pykanie z głośnika jest tylko co to może być,przez 10dni było wszystko ok tyle go słucham

moze poprostu stare juz jest i sie zmeczylo ;) Jak chcesz to Ci sprzedam swoje , austriackiej firmy MTC, na kasety z ciekłokrystalicznym wyświetlaczem ( tzw szuflada) Chcę100 PLN do uzgodnienia
Pozdr[/code]

Madzia83

• Gość
spalanie, wska¼nik
« Odpowiedź #19 dnia: 30 Października 2005, 12:15:42 »
Cytat: matrosbum
ale tak konkretnie to ile ona spala w miescie? na 100km,padły rużne odpowiedzi a producent wie ktoś ile napisał??,

Zalezy od miasta - jak juz ktoś wcześniej napisał miasto miastu nierówne.
Producent podaje ogólne spalanie 7,2 l/100 km - to chyba wspólna miasto-trasa.

mullin

• Gość
spalanie, wska¼nik
« Odpowiedź #20 dnia: 31 Października 2005, 07:40:07 »
Cytat: matrosbum
Aha i co może być z radiem(takie stare bez kaseet i cd chwilowo bo mam inne wydatki),nagle zaczeło sięściszać i takie jakby pykanie z głośnika jest tylko co to może być,przez 10dni było wszystko ok tyle go słucham.

to ja też moge zaproponować radyjko bo mam do sprzedania Panasonic na kasete nie zniszczone z bajerkami moge fotke przesłać za 130zł :wink:
pzdr

Mullin ogłoszena zamieszczamy w odpowiednim dziale, albo na PW a nie w technicznym
Toyo69

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl