Autor Wątek: Potrzebuje Potwierdzenia co do silnika 1,3 i 1,0 !!!!!!!  (Przeczytany 1934 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kons21

• Gość
Potrzebuje Potwierdzenia co do silnika 1,3 i 1,0 !!!!!!!
« dnia: 03 Listopada 2005, 22:31:28 »
Witam juz kiedys pytalem o silnik  1,3 a mianowicie o miejsce na pape i niby tam jest miejsce w gowicy ale tez ktos mi pisal ze moge przelozyc sam blok silnika z 1,3 a zostawic moja glowice  bo podobno sa takie same zarowno w silniku 1,3 jak i w 1,0 i prosil bym zeby mi to ktos potwierdzil w 100 % bo mam zamiar kupic ten blok  i musze miec 100% pewnosci ze moja glowica podejdzie i kasa nie zostanie wyzucona w bloto  z gory dziekuje za pomoc !!!!!!

Offline szfystack

• Toyot Pełzający
  • **
    • zdjęcia...zdjecia...zdjęcia...
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Listopada 2005, 23:17:04 »
Pisałem to ja, ale 100% pewności nie mam.
Myślęze w tym pomoże Ci Kwiatos alu Gladiator. oni mają EPC i mogą to spradzić

kons21

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Listopada 2005, 11:03:09 »
no to czekam  na ich opinie a moze mozna gdzies napisac nie wiem do toyoty zna ktos namiary zeby od nich sie dowiedziec czy napewno pasowala by glowica z 1,0 do bloku z silnika 1,3  aha a moze ktos ma namiarki na silniki najlepiej 1,3 gaznik :-) zero problemow z przelozeniem  albo gdzie mozna takich wogule szukac bo dos ciezkawo znalesc :( czekam na odpowiedzi

kfiatos

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Listopada 2005, 03:44:04 »
kons21,na 99% powinna pasowac (jedz do intercarsu i popros zeby Ci pokazali uszczelke pod 1.0 i 1.3 to bedziesz mial pewnosc), a druga sprawa to niech ktoś wreszcie sprawdzi czy w glowicy od 2EE jest dzira na pompe paliwa. bylo to juz przerabiane i nie wiem czy jest czy nie. Jak patrzylem u kumpla to z zewnątrz jest ten otwór zaślepiony i nie wiemy czy pod spodem jest dziura czy nie. Jak znam Toyote to napewno jest ( bo po co robic 2 rodzaje glowic) i tylko z zewnątrz zaślepili. Ja do 1.3 gaznik (mialem tą porąbaną wersjęgaźnika) załozyłem cały stary osprzęt czylii kolektory (wydechowy i ssacy) gaźnik aparat, w ten sposób nie musialem nic ruszac. A silnik 1.3 od 1.0 rozni sie chyba tylko korbowodami (dlugoscia). ewentualnie sprawdz

http://www.moto-czesci.pl/main.snm?page=engine2&h_m_id=TOYOTA&h_plu_ids=1%2C3L+2E+12V+sohc+84r%3E%7C3

Z epc nic nie wynika wiec tym sie nie sugeruj a w Toyocie nic nie wiedzą bo robił mi remont mechanik z ASO i nie wiedzial (w katalogach sie roznia) :shock:

Swoją droga iak kupisz silnik to i tak powinienes zrzucic glowice i wymienic uszczelniacze zaworowe, wiekszosc wymaga tego zabiegu. Jak po kupnie zdjelismy dekiel zaworów to sie zzalamalem, glowica byla w strasznym stanie. Jak dopadne cyfrowke (moze dzis to zrobie Cii zdjecia glowicy 1E i zobaczysz o jaki otwor chodzi

Pozdrawiam i daj znac jak Ci idzie

kons21

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Listopada 2005, 22:59:53 »
"jedz do intercarsu "a co to jest ???? i gdzie to w kraku znajde zeby podskoczyc i sie dowiedziec  ???

kfiatos

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 12 Listopada 2005, 01:37:40 »
kons21, chodzilo o sklep z czesciami. Napewno w Krakowie jest jakis gdzie bedą mogli Ci pokazac obydwie uszczelki. Upewnij sie bo ja mogęsie mylic. :?

Offline szfystack

• Toyot Pełzający
  • **
    • zdjęcia...zdjecia...zdjęcia...
« Odpowiedź #6 dnia: 13 Grudnia 2005, 11:28:56 »
chyba nasz kolega kons21 zrezygnował z dalszej jazdy starletką

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=76951997

Kons co sięstało że niech chce już jeździć????

bol0

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Grudnia 2005, 07:44:15 »
kons mial stluczke. wspolczucia stary. na pewno wsadziles troche roboty w to autko

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl