Autor Wątek: Wspomaganie (F)  (Przeczytany 53449 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline michalck81

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: nagły brak wspomagania ukł kierowniczego
« Odpowiedź #105 dnia: 29 Grudnia 2009, 14:30:48 »
Ależ masz chłopie problem z kanałem, podjedź na Stację Kontroli Pojazdów gdzie robi się przeglądy i sprawdź gdzie się leje. Za samo wjechania na kanał nic nie zapłacisz, bynajmniej tak jest u mnie.

Offline adpre

• Toyot Chodzacy
Odp: nagły brak wspomagania ukł kierowniczego
« Odpowiedź #106 dnia: 29 Grudnia 2009, 17:18:39 »
Adpre, od dyskusji na temat płukania, to mamy inny wątek. Z niego też dowiesz się, czemu Twoja metoda jest zasadniczo mało skuteczna a już na pewno nie jest to "płukanie" (raczej odświeżanie starego płynu).

Dagonie, w zupelnosci sie zgadzam
moja metoda, to tylko dorazny sposob, ale nie na dlugo. zawsze bedzie chodzilo lepiej niz na starym plynie...  jesli nie masz chwilowo mozliwosci (brak narzedzi, cieplego garazu z kanalem...) to swoj sposob uwazam za dobry.
a odswiezenie wymianie sie nie rowna;p
Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej – szaleniec.
(George Carlin)

Piłeś -  nie jedź!
Nie jedziesz - wypij.

Offline barte.k

• Toyot Spamer
    • Lotniczo!
Odp: Wspomaganie (F)
« Odpowiedź #107 dnia: 06 Stycznia 2010, 10:40:52 »
powracając do tematu, który ostatnio poruszyłem, okazało sie, że magiel jest OK< natomiast po prostu rozpięły sie gdzies nienajmłodsze juz przewody i plyn wyciekł..
ot i cała heca..

na szczescie..
Szerokości Kuba!

today tomorrow TOYOTA

Dagon

• Gość
« Odpowiedź #108 dnia: 06 Stycznia 2010, 11:22:57 »
No to kamień z serca co?  :grin:

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #109 dnia: 06 Stycznia 2010, 11:29:12 »
i portfel grubszy :grin:

Offline barte.k

• Toyot Spamer
    • Lotniczo!
« Odpowiedź #110 dnia: 06 Stycznia 2010, 11:51:03 »
dokladnie, szczególnie, że na narty odkladam teraz;)
Szerokości Kuba!

today tomorrow TOYOTA

Offline adamno

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #111 dnia: 29 Stycznia 2012, 00:30:06 »
Witam. Chyba kończy mi się pompa. Po kilku godzinach niedziałania, tuż po zapaleniu silnika jest zgrzyt, kierownica chodzi bardzo ciężko przez kilkanaście sekund.
Natomiast jak pokręce kierownicą bez silnika, po zapaleniu wyje ta pompa jakiś czas.

Pytam tylko, czy to na 100% pompa, a nie jakieś inne rzeczy. Wiem, że mam już wlany najgęstszy płyn, bo te objawy są już od pół roku. A teraz jak przymroziło to masakra.
pozdrawiam
adamno
---------------------
//sprzedane//
Toyota Avensis 1.8 LPG 2007

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #112 dnia: 29 Stycznia 2012, 00:35:07 »
Sam sobie już odpowiedziałeś na swoje pytanie ;-)

mix-tra Tarnów

• Gość
« Odpowiedź #113 dnia: 29 Stycznia 2012, 09:37:06 »
Witam. Chyba kończy mi się pompa. Po kilku godzinach niedziałania, tuż po zapaleniu silnika jest zgrzyt, kierownica chodzi bardzo ciężko przez kilkanaście sekund.
Natomiast jak pokręce kierownicą bez silnika, po zapaleniu wyje ta pompa jakiś czas.

Pytam tylko, czy to na 100% pompa, a nie jakieś inne rzeczy. Wiem, że mam już wlany najgęstszy płyn, bo te objawy są już od pół roku. A teraz jak przymroziło to masakra.
Raczej pompa ale tak zastanawiam się kto Ci kazał wlać inny płyn ( najgęstszy ) ? Jeśli to pompa wsp. to do połowy 94 wychodziła cari z pompą Toyody a po 1994 ZF i taka pewnie Ci padła  :grin: Trochę nie fajnie się ją wymienia więc sprawdź dobrze czy to ona na pewno . Kiedyś wymieniałem taka pompę z ZF na niezniszczalna Toyodę ale trzeba zmienić uchwyt mocowania pompy i chyba tylko tyle ale pewności nie mam. :-)

Offline adamno

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #114 dnia: 29 Stycznia 2012, 09:41:02 »
Pompa już hałasowała. Często zaraz po starcie silnika długo wyła. Dlatego mechanik wlał ten najgęstszy płyn i było lepiej. Ale nic nie trwa wiecznie, więc czas na zmianę. Przypuszczam, że u mnie oryginał z 96 jeszcze siedzi, więc i tak szacun dla tej pompy.
pozdrawiam
adamno
---------------------
//sprzedane//
Toyota Avensis 1.8 LPG 2007

Offline leniu

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #115 dnia: 02 Sierpnia 2020, 13:47:17 »
Witam.
Chciałem zapytać jaki dexron 2 czy 3 lepiej zalać do wspomagania cariny e 2.0 97r. Podejrzewam, że olej od nowości nie był wymieniany. Jego kolor z czerwonego zrobił się na czerwono-brązowawy. Po pompie widać, że jest lekko wilgotna ale ubytków w zbiorniku nie ma, nie musiałem przez 11 lat jak jeżdżę dolewać. Chciałbym dokonać wymiany tego płynu tylko ten dylemat odnośnie specyfikacji.

Offline carinae20gli

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #116 dnia: 02 Sierpnia 2020, 23:12:15 »
Do wspomagania mojej Cariny 2.0 (rocznik 1994), 4 lata temu wlałem syntetyczny "Valvoline ATF" i na razie bez problemu wszystko działa.
Natomiast w "1993 & 1996 Owners Manual" piszą, że ma być ATF DEXRON II.
« Ostatnia zmiana: 02 Sierpnia 2020, 23:15:32 wysłana przez carinae20gli »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl