Autor Wątek: Zbiorniczek wyrównawczy płynu chłodniczego  (Przeczytany 5205 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Coobah81

• Toyot Chodzacy
Zbiorniczek wyrównawczy p³ynu ch³odniczego
« Odpowiedź #15 dnia: 14 Listopada 2005, 08:08:24 »
moja tez ma literke  "J" w numerze VIN ( no wlasnie, a byly gdzies jeszcze produkowane poza Japonią??), a jednak ma inaczej pod maska..

Offline szfystack

• Toyot Pełzający
  • **
    • zdjęcia...zdjecia...zdjęcia...
« Odpowiedź #16 dnia: 14 Listopada 2005, 08:49:24 »
Starletki były chyba tylko JT1 :):) I dlatego są tak mało awaryjne:):):)
Jak dziś zrobięu siebie zdjęcie zbiorniczka na płyn (a może i całej instalacji gazowej????), to powklejam troszkę
Teraz już sam jestem ciekaw jak to u mnie dokładnie jest rozwiązane???-ilu użytkowników tyle wersji:):)

Offline szfystack

• Toyot Pełzający
  • **
    • zdjęcia...zdjecia...zdjęcia...
« Odpowiedź #17 dnia: 16 Listopada 2005, 00:24:23 »
Zdjęcie z opisem (myślęże poprawnym) tabliczki w Ep70 poniżej.

Zbiorniczek wyrównawczy wygląda tak:

i jesttam tylko jeden wężyk.

bol0

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 20 Listopada 2005, 14:23:08 »
Cytat: thompson
(...)Co do tego nieszczęsnego zbiorniczka, to u znajomego wyglądało to dokładnie tak samo jak np. u bol0. W TYM temacie na zdjęciu widać standardowy zbiorniczek, i jak sięprzyjżeć widoczny jest właśnie ten wężyk, o który mi chodziło- wychodzi jakby z pomiędzy tych obu złączonych zbiorniczków...     :wink:

dzisiaj sie temy przyjrzalem i nie wiem do konca czemu ten wezyk ma sluzyc, ale jedno jest pewne: nie ma on zwiazku ze zbiorniczkiem na plyn chlodzacy. Wezyk obiega zbiorniczek z plynem do spryskiwaczy. Nie wiem po co, nasuwa mi sie jedynie mysl, ze moze on w pewien sposob ogrzewac zbiorniczek (wezyk moze byc wypelniany ciepla ciecza)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl