Autor Wątek: PRZY PRZEŁĄCZANIU NA GAZ SILNIK GAŚNIE-POMOCY  (Przeczytany 3211 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

RADAR

• Gość
PRZY PRZEŁĄCZANIU NA GAZ SILNIK GAŚNIE-POMOCY
« dnia: 17 Listopada 2005, 19:24:30 »
WITAM. JESTEM ŚWIERZUTKI NA FORUM. MAM COROLKÊ 2001 1,416V. SEKWENCJA ZAŁOŻONA PRZY 77TYŚ I OBECNIE DOJECHAŁEM DO 130 TYŚ. WYMIENIŁEM FILTR GAZU I POWIETRZA I ZACZEŁY SIÊ KŁOPOTY. GDY JEST SILNIK ZIMNY, PRZY PRZEŁĄCZANIU SIÊ NA GAZ, SAMOCHÓD TRACI MOC, TAK JAKBY GAZ NIE DOCHODZIŁ, GAŚNIE I ZAPALA SIÊ KONTROLKA SILNIKA. GDY SILNIK JEST CIEPŁY GAZ PRZEŁĄCZA SIÊ BEZ PROBLEMU. POPROSZÊ O POMOC
« Ostatnia zmiana: 31 Stycznia 2006, 20:59:18 wysłana przez janmor »

Stiv32

• Gość
PRZY PRZE£¡CZANIU NA GAZ SILNIK GA¦NIE-POMOCY
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Listopada 2005, 07:19:31 »
Umyj wtryskiwacze - lub niech ci w zakładzie umyją.

[Kuba]

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Listopada 2005, 09:03:43 »
I wylacz capslock.   :?

Spro-ket

• Gość
PRZY PRZEŁĄCZANIU NA GAZ SILNIK GAŚNIE-POMOCY
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Listopada 2005, 09:24:30 »
« Ostatnia zmiana: 03 Lutego 2006, 21:44:43 wysłana przez Spro-ket »

RADAR

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Listopada 2005, 22:08:59 »
Dzięki wielkie za podpowiedzi. wtryskiwacze od gazu umyte - jeden problem prysł a pojawił sięnastępny. na drugi dzień od wizyty u gaziarzy zapalam silnik i widzęże czas od momentu przełączenia siękluczyka do uruchomienia sięsilnika wynosi ok 5s. i po zapaleniu słychać jakieś buczenie, coś podobnego do pracującego silniczka elektrycznego. Gdy silnik wyłącze i uruchomie jeszcze raz to bez problemu. Akumulator kręci i jakby było zasysane zbyt mało paliwa lub zbyt wolno.  Jeszcze jedna informacja gaziarze gdy czyścili mi układ gazowy to podczepili kabelki do akumulatora i do jakiegoś silniczka w samochodzie w celu wyssania z przewodów brudnego gazu. poproszęo poradęczy muszędo elektryka sięprzejechać czy mogęz tym jezdzić i odpolać tak samochód, czy może woda mi sięw baku wytrąciła lub coś innego, sam nie wiem.

Wit

• Gość
Odp: PRZY PRZEŁĄCZANIU NA GAZ SILNIK GAŚNIE-POMOCY
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Lutego 2006, 20:49:33 »
bardzo prosta i prawdopodobna odpowiedź: gaz na polskich stacjach daleki jest od doskonałości, sporo jest w nim parafiny ( i innego syfu), która zatyka parownik, objawy, które opisujesz powinny być wyraźniejsze na zimnym silniku a ustępować na gorącym lub w lecie. Rozwiązaniem jest wymiana parownika (300-400zł) albo jego oczyszczenie. Tego ostaniego wg. "oficjalnej" wersji się nie robi ale wiem, ze można (choć sam nie robiłem).

Offline flaq

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: PRZY PRZEŁĄCZANIU NA GAZ SILNIK GAŚNIE-POMOCY
« Odpowiedź #6 dnia: 30 Kwietnia 2006, 22:10:24 »
ja jestem po bólu z tymi samymi objawami. Mam II generację. Wyczyszczone styki elektro...(zaworu?-2)+regulacja. Koszt 40 zł. Pozdrawiam. Styki spryskałem WD40. Przełaczam bez problemu.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl