Autor Wątek: Na gazie jedzie, na benzynie nie jedzie :(  (Przeczytany 3441 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Martini

• Gość
Na gazie jedzie, na benzynie nie jedzie :(
« Odpowiedź #15 dnia: 01 Listopada 2005, 18:10:40 »
może za krótko kręciłem. Wskazania diody też mi nie pokazały trybu "na gazie", tylko miga czerwona czekając na 3.5 tys obr.

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
« Odpowiedź #16 dnia: 01 Listopada 2005, 20:35:39 »
Martini: mój staruszek ma tak, że włącza stacyjkę, następnie wciska guzik od gazu i trzyma dooobrych kilka sekund aż raczy zaświecić diodą od gazu. Rozrusznik i pali na gazie.
Masz instrukcjęod tej instalacji ? Wydaje mi się, że każda instalacja powinna mieć możliwość odpalenia tylko na gazie, jakby coś z benzyną zdechło.
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #17 dnia: 02 Listopada 2005, 09:39:24 »
Cytat: Perzan
Wydaje mi się, że każda instalacja powinna mieć możliwość odpalenia tylko na gazie, jakby coś z benzyną zdechło.

no właśnie nie każda ma niestety. Niektóre można przeprogramować tylko kompem w trybie awaryjnym żeby odpalała na LPG a niektórych siępoprostu nie da
Martini, jaką masz instalkę??
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

Martini

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 05 Listopada 2005, 13:25:50 »
No więc Cari ożyła.   :aclap   Zawiesiła siępompa paliwa. Jak ściągnąłem kanapęi uderzyłem lekko kluczem, auto zaskoczyło na moment. Rozebrałem wszystko i okazało sięże jedna z wtyczek już w samej pompie nie styka. Contact-spary i oczyszczenie styków pomogło. Teraz autko śmiga, pali "na strzał". Co ciekawe to pompa dopiero zaczyna działać jak siękręci rozrusznikiem a nie już w momencie zapłonu- o tym nie wiedziałem   :shock:  

Dzięki za wszelką pomoc   :wink:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl