Cześć Panownie, mam nowe pytania
1. Zmieniłem opony na zimóweczki (Continental). Jednakże felgi (które wraz z oponami dostałem za frajer kupując auto) są w dość marnym stanie. Chciałem siędowiedzieć czy bardziej opłaca sięje wypiaskować a następnie pomalować na srebry kolor (jaki będzie koszt?) czy kupić jakieś używane w dobrym stanie?
Ja miałem ostatnio czyszczone z rdzy felgi i potem malowane. Razem z wyważeniem i wymianą kół wyszło mnie to 180 zł, z tym, że robiłem to u mechanika, który para sięprawie wszystkim, a nie w typowym warsztacie oponiarskim czy lakierniczym. W internecie widziałem ofertęjakiegoś warszatu gdzie pisali iż za renowacjęjednej felgi biorą 50 zł (netto)...
Najlepiej po prostu popytaj w okolicy bo jak widać ceny są bardzo różne, a przy okazji zobaczysz po ile są nowe felgi (chyba w okolicach 120 zł/szt.) bo może lepiej kupić nówki... Co do używek to można często znaleźć oferty na forach itp.... poszukaj na allegro i w naszym dziale 'sprzedam'.
Wg. mnie jak felgi sa proste to warto za w miaręrozsądną cenęje odświeżyć, a tak to moze lepiej kupić nowe...