Autor Wątek: Avensis News  (Przeczytany 121328 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Darus

• Gość
Odp: Avensis News
« Odpowiedź #75 dnia: 24 Maja 2006, 10:12:53 »
Co do zapisów to przecież "standard" na ave bez liftingu na samym początku ludzie też się zapisywali nie widząc auta  :) Ale ogólnie beznadziejny ten ave po liftingu... tragedia

lukrobax

• Gość
« Odpowiedź #76 dnia: 04 Czerwca 2006, 17:27:43 »
No więc wszystko już jasne.
Nowy Avensis jest droższy o około 1tys zł (mówię o wersji 2.0 D4D) od poprzednika
jest już dostepny napewno w Toyota Radość, byłem dziś i widziałem 5 sztuk stoi na parkingu.
Od zeszłego tygodnia można oficjalnie zamawiać i odbiory gwarantują na połowę sierpnia, ale mogą być wcześniej.

Offline ravka

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #77 dnia: 04 Czerwca 2006, 18:17:12 »
No więc wszystko już jasne.
Nowy Avensis jest droższy o około 1tys zł (mówię o wersji 2.0 D4D) od poprzednika
jest już dostepny napewno w Toyota Radość, byłem dziś i widziałem 5 sztuk stoi na parkingu.
Od zeszłego tygodnia można oficjalnie zamawiać i odbiory gwarantują na połowę sierpnia, ale mogą być wcześniej.
jest droższy, ale ma kierunki w lusterkach i 10KM wiecej  ;) w sumie fajnie że ten silnik zostaje, jesli będzie w corolce również 126KM plus box to ho ho.................. ;D
1. GT 86 Biała Perła
2. Żonowóz - Ave III 1.8

lukrobax

• Gość
« Odpowiedź #78 dnia: 04 Czerwca 2006, 18:38:54 »
Aha co do silnika, to nie jest to ten sam silnik 2.0 D4D
10Km mocy nie wzięło sie z modyfikacji elektroniczno-programowych starego silnika, tylko zmieniono rozmiary cylindrów, to jest w nowym silniku tłoki maja mniejszy skok i cylindry mają większa proporcjonalnie średnicę (pojemność pozostaje ta sama).
Pozdrawiam

vert

• Gość
« Odpowiedź #79 dnia: 12 Czerwca 2006, 09:13:42 »
Mam do testowania Avensis po face lifting-u D4D 150km w wersji sol plus. Jak ktoś ma jakies pytania to służę pomocą.

T.N.

• Gość
« Odpowiedź #80 dnia: 12 Czerwca 2006, 10:15:23 »
Co to znaczy - masz do testowania? Dostałeś auto z ASO żeby sobie pojeździć i nabrać ochoty na zakup? :) Tez bym tak chciał...

Jeśli możesz looknąć na materiały we wnętrzu - czy faktycznie dali lepsze po liftingu - jakie wrażenia?

vert

• Gość
« Odpowiedź #81 dnia: 12 Czerwca 2006, 13:05:58 »
Jeśli chodzi o testowanie, to mam takie "extra" możliwości. Co do materiałów we wnętrzu, to deska rozdzielcza wykonana z takich samych tworzyw co w pierwowzorze, troszeczkę inny odcień "drewnianych" wstawek, natomiast zdecydowanie innych materiałów użyto do wykonania tapicerki (w testowanym aucie była koloru czarnego). Jest po prostu tragicznie, tapicerka przypomina płótno i nie przystoi do aut tej klasy. W dotyku jest bardzo nieprzyjemna i jestem przekonany, iż moje negatywne odczucie potwierdzi się podczas dłuższego uzytkowania. Pozdrawiam

T.N.

• Gość
« Odpowiedź #82 dnia: 12 Czerwca 2006, 17:57:19 »
No nie - jest jeszcze gorzej niż było, naprawdę??? Już przed liftingiem tapicerka była co najwyżej dostateczna... Aż trudno uwierzyć, skoro w nowym Yarku siedzienia są całkiem miłe w dotyku i ładne - w takim układzie sprawdza się stare powiedzenie - jak Pan Bóg chce kogoś ukarać, to mu najpierw rozum odbiera. Sprzedaż Avensis na Zachodzie nie jest nadmiernie rewelacyjna, to teraz całkiem siądzie, skoro firma pogarsza wyposażenie zamiast poprawiać :( . A i u nas klienci będą narzekać - nie każdy ma ochotę na dzień dobry wymieniać tapicerkę na odpowiadającą klasie wozu (ja akurat miałem, ale w AveVerso w porównaniu z Ave to była całkiem tragedia - na siedzeniach była taka kremplina, że wstyd - nie dość że okropna w dotyku, to jeszcze czarno-bura w kratkę, paskudztwo. Dopiero jasna skóra ożywiła wnętrze). Tyle sobie tu robimy jaj z panzerwagenów, ale proszę wsiąść do nowego "paska" - siedzonka obszerne, wygodne, obciągnięte przyjemnym welurem - to ważne, bo klient ma przede wszystkim kontakt z tapicerką. Nawet w mojej starej megi jest porządny, niezniszczalny welur. Wygląd się opatrzy, osiągi sprawdza się nieczęsto, ale komfort codziennie

vert

• Gość
« Odpowiedź #83 dnia: 12 Czerwca 2006, 19:40:05 »
Ale są i dobre wiadomości. W wersji sol plus za dodatkowa opłatą 4000,-zł otrzymamy tak jak poprzednio reflektorki ksenonowe, ale także zmieniarkę na 6 płyt CD (płyty są ładowane jedna za drugą przez ten sam otwór jak w zwykłym cd na jedną płytę (podobnie ja Land-dzie). Niestety wyświetlacz radia został przeniesiony z corolli i co za tym idzie jest "średnio" czytelny. Przyciski sterowania na kierownicy są także niczego sobie, aczkolwiek najbardziej pocieszająca jest informacja, że nowy Ave III pokaże się już pod koniec 2007 roku, czyli całkiem niedługo. Dla zdecydowanych na kupno Ave II przed liftingiem dobrą informacją będzie to że ceny tych aut są niższe średnio o całe 5000,- zł

Offline bbartek22

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #84 dnia: 12 Czerwca 2006, 21:04:28 »
już są reklamy w TV "nowego" avensisa :D

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
« Odpowiedź #85 dnia: 13 Lipca 2006, 20:46:14 »
Brzydki ten nowy Ave poprostu schrzanili poprzedni to jest KULT.
Teraz to tylko zmieniaja ale lampy i atrapy we wszystkich Toyotach. Jestem załamany.
www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl
Lancia Lybra SW 1,9 JTD Power

Offline bbartek22

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #86 dnia: 13 Lipca 2006, 22:57:32 »
i mi się podoba

ayrsen

• Gość
« Odpowiedź #87 dnia: 15 Lipca 2006, 10:03:01 »
Dla zainteresowanych Avensis T25 - niektóre artykuły trochę stare ale może ktoś poszukuje auta używanego ;D

Toyota Avensis 2.0 D-4D
Toyota Avensis 2.2 D-4D
Toyota Avensis 2.4 VVT-i Prestige
Toyota Avensis Wagon 2.0 D4 High

ayrsen

• Gość
« Odpowiedź #88 dnia: 17 Stycznia 2007, 08:06:00 »
Europejscy specjaliści pracują nad nową Toyotą Avensis

Europejscy specjaliści z ośrodka w Belgii, a nie Japończycy, pracują nad skonstruowaniem Toyoty Avensis nowej generacji - ustalił magazyn „Automotive News Europe”, powołując się na źródła branżowe.
„Mogę tylko potwierdzić, że nasze europejskie centrum techniczne jest zaangażowane obecnie w prace nad pierwszym modelem, który w całości konstruowany jest naszymi siłami - wyjaśnił Colin Hensley z Toyota Motor Europe. Jak napisał „Automotive News Europe”, europejscy specjaliści skonstruują całe nadwozie pojazdu. Colin Hensley wyjaśnił, że auto wykorzystywać będzie globalną platformę, a ta wykonana została w Japonii.

Od roku 1995 Toyota projektuje na Starym Kontynencie kierowane na tutejszy rynek modele, jednak wszystkie prace konstrukcyjne realizowano dotychczas w Japonii. Koncern jest przekonany, że lepiej będzie można sprostać oczekiwaniom tutejszych klientów, jeśli zwiększona zostanie liczba modeli, które są projektowane i konstruowane właśnie w Europie. W planach jest również zacieśnienie współpracy z dostawcami, których zakłady wybudowano na Starym Kontynencie.

Otwarte w  styczniu 2006 r. Centrum Techniczne Toyoty w belgijskim Zaventem jest inwestycją o wartości 130 mln EUR. Personel ośrodka projektuje nadwozia, podwozia i systemy elektroniczne modeli Toyoty, dobiera materiały i komponenty, dokonuje oceny jednostek napędowych i przeprowadza adaptację samochodów do warunków europejskich.

Jak pisze „Automotive News Europe”, następca Avensisa pojawi się za mniej więcej dwa lata.

Według danych firmy analitycznej JATO Dynamics za dziesięć miesięcy roku 2006, Avensis jest trzecim najpopularniejszym modelem japońskiej marki pod względem sprzedaży w Europie:
1. Corolla/Corolla Verso            (218 492)
2. Yaris                                 (202 803)
3. Avensis                             (100 496)
4. RAV4                                 (90 318)
5. Aygo                                 (79 733)

źródło: www.samar.pl

Budrys

• Gość
« Odpowiedź #89 dnia: 01 Czerwca 2007, 13:52:56 »
Nowe wersje Avensisa

Złota era Toyoty nie mogła pominąć Avensisa. Począwszy od maja Toyota wprowadza nowe wersje wyposażeniowe GOLD dla największej Toyoty oferowanej na naszym rynku
Prestige GOLD i X GOLD:
Samochody w tych wersjach w standardowym wyposażeniu otrzymały nawigację
TNS700 - korzyść dla klienta wynosi aż 10.500 zł brutto
Sol, Sol Plus i Sol Plus 180:
Utrzymana zostaje do odwołania promocyjna dopłata za fabryczną nawigacją TNS700 w powyższych wersjach wyposażenia dopłata do nawigacji TNS700 wynosi 3.500 zł brutto a wiec korzyść dla klienta to 7.000 zł brutto
Nowa wersja wyposażenia Sol Plus 180
Toyota w Polsce wprowadza nową wersję wyposażeniową Avensisa SOL PLUS 180 dostępną z silnikiem 177 KM w porównaniu ze zwykłą wersja SOL PLUS w wyposażeniu standardowym dochodzą następujące elementy: kola 215/50 R17 o specjalnym wzorze felgi aluminiowej, tempomat, grill z wersji X, "posrebrzane" wstawki na kierownicy Wersja SOL PLUS 180 jest dostępna tylko i wyłącznie z silnikiem 180KM, jako sedan lub kombi, jedynie z ciemną tapicerką.
Nowe pakiety akcesoryjne
Do oferty Toyoty wprowadzone zostaną dwa dodatkowe pakiety akcesoryjne SPORT i COMFORT
Pakiet SPORT obejmuje: spojler dolny zderzaka przedniego, nakładki progowe, owiewki, spojler dachowy "Sport", chromowaną listwę klapy bagażnika - cena 6.500 zł
Pakiet COMFORT: to m.in.: DVD (dwa ekrany w zagłówkach, odtwarzacz DVD, słuchawki bezprzewodowe), nakładka hamulca ręcznego, chromowana nakładka gałki zmiany biegów, skórzane siedzenia "ALCANTARA", bluetooth, Homelink - cena 19.500 zł brutto

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl