Autor Wątek: Silnik 1.0 w Starletce P8 ...  (Przeczytany 4669 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

CORN

• Gość
Silnik 1.0 w Starletce P8 ...
« Odpowiedź #15 dnia: 28 Listopada 2005, 22:32:44 »
ma ktoś osiągi katalogowe starlet 1,0? albo zna jej v max z doświadczenia? bo jest do sprzedania, ojciec dzisiaj oglądał z 91 r 1,0 za 4500 zł

wg mojego vinu kraj pochodzenia mojego auta to japonia   :shock:   troche mi sieniechce w to wieżyć

woyu

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 28 Listopada 2005, 22:55:23 »
Witam! mam starletke 1.0(gaznik z recznym ssaniem) zarejestrowana jako składak chociaż podobno nim nie jest tylko tak byla zarejestrowana po sprowadzeniu z Belgii.Z tego co wiem to jest z 91r. a jesli chodzi o osiagi to ja tym jechalem 150 km/h

Offline szfystack

• Toyot Pełzający
  • **
    • zdjęcia...zdjecia...zdjęcia...
« Odpowiedź #17 dnia: 28 Listopada 2005, 23:05:42 »
Ja w P7 miałem 152 na benzynie PB95 po prostej.
Obciązenie - 1 pasażer
Kfiatos jechawł chyba ok. 160 ( był kiedyś taki temat o v max starletki)

kfiatos

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 29 Listopada 2005, 01:13:30 »
masz racjęszfystack, jak dokręciłem ją do 8tys na 4tym biegu to szla 160 i jeszcze chciala ale juz mi sie pas startowy kończył  :shock:  

CORN, wszystkie  Starlety pochodzą z Japonii a to jak jest zarejestrowana to szczegół... zadzwoń do ASO i podaj im VIN to sie dowiesz jakie to autko ale raczej nie ma sensu robic przekrętu na Starlecie za 4.5tys 8)

a co do silnika 1.0 to VMAX = 150 -160 zalezne od warunków na drodze i ok 15s do 100km/h
i jest to bardzo udana konstrukcja poza ssaniem które w zime zaczęło mnie juz wkurzac (następne auto bedzie na wtrysku!!!)

Masako

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 29 Listopada 2005, 01:31:58 »
woyu, ja tez mam skladaka ale z 92 roku i silnik 1.0, równiez gaznik z recznym ssaniem, wiec albo robili takie Starlety z takim silnikiem albo Ty rowniez masz takiego "downgrade'a" jak ja. Sprawdz swoj VIN, u mnie jest ciąg 2EP8 co mi sugeruje ze w mojej budzie byl kiedys silnik 2E - tylko ze w sumie pewnosci to nie mam do konca. W tamtych latach bylo duzo skladakow, bo tak bylo taniej sprowadzic, podobno niektore samochody ktore maja wbite w dowod ze skladak, nawet nie byly rozbierane  przed przekroczeniem granicy. Ale to wie juz tylko ten co sprowadzal.

PS moja rowniez z Belgii :)

Offline szfystack

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 29 Listopada 2005, 01:51:48 »
Cytat: Masako
u mnie jest ciąg 2EP8 co mi sugeruje ze w mojej budzie byl kiedys silnik 2E

z tego co pamietam to o silniku mówi EP80 silnik 1.0 ; EP81 silnik 1,3; i EP82 silnik 1,5 dla nadwozi 3-drzwiowych i NP8... dla 5-drzwiowych,

Cytat: kfiatos
a co do silnika 1.0 to VMAX = 150 -160 zalezne od warunków na drodze i ok 15s do 100km/h
i jest to bardzo udana konstrukcja poza ssaniem które w zime zaczęło mnie juz wkurzac (następne auto bedzie na wtrysku!!!)

U Ciebie już siedzi 1,3 :):) a z tego wtysk zrobić to już chyba nie jest za dużo roboty... wywalasz gaźnik i wkładasz wtyskiwacze...- źle mówię?

Masako

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 29 Listopada 2005, 02:03:42 »
szfystack napisał:
Cytuj (zaznaczone)
z tego co pamietam to o silniku mówi EP80 silnik 1.0 ; EP81 silnik 1,3; i EP82 silnik 1,5 dla nadwozi 3-drzwiowych i NP8... dla 5-drzwiowych,

no to jesli to co napisales tutaj to prawda, to weglug tego co mi wyrzucil ten VINchecker (patrzcie wyzej), MODEL:  SARLET EP80, NP80 to w mojej Starlecie moze byc oryginalny silniczek 1.0 :)

jesli ktos ma jeszcze jakies wiadomosci co do tych oznaczen to prosze zapodawac :) pozdro

Offline szfystack

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: 29 Listopada 2005, 02:26:16 »
wygrzebałem;przeszukałem; odszukałem - i widzęże sięwalnąłem ....NP lub EP nie oznaczało nadwozia tylko silnik...- benzyna czy diesel
szczegóły tutaj :
http://www.forum.toyota.org.pl/viewtopic.php?t=864&highlight=vin

Masako

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 29 Listopada 2005, 03:11:50 »
Wielkie dzieki SZFYSTACK :) to co zapodales bardzo pomoglo. Tak wiec okazuje sie, ze moja Starleta ma oryginalny silniczek, bez jakichs DOWNGRADEów - wszystko sie teraz zgadza i ulozylo sięw calosc. Ten ciag o którym wspominalem 2EP8 to wcale nie oznacza tego co myslalem. Do tego wyszperalem w papierach swej furki, taki certyfikat z fabryki na ktorym jest taki numerek z ktorego moze wynikac, ze moja wyprodukowana byla w 89 roku a pierwszy raz sprzedana wlasnie w 1992 i byc moze wlasnie daltego ma gaznik z recznym ssaniem. Pozdrawiam Ziomali :)

kfiatos

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 30 Listopada 2005, 00:01:43 »
szfystack, niestety to nie jest takie proste jak mowisz, ponieważ:
potrzebny jest czujnik połozenia wału (u mnie brak)
przepustnica z listwą wtrysków (brak)
aparat zapłonowy (inny)
przeróbka instalacji i komputer
elektryczna pompa paliwa... i masa roboty

nieopłacalne niestety

ale za to kupilem dziś instalacjęgazową więc tez bede miał kuchenkę.... (napisz mi ile pali Twoja 1.0)

pozrdawiam

Offline szfystack

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #25 dnia: 30 Listopada 2005, 00:10:00 »
Cytat: kfiatos
ale za to kupilem dziś instalacjęgazową więc tez bede miał kuchenkę.... (napisz mi ile pali Twoja 1.0)

lepiej nie pytaj....
moją ciężką nogęsięczuje na stacjach....
do zeszłego tygodnia miesciłem sięw 9,5...(8-8,5pb w mieście)
ostatnie 2 tankowania ponad 11!!!!
Fakt, że udało mi sięją rozpędzić do 148 ... ale :(
Dziś byłem u mistrza gaziu-gaziu:):)
pokręcił, pokręcił i jak od niego wyjechałem to maź co mi sięudałowycisnąć to było 4500 obrotów i 110 km/h- porażka
poprawił mi jeszcze raz (odkręcił pół obrotu) i ... zobaczymy przy najbliższym tankowaniu... (v max 142 , 5800rpm)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl