Autor Wątek: Wspomaganie (F)  (Przeczytany 53390 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Bisua

• Gość
Wspomaganie (F)
« dnia: 14 Sierpnia 2004, 14:43:38 »
Witam mam problem z wspomaganiem cos sie dzieje w ukłądzie gdyż samochod zachowuje sie task jakby serwo miał wyłączone ??? Nic nie cieknie ani nie zgrzyta tylko kierownicą kreci sie tak jakby stacyjka była wyłaczona :( i nie wiem o co chodzi :
1. czy np mogł sie bezpiecznik od serwo przepalic
2. czy np odpiał sie jakis kabel co doprowadza zasilanie do serwo

prosze o pomoc i to w miare szybka gdyz jutro musze jechac do Warszawy
« Ostatnia zmiana: 03 Listopada 2006, 12:54:12 wysłana przez Miche »

CarinaGTI

• Gość
Odp: Wspomaganie (F)
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Sierpnia 2004, 16:25:08 »
hmmm pierwsze co bym sprawdził czy:
- płyn nie za szybko ci ubywał??
- pompa wspomagania sucha??
- nie pamietam czy i ktory bezpiecznik odpowiada ewentualnie za serwo- stąd sprawdzic wszystkie bezpieczniki pod  maską i po kierownicą
- moim zdaniem bardziej pompa, ale jeżeli z dnia na dzien to mogło sie coś odpiąc, bo z pompy wylewałoby sie systematycznie
« Ostatnia zmiana: 03 Listopada 2006, 12:55:41 wysłana przez Miche »

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Sierpnia 2004, 18:48:28 »
własnie w tym problem ze płynu nie ubyło :( a stało sie to nagle Ojciec zadzwonił z trasy i powiedział ze jak zjechał na stacje aby zatankowac i poźniej ruszył to juz serwo nie zadziałało :( i kurcze nie wiem czy u nas pompa jest połączona jakims kabelkiem czy np zasilana jest z paska ???
« Ostatnia zmiana: 03 Listopada 2006, 12:56:55 wysłana przez Miche »

CarinaGTI

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Sierpnia 2004, 20:59:11 »
hmm ale przecież nie ma serwa we wspomaganiu!! jak już to tylko jest przy układzie hamulcowym, moim skromnym zdaniem jeżeli nie pogorszało sie to od jakiegoś czasu, to musiało coś od pompy wspomagania sie odczepic albo (chyba że nie spojrzałeś) pasek strzelił, zwruc jeszcze raz uwage na zbiornik wspomagania ( bo u nas w carinkach jest on przybrudzony tym płynem i z zewnątrz wcale nie widac ile tam jego jest w środku- odkrecic i zobaczyc w środku)
OBLOOKAJ dokładnie pompe wspomagania!!
a tak btw. jak podczas jazdy strzelił mi w poprzednim aucie pasek klinowy to też wspomagania nie miałem-dobzre że nie było to na jakimś zakrecie uufff
Pozdro600
« Ostatnia zmiana: 03 Listopada 2006, 12:59:40 wysłana przez Miche »

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Sierpnia 2004, 23:32:48 »
thanx Konrad okazało sie ze pasek poszedł wiec teraz trzeba troche pojeździc i pocwiczyc rece a w wawce załoze nowy pasek  i mam nadzieje ze bedzie ok
« Ostatnia zmiana: 03 Listopada 2006, 13:00:49 wysłana przez Miche »

Ambrozy

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 16 Sierpnia 2004, 10:10:02 »
U mnie mialem taki sam objaw.... zmienilem plyn i dalej bylo to samo... Pompa bylo slychac ze chodzila ....Gdy zaczol padac deszcze wjechalem w pare kaluz wszystko wrocilo do normy :yawn okazalo sie ze to lozyska na Makpersonie

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Sierpnia 2004, 09:27:43 »
no i  :evil:  :evil:  :evil:  okazalo sie ze to wina pompy ze pasek szczelil wiec mam teraz do roboty pompe czy ktos wie ile to kosztuje i czy da sie to jakos zregenerowac objawy sa takie ze jak chccieli zalozyc pasek to okazalo sie ze nie mozna obrocic kolem od pompy wspomagania  :cry:  :cry:  :cry:  paranoja

Ambrozy

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 18 Sierpnia 2004, 09:53:36 »
koszt pompy o ile pamietam (zamiennika) to ok 200 zl...
« Ostatnia zmiana: 03 Listopada 2006, 13:00:13 wysłana przez Miche »

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 23 Sierpnia 2004, 11:49:50 »
Cytuj (zaznaczone)
koszt pompy o ile pamietam (zamiennika) to ok 200 zl...

Prezesie cos złe dane do 1.6 koszt używki to około 600 zł
 p.s

PROSZE O POMOC !!!!!!!!!!!!
gdyż nie moge nigdzie we wrocku znaleźc używki do Cari 2.0 czy ktos zna we wrocku lub jego okolicach kogos kto ma takie uzywane pompy lub moze je zregenerowac
« Ostatnia zmiana: 03 Listopada 2006, 13:01:39 wysłana przez Miche »

Ambrozy

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 23 Sierpnia 2004, 12:09:36 »
eee o ile pamietam w InterCarsie ze zniżką płacilem cos kolo 200 zł... fakt ze to włoski zamiennik był...
« Ostatnia zmiana: 03 Listopada 2006, 13:02:16 wysłana przez Miche »

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 23 Sierpnia 2004, 17:58:27 »
niestety dalej do 2.0 nic nie ma natomiast rzeczywiscie do 1.6 i 1.8 jest tego dosc sporo

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 15 Września 2004, 22:36:33 »
hej no i koniec problemow pompa została znaleziona dzieki wielkiej pomocy kolegi Darusa   :wink: :wink: tak dla ciekawostki powiem ze jest to pompa od rocznej AVE :) w pełni pasowala tylko trzeba było przerobic rurke z płynem (wydłużyc)
i teraz nie pozostaje nic wiecej jak dalej rozkoszowac sie jazdą moją Cari już ze wspomaganiem  :icon_pray:
« Ostatnia zmiana: 03 Listopada 2006, 13:03:20 wysłana przez Miche »

Michal_P

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 13 Lipca 2005, 00:33:56 »
Hmmm...
A ja mam inny problem troche.
Mianowicie czasem (nie ma na to zasady) po włączeniu samochodu nie moge krecic kierownicą... Zwykle musze chwile poczekac, albo pojechac kawałek do przodu, pokombinować z kierownicą i po chwili kierownica "puszcza" i kreci sie normalnie.
Zaznaczam, że dzieje sie to tylko od razu po włączeniu silnika.
Do tego moj mechanik powiedział, że mi pompa wspomagania głośno chodzi.
Ja tego jakoś co prawda nie słysze, ale ja sie słabo znam.

Ma ktoś pomysł??

Pozdrawiam!
« Ostatnia zmiana: 03 Listopada 2006, 13:04:59 wysłana przez Miche »

ThorsHammer

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 07 Października 2005, 21:13:26 »
Ja mam problem taki. Zaczeło mi zgrzytac wspomaganie. Sprawdziłem stan płynu i okazało sie że jest go dosyc mało. Po uzupełnieniu wszystko wrłciło do normy. Ale niestety po dwłch dniach znow to samo. Znow ubyło mi płynu. Tylko ze tym razem jak dolałem to wystarczyło z miata wrocic pod dom i znow zgrzytanie.  :furious3:  Tak jakby gdzieś był jakis wyciek......
« Ostatnia zmiana: 03 Listopada 2006, 13:06:27 wysłana przez Miche »

Qbis

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 24 Sierpnia 2006, 01:07:20 »
Witam,
mam problem z plynem od wspomagania, gdyz nie wiem jaki aktualnie jest w samochodzie a chcialbym wymienic.
Czy mozecie cos doradzic?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl