Autor Wątek: Rdza na szynach fotela kierowcy i pasażera  (Przeczytany 9772 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

STACHOO

• Gość
Rdza na szynach fotela kierowcy i pasażera
« dnia: 16 Sierpnia 2004, 10:49:54 »
Witam !
Przy niedzielnych porządkach w aucie zauważyłem małe pecherzyki rdzy przy mocowaniach foteli kierowcy i pasażera w okolicach mocowań do podwozia. Wydaje mi sięże to troche dziwne w 1,5 rocznym aucie. Czy u was w Yarisach też coś takiego ma miejsce ? Już raz wymieniałem siedisko kierowcy na gwarancji z powodu przetarcia materiału a teraz chyuba bedą musieli wymienić cały metalowy stelaż...
« Ostatnia zmiana: 21 Sierpnia 2009, 09:58:46 wysłana przez Janmor »

Hicks

• Gość
Rdza na szynach fotela kierowcy i pasa¿era
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Sierpnia 2004, 10:59:59 »
Siemanko, chyba nie kumam - jak Ty coś tam dojrzałeś skoro wszystko jest zakryte tapicerką ?

A propos tego fotela: jak duże były te przetarcia tapicerki ? Mi sięzrobiła 1 cm szpara w tapicerce na zgięciu fotela. Pod spodem jest jakiś ostry metalowy element który to przedziurawił. Szkoda jest ledwo widoczna ale sięzastanawiam czy to zgłosić...

STACHOO

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Sierpnia 2004, 11:12:26 »
Widze że bez zdjęcia sięnie obejdzie. Rdza pojawila sięna szynach po których jeździ cały fotel więc nie może być na niej żadnej tapicerki. A co do przetarcia fotela to u mnie było bardzo nieznaczne aczkolwiek bardzo denerwujące tym bradziej że pojawiło siępo przejechani 3kkm.

adi

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Sierpnia 2004, 11:18:24 »
a ja po 5 latach sie zrobily dwie dziurki wielkosci ucha szpilki w siedzeniu kierowcy:))) rdzy nei zaobserbowalem :mrgreen:

Mario

• Gość
Re: Rdza na szynach fotela kierowcy i pasa¿era
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Sierpnia 2004, 11:19:17 »
Cytat: STACHOO
Witam !
Przy niedzielnych porządkach w aucie zauważyłem małe pecherzyki rdzy przy mocowaniach foteli kierowcy i pasażera w okolicach mocowań do podwozia.

Mam to samo ale tylko przy fotelu kierowcy. Swoją drogą zabezpieczenie antykorozyjne we francuzie jest takie samo jak w moim poprzednim fiacie  :evil:

adi

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 16 Sierpnia 2004, 11:20:03 »
Nie ma to jak japonka :lol:

Hicks

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 16 Sierpnia 2004, 11:33:46 »
Z tą rdzą to szok.
Chyba pojadędo ASO z tym fotelem  8)

GAK

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 16 Sierpnia 2004, 11:58:58 »
ja tez bym chetnie fotel wymienil bo po przednim wlascicielu mam dziure od fajki... tylko przetarc brak :( czy ktos ma sposob jak spreparowac usterke? ;) :twisted:

adi

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 16 Sierpnia 2004, 13:04:37 »
w moim tez poprzedni wlasciciel wypalil dziure petem :?  i naszyl na to znaczek toyoty :lol:

bigman

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 17 Sierpnia 2004, 23:16:20 »
Przy niedzielnych porządkach w aucie zauważyłem małe pecherzyki rdzy przy mocowaniach foteli kierowcy i pasażera w okolicach mocowań do podwozia.
miałem coś takiego po stronie kierowcy i wymienili mi szyny na gwarancji bez żadnego problemu i wnikania w szczegóły - na początku myślałem, że to pamiątka po dzwonie - samochód wtedy zebrał sporo solonego śniegu w różnych częściach nadwozia

nie jeździsz w zimie w butach z traktorem, które zbierają dużo śniegu?

Madzia83

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 18 Sierpnia 2004, 09:07:48 »
Witam !
Przy niedzielnych porządkach w aucie zauważyłem małe pecherzyki rdzy przy mocowaniach foteli kierowcy i pasażera w okolicach mocowań do podwozia. Wydaje mi sięże to troche dziwne w 1,5 rocznym aucie. Czy u was w Yarisach też coś takiego ma miejsce ? Już raz wymieniałem siedisko kierowcy na gwarancji z powodu przetarcia materiału a teraz chyuba bedą musieli wymienić cały metalowy stelaż...

Szok :shock:  :shock:  :shock:
U mnie rdza też była w tych miejscach tz. przy śrubach trzymajacych fotel ale temu sięnie dziwię...auto ma 24 lata, natomiast jeśli chodzi o fotele to są całkowicie OK, zero przetarć czy czegoś podobnego. Rety co to sie porobiło :?:  :!:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl