Autor Wątek: Awaryjność wg Dekry  (Przeczytany 13829 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jackal

• Gość
Odp: Awaryjność wg Dekry
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Sierpnia 2004, 16:37:39 »
Te raporciki już trochęczasu mają :-)

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Sierpnia 2004, 23:03:27 »
fajne linki thanx jackal  :mrgreen:

gregmen

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Listopada 2004, 09:13:25 »
Linki super
i kolejne potwierdzenie że auta niemieckie są najlep[sze, a przede wszystkim najmniej usterkowe, co przeczy niesprawdzonym opiniom że japońce sa takie cacy, no chyba że to mazda...... a dekra to naprawde dobryu tester

janekbo

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 21 Grudnia 2004, 13:22:56 »
Cytuj (zaznaczone)
najlepsza diesiątka aut :!!
http://www.uzywane.mojeauto.pl/raport/dekra_list.php?rodzaj=&lat=3&type=best

To chyba jakies zarty z Mercem A ... albo te 4,9% z wadami sa wszystkie w polsce. Kogo nie znam z A to staly klient stacji Merca.

A golf to juz wogole. Czy oni sprawdzali tylko niemieckie samochody? Sadzac po pierwszej 10tce.

janekbo

gregmen

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 21 Grudnia 2004, 13:44:24 »
cóż w domu mam toyotęprevia 2.4 benzyna i skode octavia 1.9 TDI, w pracy roczna avensis diesel, no i z tego wszystkiego zdecydowanie najlepiej usterkowo Skoda (czyli golf IV), najgorzej avensis
generalnie diesle vw są nieusterkowe, a toyota schodzi na psy... a mówięto szczerze bo jestem fan toyoty, mazda trzyma ton
Dekra jest bardzo wiarygodna, i akurat jak przez lata prowadziły japońce to było OK, więc nie róbmy jej teraz zarzutów...

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 21 Grudnia 2004, 13:53:07 »
Japońce prowadziły, bo pochodziły z japońskich fabryk. Obecne modele produkowane w Europie, niestety nie odbiegają jakością od średniej europejskiej. No może trochępowyżej tej średniej, ale w przypadku Toyot nowych i starych, widać wyraźny spadek jakościowy.

janekbo

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 21 Grudnia 2004, 17:30:40 »
Cytat: Jackal
No może trochępowyżej tej średniej, ale w przypadku Toyot nowych i starych, widać wyraźny spadek jakościowy.

Ostatnie nowosci dla przykladu: Citroen C1, Peugeot 107 i Toyota Ayuga (z pamieci) - beda produkowane w  tej samej fabryce w czechach. Ciekawe jak bedzie z cenami. Bo jak znam zycie jak zwykle citroen bedzie najtanszy (i beda glosy ze to francuski szmelc za delilatny na nasze drogi) a Toyota najdrozsza (glosy wychwalajace jakosc....) :)

Ostatnio przyjrzalem sie roznicy samochdow w salonie: Civic (sedan 4D) made in Japan i Civic (5D) made in England - i wiem, ze ta roznica w cenie to nie tylko koszt transportu.
Pozdrawiam,
janekbo

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 21 Grudnia 2004, 17:53:47 »
Cytat: janekbo
Ostatnie nowosci dla przykladu: Citroen C1, Peugeot 107 i Toyota Ayuga (z pamieci) - beda produkowane w  tej samej fabryce w czechach. Ciekawe jak bedzie z cenami.

Toyota Aygo (od angielskiego "I go"). O cenach ciężko mówić, ale muszą być niższe niż Yarisa, C2 i 207, chyba że nie ;-)

Cytuj (zaznaczone)

Bo jak znam zycie jak zwykle citroen bedzie najtanszy (i beda glosy ze to francuski szmelc za delilatny na nasze drogi) a Toyota najdrozsza (glosy wychwalajace jakosc....) :)

Wnętrza będą nieco inne, pewnie materiały też. Toyota da 3 lata gwarancji, a Francuzi standard europejski, czyli 2.  Nie jestem też pewnien czy silniki będą identyczne. Stąd mogą wyjść różnice.

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 22 Grudnia 2004, 03:29:41 »
ale i tak wiekszosc czesci pochodzi z tych  samych fabryk  :abadgrin

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 22 Grudnia 2004, 12:08:33 »
No nie wiem, Francuzi jak to oni, ładują tylko swoje, a Toyota ... co angolom w ręce wpadnie.

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 22 Grudnia 2004, 20:33:02 »
taką opinie słyszałem  :wink:
Cytuj (zaznaczone)
Francuzi jak to oni, ładują tylko swoje
no nie wiem lampy czasami mają Helli ;)

Artur

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 23 Grudnia 2004, 09:40:12 »
Cytuj (zaznaczone)
Ostatnio przyjrzalem sie roznicy samochdow w salonie: Civic (sedan 4D) made in Japan i Civic (5D) made in England - i wiem, ze ta roznica w cenie to nie tylko koszt transportu.

Może coś sięzmieniło, ale Civic 4D był produkowany w Turcji. Skąd wziąłeś Japonię?  Z tego co wiem, to nowy Accord jest tam robiony, no i Jazz 1.4 (nie wiem jak ten 1.2).

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 23 Grudnia 2004, 12:06:06 »
Cytat: Artur
Może coś sięzmieniło, ale Civic 4D był produkowany w Turcji. Skąd wziąłeś Japonię?  Z tego co wiem, to nowy Accord jest tam robiony, no i Jazz 1.4 (nie wiem jak ten 1.2).

Tylko tego Jazza z najmniejszym silnikiem podobno nie można kupić. Jest w cenniku, żeby Honda nie wyglądała na tle konkurencji, ale do kupna są silniczki 1.4.

janekbo

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 23 Grudnia 2004, 14:15:37 »
Cytat: Artur

Na tabliczce znamionowej w Civicu 4D stoi Made in Japan - zarowno na 3 letnim ktory jest w rodzinie. Jak i w salonie. Cena prawie 10tys. drozszy niz 5D.
Pozdrawiam,
janekbo

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl