Autor Wątek: Wersje Toyoty Cariny E (F)  (Przeczytany 63319 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Adam_Zg

• Gość
Odp: Wersje Toyoty Cariny E (F)
« Odpowiedź #30 dnia: 27 Marca 2006, 17:27:44 »
a moja 95 jest z francji i ma 4 szyby elektryczne lusterka wspomaganie klime centralny na pilota i odciecie zaplonu i to XLI wiec dlatego sie zdziwilem ale pewnie macie racje

Wlodek

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 27 Marca 2006, 21:15:52 »
Moja GLi ma szyby x4, lusterka elektryka, welur, wspomaganie, pp kierowcy, i była ściągnięta z niemiec w 1998 r Widać co kraj to obyczaj  :D

Jedi

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 27 Marca 2006, 21:28:15 »
Moja to GLi z 1992 r - ma 4 x el szyby, el lusterka, wspomaganie, ABS, klime, radio fabryczne + 4 głosniki + antena na tylnym błotniku (moze kiedys el była ??), welur.

Nie ma poduchy, ale z tego co się dowiedzialem to w 1992 r raczej nie oferowano w PL takowej, bo zbyt to podnosiło cenę przy kontyngentach. A auto przez 6 lat było democarem w salonie, więc raczej to był wtedy full wypas na rynek PL

Offline PITMAR

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #33 dnia: 27 Marca 2006, 22:56:55 »
Witam ja mam XLi z 96r ściagnięta z Francji a w wyposażeniu ma 4xelektryczne szyby, wspomaganie, centralny zamek na pilota z imobilliserem, welurową tapicerkę, mam też ekonomizer na obrotomieżu bo nie wiem czy to standart, i to tyle

macko_r

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 27 Marca 2006, 23:47:30 »
jeszcze ja, jeszcze ja... moja 'babcia' '97 1,8 GLi z NRD, ma 2x airbag, 2x el. lusterka, 4x el. szyby, klima, aluski firmowe, ekonomizer przy obrotomierzu, foteliki welur :D....mniam, mniam...

Carinka1_6

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 28 Marca 2006, 18:48:39 »
Gli 92rok, 4x elektryczne szyby, elektryczne lusterka, elektryczny szyberdach, wspomaganie, centralny zamek i to chyba juz wsio... i 4 głośniczki sony ale nie wiem czy była to opcja czy nie...

Adam_Zg

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 31 Marca 2006, 10:36:14 »
moja 96' XLI ma 4 el szyby + lusterka klime, centralny zamek na pilota z odcieciem zaplonu i to tyle, najabrdziej brakuje mi szyberdachu w escorcie mialem niby mala rzecz a cieszy:)

michal7

• Gość
Odp: Wersje Toyoty Cariny E
« Odpowiedź #37 dnia: 02 Kwietnia 2006, 23:06:33 »
Ja tez sie pochwale, a co  ;D Carina E 96r GLi 1.8 kombi, ABS, 4x elektryczne szyby, 2x el. lusterka, wspomaganie, centralny zamek, immobilizer, reg wys kierownicy oraz swiateł, regulowany fotel kierowcy, welur, roleta, relingi dachowe, 2x poduszka przod, radio, antenka reczna, obrotomierz, economizer. Chyba tyle, ale mam ja dopiero dwa dni, jeszcze cos doloze :) Po pierwszym wlascicielu odziedziczylem jeszcze dodatkowy zegar cyfrowy z czujnikiem temperatury zewnetrznej, z podswietleniem - czujnik wyprowadzony na przod auta. Aaaa.. bylbym zapomnial: piekny fioletowo-niebieski  (śliwka) metalik, jest bomba ;) Oczywiście wersja wyposażona w lepke klubową!!
« Ostatnia zmiana: 16 Maja 2006, 02:20:04 wysłana przez michal7 »

topol

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 07 Kwietnia 2006, 15:36:30 »
A moja 1,6 XLi sedan 1996 ma ABS, centralny zamek, spryskiwacze reflektorów, schowek na okulary z oświetleniem, aluminiowe felgi, pogrzewaną przedną szybę, światła przeciwmgielnę, radioodtwarzacz i zestaw głośnomówiący, autoalarm i immobilizer.

Offline MadMike

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #39 dnia: 07 Kwietnia 2006, 17:48:19 »
Ale chwalipięty  :P no dobra nie będę gorszy. 94r. XLi wszystkie szyby elektryczne, wspomaganie, centralny zamek, klimatyzacja, badziewne siedzenia, w pełni regulowany fotel kierowcy, ekonomizer i piękny ciemny niebieski lakier mateliczny PO PROSTU CUDO ;D
<a href="http://www.spritmonitor.de/en/detail/145408.html" target="_blank">Spritmonitor.de" border="0[/url]

Qsa

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: 12 Kwietnia 2006, 20:52:32 »
Do ASO w kontyngencie byly sprowadzane tylko XLi tzw. ubogim wyposazeniu, ale za dodatkowa kase mozna bylo z niej zrobic to co mogla miec GLi. Najczesciej w standarcie bylo wspomaganie i ABS. W zaleznosci od rocznika byly drobne roznice. W mojej XLi z 97 r. w standarcie bylo: wspomaganie, ABS, immobilaizer. dodatkowo przed odbiorem wstawiono:
- 4 x el. szyby,
- T-lock,
- autoalarm,
- termometr,
- radio + antena,
- zestaw glosnomowiacy,
 W rodzinie jest CarinaE XLi gdzie ASO zrobilo szyberdach i spoiler, bo chodzilo oczywiscie o gwarancje na blachy.
Inna roznica - siedzisko w fotelu kierowcy w wersji XLi stale w GLI ruchome.
Ale krotko GLi to lepiej wyposazona wersja w standarcie, nie sprzedawana w Polsce w ASO.

Jedi

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: 12 Kwietnia 2006, 21:56:25 »
Ale krotko GLi to lepiej wyposazona wersja w standarcie, nie sprzedawana w Polsce w ASO.

To jak tłumaczyć że mam GLi w 100% krajową ?? A ma wszystko co miała wtedy GLi łącznie z regulacją siedziska ?
Widocznie pojedyńcze sztuki były sprowadzane  8)

Pan_Czlowiek

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: 13 Kwietnia 2006, 00:12:37 »
w Polsce oferowane były: wersja XLi i GLi, a silniki to:
1600cm3, 2000cm3 (benzyna)
2000cm3 (diesel) 2000cm3 (turbo diesel :) )

5000 cm3- no takiego nie bylo :D

Qsa

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: 13 Kwietnia 2006, 08:40:37 »
Do ASO w kontyngencie byly sprowadzane tylko XLi ...
Odnioslem sie tylko do kontyngentu (ponieważ robilem w tym  ;D ) i moze powinienem powtorzyc w ostatnim zdaniu, bo faktycznie czytajac samo ostatnie zadanie wynika, ze GLi nie były sprzedawane w ASO w Polce a przeciez mogły trafic na zamówienia prywatne lub poza kontyngentem i byc serwisowane przez ASO. Zreszta znam przykład, ze do jednego z bankow obecnie juz nie istniejącewgo dla Zarządu byly sciagane Toyoty w tym m.in. Carina w wesji GLi ale bezpośrednio z Angli, a nie kupione w ASO.
Wypowiadam sie tylko o kontyngencie, poniewaz pracowalem, przez kilka lat w banku a dokładniej w Oddziale, ktory obslugiwał kontyngent, reglamentacja wtedy byla dosc scisla. Więc powtorze w czasie kiedy pracowalem do ASO z "kontyngentu" trafiały tylko XLi.

topol

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: 13 Kwietnia 2006, 09:10:25 »
Do ASO w kontyngencie byly sprowadzane tylko XLi tzw. ubogim wyposazeniu, ale za dodatkowa kase mozna bylo z niej zrobic to co mogla miec GLi. Najczesciej w standarcie bylo wspomaganie i ABS. W zaleznosci od rocznika byly drobne roznice. W mojej XLi z 97 r. w standarcie bylo: wspomaganie, ABS, immobilaizer. dodatkowo przed odbiorem wstawiono:
- 4 x el. szyby,
- T-lock,
- autoalarm,
- termometr,
- radio + antena,
- zestaw glosnomowiacy,
 W rodzinie jest CarinaE XLi gdzie ASO zrobilo szyberdach i spoiler, bo chodzilo oczywiscie o gwarancje na blachy.

Mylisz się szanowny kolego, przynajmniej w 1996 roku, jak najbardziej dostępne były wersje XLi i GLi, oraz XLturboD.
Mówią o tym co widziałem w salonie, bo to salon a nie ASO sprzedaje samochody, i czytałem w oficjalnych materiałach Toyoty Motor Poland. Być może ASO przy salonach oferowały domontowanie różnych elementów wyposażenia (sam zamontowałem światła przeciwmgielne w ASO) ale Toyota "zawsze" miała sztywną politykę co do dodatków, określony poziom wyposażenia, chcesz więcej, wyższy poziom wyposażenia.....
Pozdrawiam.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl