Autor Wątek: Czujnik światła stop przy pedale hamulca? (F)  (Przeczytany 15924 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

FAWORYT

• Gość
Czujnik światła stop przy pedale hamulca? (F)
« dnia: 22 Listopada 2005, 15:42:58 »
Witam.Nieświecą mi światła STOP z tyłu auta gdy naciskam na hamulec nożny.Sprawdziłem bezpieczniki ,sprawdziłem żarówki i wszystko dobre. Wiec całą wine zwalam na czujnik STOP-u przy pedale hamulca ,czy dobrze podejrzewam?
Chciałbym dodać,ze jak nacisne już pedał hamulca i pulsacyjnie ponaciskam tak prawie 1cm wgłąb ,to sięzapala stop z tyłu auta ,ale jak tylko puszcze hamulec i nacisne ponownie ,to już nic nieświeci.
Czy jest to czujnik światła stop przy pedale hamulca? W ASO kosztuje 94zł i go dziś zamówiłem ,ale chce sięupewnić czy dobrze zrobiłem.
« Ostatnia zmiana: 01 Czerwca 2006, 09:29:18 wysłana przez Kryspin »

Offline carinus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Auris I 1,4 d4d
Czujnik ¶wiat³a stop przy pedale hamulca?
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Listopada 2005, 20:35:25 »
Mogles zewrzec same przewody ktore wychodza z wlacznika i zobaczyc czy to na pewno styki lub moze instalacja po drodze walnela.

FAWORYT

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Listopada 2005, 22:13:47 »
Cytuj (zaznaczone)
moze instalacja po drodze walnela.

Nie ,no bo świecą te światła ,tylko jak wepchne ten guziczek od czujnika głębiej i nim naciskam ,to wtedy świecą.

Cytuj (zaznaczone)
Mogles zewrzec same przewody ktore wychodza z wlacznika

Te przewody są super zaizolowane oplotem gumowym.Niema tam pojedyńczego żadnego kabla,ale pewnie dla chcącego nic trudnego ,bo to pociąć i zewrzeć i wtedy napewno by sięzapaliły świałta STOP ,no bo samym hamulcem też potrafie je zaświecić jakoś.
Pozatym tam niema nic więcej ,by mogło siępopsuć.Bezpieczniki ok ,żarówki ok i trzcia rzecz ,to czujnik nierozbieralny ,który raz kontaktuje ,a raz nie.

Offline carinus

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Listopada 2005, 21:38:36 »
Postaraj sie psiknąć troche jakiegos srodka penetrujacego i moze zaskoczy.Jak to nie pomoze to juz tylko wymiana.

FAWORYT

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Listopada 2005, 22:36:01 »
Cytuj (zaznaczone)
Postaraj sie psiknąć troche jakiegos srodka penetrujacego i moze zaskoczy

No niema gdzie zabardzo.Czujnik jest nierozbieralny z tego co widziałem,a przez ten guziczek ,to zamała szczelina by cokolwiek zdziałać.Jeżeli teraz zaczął szwankować ,to niebęde go drutował ,pewnie mnie zawiedzie kiedyś znowu.Kupie nowy ,będe miał większą pewność .

pin555

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 23 Listopada 2005, 23:27:52 »
Cytat: FAWORYT
Cytuj (zaznaczone)
Postaraj sie psiknąć troche jakiegos srodka penetrujacego i moze zaskoczy

No niema gdzie zabardzo.Czujnik jest nierozbieralny z tego co widziałem,a przez ten guziczek ,to zamała szczelina by cokolwiek zdziałać.Jeżeli teraz zaczął szwankować ,to niebęde go drutował ,pewnie mnie zawiedzie kiedyś znowu.Kupie nowy ,będe miał większą pewność .

Generalnie czujnik jest rozbieralny...

FAWORYT

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 24 Listopada 2005, 00:03:06 »
Czyli generalnie zobaczy jutro jak to wygląda,bo dziś już mi sie niechce.
Pozdro

Spro-ket

• Gość
Czujnik światła stop przy pedale hamulca?
« Odpowiedź #7 dnia: 24 Listopada 2005, 00:24:27 »
Cytuj (zaznaczone)
Kupie nowy ,będe miał większą pewność .
a sprawdzałeś wartość ?   > ASO <
Może faktycznie nie warto zawracać sobie gitary i reanimować   ;)
« Ostatnia zmiana: 06 Lutego 2006, 02:29:55 wysłana przez Spro-ket »

FAWORYT

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 24 Listopada 2005, 00:29:38 »
Jak wartość? No to ile kosztuje to wiem ,kosztuje 90zł co mnie aż tak z nóg niezwaliło,w końcu oryginał ,a zamiennik 45zł ,ale panowie z kiosków sięwypinają na mnie więc...tylko ASO Szic Opole

Offline carinus

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #9 dnia: 24 Listopada 2005, 20:21:47 »
Cytat: FAWORYT
Jak wartość? No to ile kosztuje to wiem ,kosztuje 90zł co mnie aż tak z nóg niezwaliło,w końcu oryginał ,a zamiennik 45zł ,ale panowie z kiosków sięwypinają na mnie więc...tylko ASO Szic Opole

To sie nazywa "męska decyzja".Faktycznie ,jezeli nie lubisz sie grzebac z pierdołkami to kup nowy.Dla mnie kupienie nowego to strata czystej przyjemnosci z poznawania wnetrza niezbadanego przedmiotu.

FAWORYT

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 24 Listopada 2005, 22:46:51 »
Kupiłem nowy ,zamontowałem i dziala już ,dostałem na cześć rabat 9 procent.Przy minus 5 stopniach niechce mi siępoznawać wnętrza czujnika  :yehhhhhh  ,choć z chęcią bym to zrobił ,bo i tak niedziałał ,więc niemogłem już bardziej go popsuć.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl