Autor Wątek: Gaz w Carinie (F)  (Przeczytany 83138 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
Gaz w Carinie (F)
« Odpowiedź #30 dnia: 30 Września 2004, 10:15:08 »
Cytat: stoned_crazy
[...]
Ciekawe jest to ,że mój zasięg na pełnej butli wynosi 250 km a moja mama po nabiciu butli za granicą gdzieś przejechała 400 km  :aeeeu
No i jaki my mamy gaz  :yawn  :asmiliecry  :awallbash

Zapytaj sięjeszcze jak jechała :D Jeden jedyny raz, jak jechałem z Łodzi równe 100km/h to spaliła mi 8l/100km! czyli mógłbym zrobić też 400km z małym hakiem (w butlęwchodzi mi 34l). Ale co to była za jazda :(
Standardowo też robiękoło 250km.
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

Bisua

• Gość
Gaz w Carinie (F)
« Odpowiedź #31 dnia: 30 Września 2004, 11:05:44 »
a można sie dowiedzieć jakie macie zbiorniki i ile gazu wchodzi :)

stoned_crazy

• Gość
Gaz w Carinie (F)
« Odpowiedź #32 dnia: 30 Września 2004, 12:44:32 »
Cytuj (zaznaczone)
Zapytaj sięjeszcze jak jechała Jeden jedyny raz, jak jechałem z Łodzi równe 100km/h to spaliła mi 8l/100km! czyli mógłbym zrobić też 400km z małym hakiem (w butlęwchodzi mi 34l). Ale co to była za jazda
Standardowo też robiękoło 250km.

Tylko ,że to jest automat .Z moich doświadczeń wynika ,że bez względu na styl jazdy oraz miejsce (trasa,miasto) pali praktycznie tyle samo.
 Jakiś czas temu,przez 2 nabicia butli jeździłem tak żeby sięnie zapalała pomarańczowa diodka praktycznie w ogóle.
Efekt-zamiast równiutkich 13 litrów spalił 12,4 ... To samo w trasie .Pali tyle samo co w mieście...
Cytuj (zaznaczone)

a można sie dowiedzieć jakie macie zbiorniki i ile gazu wchodzi

45 litrowa butla a wchodzi tak około 36 litrów maxymalnie.

pozdrawiam...

Bisua

• Gość
Gaz w Carinie (F)
« Odpowiedź #33 dnia: 30 Września 2004, 12:51:27 »
p.s. piszcie też ile przejeźdzacie miasto i trasa :)

mi wchodzi około 40-42 litry gazu  przejeżdzam na tym w miescie około 280 km
a w trasie 80-130 km/h jakies 380 km
a na autostradzie 150-190 km/h  jakies 300-320 km

pawelzak

• Gość
Gaz w Carinie (F)
« Odpowiedź #34 dnia: 30 Września 2004, 19:04:18 »
Witam,
W mojej Carince, której poprzednim wlascicielem byl moj tesciu, zostal zalozony gaz przy przebiegu ok. 160 tys. km, teraz ma na liczniku prawie 220 tys, instalacja Lovato II-gen., butla 46 l, wchodzi ok. 38 l. Najmniejsze spalanie mialem na autostradzie (w czasie urlopowej podrozy do Hiszpanii), gdzie na zbiorniku zrobilem 480 km - spalanie 7,92 l/100km. Najwieksze to na te wakacje - zaladowany, 4 osoby + box i na autostradzie wyszlo 12,3 l/100km. W trasie pali mi 8,7 - 9,5 l/100 km, w miescie 10 - 11 l /100 km wszystko zalezy od stylu jazdy. Jestem zadowolony, jak do tej pory Carinka nie miala zadnej awarii z powodu lpg.

CarinaGTI

• Gość
Gaz w Carinie (F)
« Odpowiedź #35 dnia: 01 Października 2004, 19:22:00 »
co wam powiem to wam powiem, ale mamy tak kijowy gaz ze sie w naszych główkach nie mieści, to co jest oferowane wszedzie oprcz wschodu (rosja itp.) to aż GTI fruwał :D, moze kiedyś bedzie i  u nas -mam nadzieje ze wkoncu tak bedzie!!!!

Bisua

• Gość
Gaz w Carinie (F)
« Odpowiedź #36 dnia: 02 Października 2004, 01:23:19 »
Cytuj (zaznaczone)
moze kiedyś bedzie i u nas -mam nadzieje ze wkoncu tak bedzie!!!!
ale wtedy to ja już bede jeździł najprawdopodobniej TDI :)

Cytuj (zaznaczone)
gdzie na zbiorniku zrobilem 480 km - spalanie 7,92 l/100km.
a ile ci normalnie brał benzyny to by wychodziło ze gdzies około 7 litrów na autostradzie
p.s. jaka srednia prędkość wtedy miałes

jeromino

• Gość
Gaz w Carinie (F)
« Odpowiedź #37 dnia: 08 Października 2004, 20:48:43 »
Jeśli jestescie z Krakowa to moze polecice jakas fajna stacyjke z gazem?  czy macie juz cos srawdzonego?  :-D

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
Gaz w Carinie (F)
« Odpowiedź #38 dnia: 08 Października 2004, 21:49:47 »
Cytat: jeromino
Jeśli jestescie z Krakowa to moze polecice jakas fajna stacyjke z gazem?  czy macie juz cos srawdzonego?  :-D

Tak. Od kilku lat tankujęna Reymonta za halą Wisły. Po 20-30 tys km filtr wygląda prawie jak nowy, a z parownika spada raptem kilka kropli oleju :)
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

jeromino

• Gość
Gaz w Carinie (F)
« Odpowiedź #39 dnia: 08 Października 2004, 21:53:11 »
hmm  nie znam tamtej stacyjki! ja tankuje na krakgazie zaraz kolo wiaduktu przy kleparzu to jest zdaje sie ulica bratysławska? Oni niby maja lepszy i gorszy gaz ale ciezko powiedziec czym sie rozni chyba tylko cena? ale nie wiem do konca dopiero testuje, ktos gdzies mowil ze dobry jest tez gazik na statoilach ale poczekam na wasze opinie!!

Offline carinus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Auris I 1,4 d4d
Gaz w Carinie (F)
« Odpowiedź #40 dnia: 26 Października 2004, 21:22:03 »
Dosyc dobry gaz maja na wylocie do Niemiec za Bolesławcem.Zatankowalem 44l i przejechalem autostrada 560km.Podobnie na BP we Wrocku trafiam na b.dobry gaz.Na zbiorniku 47l wlewam 44l i mam ok.500km pewne ze przejade.Ogolnie nie ma zlych instalacji gazowych tylko sa zle dobierane i kiepsko montowane a regulacje to juz odrebny problem bo niektore nie dają sie dobrze wyregulować.

Bisua

• Gość
Gaz w Carinie (F)
« Odpowiedź #41 dnia: 26 Października 2004, 21:38:07 »
Cytuj (zaznaczone)
Zatankowalem 44l i przejechalem autostrada 560km.Podobnie na BP we Wrocku trafiam na b.dobry gaz.Na zbiorniku 47l wlewam 44l i mam ok.500km pewne ze przejade
 :shock:  :shock:  no coraz gorzej a z jaką średnią predkościa i jak spadek mocy ??

Cytuj (zaznaczone)
Ogolnie nie ma zlych instalacji gazowych tylko sa zle dobierane i kiepsko montowane a regulacje to juz odrebny problem bo niektore nie dają sie dobrze wyregulować.
i to jest główny mój problem ale najgorsze jest to ze we wrocku to chyba nie ma odpowiednich gazmjastrów  :cry:

ROBO-55

• Gość
Gaz w Carinie (F)
« Odpowiedź #42 dnia: 27 Października 2004, 21:28:33 »
jeromino oraz inni Krakusy...
Proponujękorzystać ze stacji krak-gaz, moim zdaniem gaz dobrej jakości, tańszy ok. 10 gr/l jeżeli wykupi siękartęrabatowo-premiową (za 3 zł) sieć stacji coraz większa. Niestety nie dysponujęadresami stacji w Krakowie, wykaz stacji m.in. na stronie www.krak-gaz.pl.

Pozdrawiam  :-DD

ROBO-55

• Gość
Gaz w Carinie (F)
« Odpowiedź #43 dnia: 27 Października 2004, 21:42:10 »
Sprawdziłem stacje w Krakowie...

Kraków-adresy stacji krak-gaz: Prądnicka, Kawiory/Czarnowiejska, ks. Tischnera, Kamieńskiego 18, Igołomska, Mrozowa. Odsyłam po szczegóły na stronęwww.krak-gaz.pl

Zdrowia i wielu kilometrów na gazie :aslyer

jeromino

• Gość
Gaz w Carinie (F)
« Odpowiedź #44 dnia: 27 Października 2004, 21:51:23 »
HEj Robo -55 ja tez tankowalem na krak gazie i nawet ten drozszy gaz + mam karte i faktycznie jest taniej, ale musze powiedziec ze ostatnio tankuje w roznych miejscach aby sprawdzic gdzie jest lepszy gazik teraz wiodaca stacja jest statoil na przedluzeniu bora komorowskiego w krakowie bo zrobilem najwiecej km na jednym baku (mniej wiecej jezdze ta sama trasa codziennie)
jeszcze nie mam wyrobionego zdania o stacjach w krakowie
pozdrawiam
jeromino :aclap

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl