Autor Wątek: Piaskowanie felg i zgubiony bądź skradziony dekiel  (Przeczytany 2028 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

doberman

• Gość
Piaskowanie felg i zgubiony bądź skradziony dekiel
« dnia: 21 Listopada 2005, 15:41:44 »
Cześć Panownie, mam nowe pytania ;)
1. Zmieniłem opony na zimóweczki (Continental). Jednakże felgi (które wraz z oponami dostałem za frajer kupując auto) są w dość marnym stanie. Chciałem siędowiedzieć czy bardziej opłaca sięje wypiaskować a następnie pomalować na srebry kolor (jaki będzie koszt?) czy kupić jakieś używane w dobrym stanie?
2. Nie wiem jakim cudem, ale będąc jeszcze na letnich oponach zgubiłem dekiel od alufelgi. Dość trudno to zrobić, więc bioręrównież pod uwage opcję'skubnięcia' dekla (swoją drogą czemu tylko jednego?). Wiecie może gdzie można dostać takie do alufelg Artec'a (chodzi o dekiel z logo Toyoty). Wygląda to następująco: logo felgi, felga z dekielkiem i felga bez dekla.
Będęwdzięczny za pomoc. Pozdrawiam ;)
« Ostatnia zmiana: 21 Sierpnia 2009, 09:37:48 wysłana przez Janmor »

Pigletto

• Gość
Re: Piaskowanie felg i zgubiony b±d¼ skradziony dekiel
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Listopada 2005, 16:16:35 »
Cytat: doberman
Cześć Panownie, mam nowe pytania ;)
1. Zmieniłem opony na zimóweczki (Continental). Jednakże felgi (które wraz z oponami dostałem za frajer kupując auto) są w dość marnym stanie. Chciałem siędowiedzieć czy bardziej opłaca sięje wypiaskować a następnie pomalować na srebry kolor (jaki będzie koszt?) czy kupić jakieś używane w dobrym stanie?

Ja miałem ostatnio czyszczone z rdzy felgi i potem malowane. Razem z wyważeniem i wymianą kół wyszło mnie to 180 zł, z tym, że robiłem to u mechanika, który para sięprawie wszystkim, a nie w typowym warsztacie oponiarskim czy lakierniczym. W internecie widziałem ofertęjakiegoś warszatu gdzie pisali iż za renowacjęjednej felgi biorą 50 zł (netto)...
Najlepiej po prostu popytaj w okolicy bo jak widać ceny są bardzo różne, a przy okazji zobaczysz po ile są nowe felgi (chyba w okolicach 120 zł/szt.) bo może lepiej kupić nówki... Co do używek to można często znaleźć oferty na forach itp.... poszukaj na allegro i w naszym dziale 'sprzedam'.
Wg. mnie jak felgi sa proste to warto za w miaręrozsądną cenęje odświeżyć, a tak to moze lepiej kupić nowe...

Spro-ket

• Gość
Piaskowanie felg i zgubiony b±d¼ skradziony dekiel
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Listopada 2005, 00:12:26 »
Na temat piaskowania wklejałem takie tam linki ...
tutaj   http://www.forum.toyota.org.pl/viewtopic.php?t=7667&highlight=piaskowanie
Dekielka szukałbym przy jakiejś okazyjnej wizycie na giełdzie samochodowej Żerań ,
lub bliżej chyba Pruszkowa  - Słomczyn  ;)

Nie zaszkodzi popytać mailowo (z fotkami)  > w ASO Toyota <

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl