Autor Wątek: Corolla Compresor  (Przeczytany 8175 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Quest_21

• Gość
Corolla Compresor
« dnia: 12 Listopada 2005, 13:22:00 »
Nie do konca wiedzialem gdzie umiescic ten temat wiec jesli to zla lokalizacja, z gory przepraszam.
Wczoraj kupilem sobie, troche spozniony, Auto Swiat, nr.45 z dnia 7 listopada 2005r.
zaciekawil mnie test Corolli TS, czytam go sobie i tak po pewnym czasie widze, ze chyba wkradla sie potena pomylka, albo tez robia sobie z czytelnikow jaja.
Ta Corolla, ktora tam pokazuja, to z tego co widze TS Compressor, a z tego co widze po danych technicznych, tytule itd. to niby testuja zwyklego TS'a bez doladowania  :chmmm  
Co o tym myslicie, bo ja juz chce pisac do redakcji   :lol:

JaryÂś

• Gość
Corolla Compresor
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Listopada 2005, 21:12:41 »
jakiś scan moze? bo nie widzialem cokolwiek piszą o kompresorze to ściema i tak pewnie :wink:

Offline E9

• Toyot Zmotoryzowany
Corolla Compresor
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Listopada 2005, 21:16:32 »
Cytat: Jaryś
cokolwiek piszą o kompresorze to ściema i tak pewnie

w jakim sensie ?? że nie ma corolki compresor ??

Connect 1.8TDCi 109KM i 260Nm by Vtech :)
Tego słucham - http://www.polskastacja.pl - Lata 80-90

Quest_21

• Gość
Corolla Compresor
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Listopada 2005, 00:26:03 »
Nie mam skanera, na stronie auto swiata powinna byc jeszcze zapowiedz numeru i jakies tam zdjecia testowanego auta

JaryÂś

• Gość
Corolla Compresor
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Listopada 2005, 00:58:27 »
jesli piszą o czarnej 5d kompresor i piszą, ze ma 225KM  to bzdurki piszą znow :wink:
auto testowalismy ze znajomymi z corollaclub...porażka  :-DD

Quest_21

• Gość
Corolla Compresor
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Listopada 2005, 18:20:25 »
Pisza, ze ma 192km.
No, a ile ma ta wersja Compressor, no bo chyba wiecej niz normalny TS, ktory ma 192 koniki, po prostu wydaje sie, ze testowali tego Compresora, a opisuja dane zwyklej wolnossacej wersji. Czemu taki szmelc ten Compresor, nie wierze zeby ta sprezarka nic nie dawala  :chmmm

wroobel

• Gość
Corolla Compresor
« Odpowiedź #6 dnia: 15 Listopada 2005, 13:02:48 »
Zgadza się, widziałem ten Auto Swiat najprawdopodobniej jest tam błąd- ten pięciodrzwiowy, ciemnozielony hatchback jest wyposażony w komresor, moc 225 koni przyspieszenie do 100km/h to niskie 6s. Autorzy artykułu przedstawili zwykłego TSa 7,9 do paki i reszta danych również pochodzi od TSa. To samo auto prezentowane było w ostatnim "automaniaku" w tvn, tam wszystko sięzgadza. Mało tego niedługo sam go będe miał na kilka dni  :aclap

pawjas21

• Gość
Corolla Compresor
« Odpowiedź #7 dnia: 15 Listopada 2005, 19:58:45 »
Widziałem tą rollkęw tvn turbo. Zapowiada sięcałkiem nieźle. Od redaktorów dostała same pozytywne opinie.

adi

• Gość
Corolla Compresor
« Odpowiedź #8 dnia: 15 Listopada 2005, 20:02:46 »
Ja widzialem dzisiaj na turbo test corolli compresor, ale prowadzacy mowil o niej jako o zwyklym TS-ie :shock:  :?  tak mowil i mowil ze TS ma dwie rury itd. ...dali jej nawet 9,5/10 hehehe :-DD  ale jak porownali cene z subaru to sie zasmialem tylko :-DD  kompresor rozumiem ale tu byla mowa o TS....dziwne :?

JaryÂś

• Gość
Corolla Compresor
« Odpowiedź #9 dnia: 15 Listopada 2005, 21:38:03 »
wroobel niedlugo sie przekonasz ze ta corollka niema ani 6.9 do paki ani 225 koni.  :-DD    :-DD    :-DD  
ogladalem tez ten fragment o kompresorku na tvn turbo...polewali wode bo dobrze wiedzieli ze tylko zwiecha jest dobrze zrobiona wtym aucie...powiem tak te auto nie 200stu koni i to niedlugo z wrooblem dowiedziemy  :wink:

Offline Rolf

• Toyot Chodzacy
Corolla Compresor
« Odpowiedź #10 dnia: 17 Listopada 2005, 08:24:18 »
Nie wiem Yaryś czemu masz takie odczucia, ale pewnie wiesz co piszesz. Czytałem w różnych pisamch testy Compressora i zawsze wskazywali wielką przewage nad TS'em.
Fakt że jak ją shamowali to miala 213 zamiast 225 koni, ale i tak była szybsza niż Leon 1.8T 225 koni. Rzeczywiście mówili że przyspieszenie nie jest porażająco lepsze, ale elastycznosć to już inna bajka. A chyba głównie po to wkladają ten Compressor. Inaczej wsadzali by turbo tak jak Lotus.

wroobel

• Gość
Corolla Compresor
« Odpowiedź #11 dnia: 17 Listopada 2005, 08:30:46 »
Cytat: Rolf
Nie wiem Yaryś czemu masz takie odczucia, ale pewnie wiesz co piszesz. Czytałem w różnych pisamch testy Compressora i zawsze wskazywali wielką przewage nad TS'em.
Fakt że jak ją shamowali to miala 213 zamiast 225 koni, ale i tak była szybsza niż Leon 1.8T 225 koni. Rzeczywiście mówili że przyspieszenie nie jest porażająco lepsze, ale elastycznosć to już inna bajka. A chyba głównie po to wkladają ten Compressor. Inaczej wsadzali by turbo tak jak Lotus.

Jeśli chodzi o Lotusa to jeden z modeli jest wyposażany w silnik VVTL-i pochodzący od Corolla/Celica TS, co przy masie poniżej tony, robi z niego małego potworka.

Jaro jeśli chodzi o TS-kęz kompresorem to nie przekonamy siępóki nie sprawdzimy.

Offline Rolf

• Toyot Chodzacy
Corolla Compresor
« Odpowiedź #12 dnia: 17 Listopada 2005, 08:43:18 »
A drugi w VVTL-i turbo, co potworka przeradza w potwora.

JaryÂś

• Gość
Corolla Compresor
« Odpowiedź #13 dnia: 17 Listopada 2005, 11:51:54 »
zobaczcie co topgear mowi na temat kompresora  :anarty  
http://www.topgear.com/drives/E6/A2/roadtests/14/01.html
ja sie z kompresorem sie scigalem juz poprostu i wiem ze jedzi taksamo albo nawet gorzej. na gtechu wyszlo 15.4x jemu..to jest żenada...dla porownania 15.4 mialem jak sie uczylem jezdzic cts'em

zgadzam sie, ze elastycznosc wzrosla ale: za malo jak na takie pieniadze wlozone w taki zestaw.(30tysi)
moze niektorych rozczaruje to co pisze ale żadna gazeta ani program TV nie bedzie zadzierac z TMP i nie zrobi sensacji ztego...moce i czasy podawane to bzdurka niestety..tez ubolewam nad tym bo zastanawialem sie na kompresją...auto bylo hamowane na dwoch hamowniach moc sie nie pokrywa..niewiadomo dlaczego.

ostatnio bylo w tvn turbo >automaniak.czyste dane techniczne i jazda na torze....nic konkretnego poprostu nie powiedzieli, ze sie zawiedli. zawiecha fele i hamulce są git to tyle..
pozostaje wierzyc tylko ze ten konkretny egzemplarz wkraju  jest zwalony..ale jakoś TMP nie odesłała do niemiec na poprawke ...ciekawe czemu

:?:    :?:    :?:

tomek_paseo

• Gość
Corolla Compresor
« Odpowiedź #14 dnia: 19 Listopada 2005, 23:57:28 »
Najlepsze jest zakończenie opisu tej Toyotki w Top Gear: Toyota says that it will only import 250 to the UK. All I can think is, thank God.   :D  
Według mnie specjaliści w TTE powinni siętroszkębardziej postarać. Niestety, pewnie poszli po najmniejszej linii oporu i zafundowali tak niewielki przyrost ze względu na pozostawienie wszystkich seryjnych bebechów i trwałość jednostki...

Swoją drogą dziwi mnie fakt iż Toyka, (niby wcale nie szybsza od zwykłego TS-a ) w teście była szybsza od Leona Cupry R. Mój dieselek robi co prawda z takich Leosiów wiatraki  :twisted:, ale mimo wszystko przy dobrym kierowniku robią one poniżej 7 sek do setki... i sporo poniżej 15 et na ćwiartke (fotokomórka)...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl