Autor Wątek: Czyszczenie układu paliwowego/wtrysków w D4D  (Przeczytany 9388 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MayeKK

• Gość
Czyszczenie układu paliwowego/wtrysków w D4D
« dnia: 03 Listopada 2005, 20:39:37 »
poradzono mi wlac do oleju napedowego ok 2l oleju do dwusuwow ( Mixol )...lepiej tak czy kupic jakis "eliksir" do czyszczenia wtryskow i smarowania, a jesli tak to jaki ?

Bubu

• Gość
czyszczenie ukladu paliwowego/wtryskow diesel D4D
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Listopada 2005, 20:45:34 »
Cytuj (zaznaczone)

ale po co?

ZACHARY

• Gość
Re: czyszczenie ukladu paliwowego/wtryskow diesel D4D
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Listopada 2005, 21:04:21 »
Cytat: MayeKK
poradzono mi wlac do oleju napedowego ok 2l oleju do dwusuwow...lepiej tak czy kupic jakis "eliksir" do czyszczenia wtryskow i smarowania, a jesli tak to jaki ?
 :shock:    :shock:    :shock:
A przepraszam jak ktoś to uzasadnił? Dawno nie słyszałem większej bzdury. To raczej miał być sabotaż!!!
A jeśli chcesz raz na jakiś czas zastosować jakiś środek to w ASO jest specjalny środek zalecany przez Toyotę.

MayeKK

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Listopada 2005, 21:15:32 »
Cytat: Bubu
Cytuj (zaznaczone)
ale po co?
« Ostatnia zmiana: 08 Października 2006, 00:14:56 wysłana przez MayeKK »

MayeKK

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Listopada 2005, 21:19:01 »
Cytuj (zaznaczone)
A przepraszam jak ktoś to uzasadnił?

tak, ze niby ma to oczyscic wtryski...a w jaki sposob ? nie wiem   :|  
tak czy siak wszystkie preparaty tego typu sa przede wszystkim mocno smarujace...

Bubu

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Listopada 2005, 21:33:27 »
MayeKK, w starszych dieslach pomagalo stososwanie mixolu ale nie wiem jak to bedzie w d4d z common railem zacznij od swiec :!:

ZACHARY

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 03 Listopada 2005, 21:35:22 »

tak, ze niby ma to oczyscic wtryski...a w jaki sposob ? nie wiem   :|  
tak czy siak wszystkie preparaty tego typu sa przede wszystkim mocno smarujace...

Zrobisz jak chcesz. Są w końcu i tacy, którzy jeżdżą na oleju napędowym i nie widzą w tym niczego złego. Ja wiem jedno nie nalałbym mixolu do paliwa przeznaczonego nawet do mojego U-1624. Choć jemu pewnie by to nie zaszkodziło.

Jeśli pytasz tu o radęto z mojej strony powiem tylko tyle, że nie warto eksperymentować. A jeżeli masz podejrzenie zabrudzonych wtryskiwaczy to radzęCi zastosować kilka razy z rzędu polecany/niestety dość drogi!/ przez Toyotępreparat. Nie do końca wiem, który masz silnik i czy orientujesz sięile kosztuje jeden nowy wtryskiwacz. Do mojego silnika jeden wtryskiwacz to wydatek 4200 złotych. Warto spróbować.

Bubu

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 03 Listopada 2005, 21:38:23 »
Cytat: ZACHARY
Zrobisz jak chcesz. Są w końcu i tacy, którzy jeżdżą na oleju napędowym i nie widzą w tym niczego złego.

ja jezdze na nim caly czas i naprawde nie widze w tym nic zlego, a na czym powinno sie jezdzic dieslem??

MayeKK

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 03 Listopada 2005, 21:40:24 »
Cytuj (zaznaczone)
Jeśli pytasz tu o radęto z mojej strony powiem tylko tyle, że nie warto eksperymentować. A jeżeli masz podejrzenie zabrudzonych wtryskiwaczy to radzęCi zastosować kilka razy z rzędu polecany/niestety dość drogi!/ przez Toyotępreparat. Nie do końca wiem, który masz silnik i czy orientujesz sięile kosztuje jeden nowy wtryskiwacz. Do mojego silnika jeden wtryskiwacz to wydatek 4200 złotych. Warto spróbować.

pytam bo wydalo mi sie to zlym pomyslem i wolalem sie upewnic i popytac na forum.....i dobrze ze zapytalem.....:)

a ile kosztuje ten srodek toyoty i na ile wystarcza ???

ZACHARY

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 03 Listopada 2005, 22:31:25 »
Cytat: Bubu
Cytat: ZACHARY
Zrobisz jak chcesz. Są w końcu i tacy, którzy jeżdżą na oleju napędowym i nie widzą w tym niczego złego.

ja jezdze na nim caly czas i naprawde nie widze w tym nic zlego, a na czym powinno sie jezdzic dieslem??

:-DD    :-DD    :-DD  
Oczywiście chodziło mi o olej opałowy!!!  :oops:

ZACHARY

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 03 Listopada 2005, 22:41:53 »

a ile kosztuje ten srodek toyoty i na ile wystarcza ???

Ok. 50-60 złotych i jest to dawka na jedno tankowanie pod korek.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl