Autor Wątek: Corolla Verso  (Przeczytany 42259 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jackal

• Gość
Corolla Verso
« Odpowiedź #45 dnia: 23 Sierpnia 2004, 14:38:48 »
Baz takich, oprócz wrażeń z jazdy, cenięsobie również wygląd. Z zewnątrz to jeszcze pół biedy, ale 99% czasu patrzęna auto od środka i jeżeli kierownica, zegary i konsola są do bani, to nie wsiądęwięcej do takiego auta.

Widzę, że mamy inne potrzeby i gusty :-) Być może dlatego nie jestem w Corolla Club ;-) (bez urazy)

szad

• Gość
Corolla Verso
« Odpowiedź #46 dnia: 23 Sierpnia 2004, 14:41:17 »
Corolla Club nie jest moj wiec nie ma sie za co urazac, poza tym tam sa wszyscy tzn. kazdy inny, sa tez milosnicy 1.4D4D i spalania 4-5l/100, sa tez milosnicy 12l/100 w e11 1.4 :D

co do zegarow i deski to w nowej imprezie nie ma sie czego czepic...
dla mnie to co potrafi ten samochod rekompensuje wszystkie jego drobne minusy :D

nie wiem jak dla Ciebie, ale dla mnie najbardziej liczy sie FRAJDA z JAZDY !!! jak stuka puka to wlaczam glosniej radio :D

Jackal

• Gość
Corolla Verso
« Odpowiedź #47 dnia: 23 Sierpnia 2004, 14:48:38 »
To dlaczego uważasz MazdęRX-8 za nieosiągalną??? Jest tańsza od Imprezy.

Frajda z jazdy jest ważna, ale ja np. nie chcęsłyszeć silnika czyli raczej będękierował sie w stronęLexusów niż Imprezy czy Hondy.

szad

• Gość
Corolla Verso
« Odpowiedź #48 dnia: 23 Sierpnia 2004, 14:51:53 »
bo impreze stawiam obok porsche (911 gt2 model z zeszlego roku) - polka z napisem nierealne

co do silnika, to musze Cie zmartwic ale w lexie tez slychac... a w 430 nawet bardzo fajny mruk :D

ps. a co masz co Klubu Corolli? :D

wwtcka

• Gość
Corolla Verso
« Odpowiedź #49 dnia: 23 Sierpnia 2004, 15:01:42 »
Cytuj (zaznaczone)
ps. a co masz co Klubu Corolli?

myślęże na ten temat powinno sięjuż skończć dyskusję, nie od tego jest to forum, na temat CC porozmawiajcie sobie na GG jak macie ochotę :wink:  :roll:

Jackal

• Gość
Corolla Verso
« Odpowiedź #50 dnia: 23 Sierpnia 2004, 15:15:55 »
Cytat: szad
co do silnika, to musze Cie zmartwic ale w lexie tez slychac... a w 430 nawet bardzo fajny mruk :D

Najnowszym LS430 jechałem do ślubu, więc wiem, że tyle ile słychać ten silnik jestem w stanie spokojnie zaakceptować :-) :-)

Torreador
Przeczytałem właśnie info, że DaimlerChrysler przymierza siędo wycofania z Mitsubishi (włąśnie wycvofali sięz Hyundaia), więc Outlander .... po co siępchać w bankruta??? Do tego nie mają dobrego diesla.

pankuba

• Gość
Corolla Verso
« Odpowiedź #51 dnia: 23 Sierpnia 2004, 16:12:07 »
Rozumiem Toreador, że już po ptokach, ale co tam, podyskutować można  :D ja wybrał bym Ave, a nie zadne tfuj Verso.

toreador

• Gość
Corolla Verso
« Odpowiedź #52 dnia: 23 Sierpnia 2004, 16:19:59 »
Ogolnie wierze w japonskie auta bo mialem Honde i Nissana.Bardzo bylem zadowolony z obydwu aut.Nie rozumiem dlaczego Mitsu mialoby byc gorsze.Od lat ciesza sie duzo popularnoscia Montero i Space Stary i jakos nie zauwazylem zeby ludzie jakos strasznie narzekali.Fakt ze sprzedaja mniej niz konkurencja,ale np. taki Hyundai sprzedaje tutaj tyle co Honda i Toyota razem wziete,a to przeciez jeszcze nic nie znaczy.

toreador

• Gość
Corolla Verso
« Odpowiedź #53 dnia: 23 Sierpnia 2004, 16:23:14 »
Przelozylismy zakup na srode,wiec jeszcze jest czas na zmiane decyzji....

Jackal

• Gość
Corolla Verso
« Odpowiedź #54 dnia: 23 Sierpnia 2004, 16:34:18 »
Rynek hiszpański jest zupełnie inny od naszego. Jak sam widzisz dobrze sprzedają się Hyundaie, które u nas traktowane są jako egzotyczne modele o nieciekawej stylistyce (te tanie), a drogie wersje są za drogie i ludziska z kasą kupują bardziej znane marki. Pomiędzy modelami tanimi (Atos, Accent) i drogimi (Terracan, Santa Fe) istnieje olbrzymia luka cenowa, gdzie producent niczego nie oferuje.

Czas do środy powiadasz? To pewnie na ToyotęCięnie namówimy ;-)

PS
A wiesz dlaczego Montero ma taką nazwęna rynkach hispanojęzycznych ???  :roll:

toreador

• Gość
Corolla Verso
« Odpowiedź #55 dnia: 23 Sierpnia 2004, 16:46:31 »
Hehe,chyba zaden z Was nie chcialby jezdzic jakims tam onanista czy masturbatorem.Toyota strasznie mi sie podobala,ale mowilem juz ze nie moge tak dlugo czekac,a raczej to mojej zonie sie spieszy.Hyundaia podobal mi sie taki Van Trajet,chyba to sie nazywalo...Problem w tym ze nie mam rozeznania w temacie i nie potrafie sie zdecydowac.Jedno jest pewne:ma to byc Japonczyk.Pieprze francuzow i niemcow i nie zamierzam kupowac ich samochodow.

Jackal

• Gość
Corolla Verso
« Odpowiedź #56 dnia: 23 Sierpnia 2004, 17:09:44 »
Czyli wiesz, he he  8)  "Pahero" nie jest dobrą nazwą  dla auta co :lol:  :lol:

U nas w firmie właśnie jest kupowana Corolla Verso i .... zaistniał problem z dostawą, bo nie ma :-) :D Trzeba czekać. W salonach Toyoty obecnie łatwiej jest kupić wersje z silnikami diesla niżz benzynkami. Po pierwszym zachwycie Avensis D-4D, ludziska oczekują czegoś więcej od silnika. I pomyśleć że BMW z 2.0 w dieslu wyciska na spokojnie ponad 160 KM, Opel 150 KM, panzerwagen 140 KM, a wszystko to jeszcze bez chipów i tuningu.

Nasz rynek różni sięod innych "normalnych" europejskich, więc Trajeta chyba nawet nie ma w ofercie Hyundaia. Mogęsięmylić,  jednak na ulicach ich nie widziałem.

Offline E9

• Toyot Zmotoryzowany
Corolla Verso
« Odpowiedź #57 dnia: 23 Sierpnia 2004, 18:02:15 »
Cytuj (zaznaczone)
Niestety najnowsze trendy idą w kierunku SUVów, dlatego Toyka wycofuje sie w produkcji Celiki i MR2

to raczej nie dotyczy trendów tylko sprzedaży tych modeli - jak sięcośsprzedaje to dlaczego mają zabierac ludzim sprzedd nosa ??? racja czy nie ???

Cytuj (zaznaczone)
a jakie plusy ma mazda

fajny image - zwłaszcza 6 - co do jakości sięnie wypowiadam bo nie wiem

Cytuj (zaznaczone)
szybkie ladne i japonskie? tylko impreza

raczej EVO VIII

Cytuj (zaznaczone)
ale przejedz sie tym samochodem.. zobacz jak sie zachowuje na drodze... na zakretach, co mozna z nim zrobic na np szutrze...
- no własnie EVO VIII

myslężejest jeszcze miodniejsze niż VII którą jeździłem (byłem "przewieziony" na własną odpowiedzialność)

zresztą - te wypowieedzi będą sięciągnąć i ciągnąć i ciągnąć... bo ile osób tyle zdań za i przeciw

8)

Connect 1.8TDCi 109KM i 260Nm by Vtech :)
Tego słucham - http://www.polskastacja.pl - Lata 80-90

Jackal

• Gość
Corolla Verso
« Odpowiedź #58 dnia: 23 Sierpnia 2004, 18:11:22 »
Tylko że Evo to znowu Mitsubishi. Oni robięfajne auta rajdowe, ale jakoś sprzedaż cywilnych ózków w Polsce kuleje.

Offline E9

• Toyot Zmotoryzowany
Corolla Verso
« Odpowiedź #59 dnia: 23 Sierpnia 2004, 18:28:00 »
Cytuj (zaznaczone)
ale jakoś sprzedaż cywilnych ózków w Polsce kuleje.

własnie szukają chętnego do prowadzenia (założenia) salonu i serwisu w Zielonej Górze...

juz jeden był alesięzmył... teraz mają Hyundaia, którego mieli wcześniej ale siępozbyli (Honda miała) a teraz znowu ten sam gość ma Hyundaia...

nie wiem jak to sięskończyło ale było kiedyś w gazecie że facet kupił HondęCivic i złożył reklamacjębo mu auto pow. 3000obr./min było zagłośne (niby ze wadliwe)... ale nie wiem jak to sięskończyło

ja osobiście nie mam nic przeciwko "głosnym" silnikom...

BTW - powinioen złożyć (co czynie niniejszym) wielki  :modlitwa dla S.P. Ptaka z Honda Wielkopolska (przy Jeziorze Maltańskim w Poznaniu) za wielkie serce wkładane w "znawstwo i entuzjazm" dla samochodów Hondy (bez najmiejszego problemu umawiałem sięz Nim na jazdy testowe samochodami które stały na placu - w sprzedaży komisowej - inny dealer to pewnie by pogonił gówniarza...)

8)

Connect 1.8TDCi 109KM i 260Nm by Vtech :)
Tego słucham - http://www.polskastacja.pl - Lata 80-90

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl