Autor Wątek: Corolla Verso  (Przeczytany 42209 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

toreador

• Gość
Corolla Verso
« Odpowiedź #15 dnia: 21 Sierpnia 2004, 10:44:31 »
TRAGEDIA!!!!Wlasnie powiedzieli mi w salonie ze na auto trzeba czekac 3-4 miesiace!!Ja po prostu nie moge tyle czekac.Cholera teraz zona uparla sie na Mitsubishi Outlandera.W poniedzialek bede dzwonil do Madrytu i Barcelony,moze tam cos maja. zimna,tak bym to posumowal.

szad

• Gość
Corolla Verso
« Odpowiedź #16 dnia: 21 Sierpnia 2004, 10:45:42 »
niestety, takie terminy daje toyota. jedyna opcja to jakis znajomy handlowiec :D

Offline E9

• Toyot Zmotoryzowany
Corolla Verso
« Odpowiedź #17 dnia: 21 Sierpnia 2004, 11:02:54 »
Cytuj (zaznaczone)
ten samochod jedzie od 2 000 do 3500-4000, dalej nie ma go co krecic bo tylko wyje i lipa

skoro mowa o dieslu to zakres obrotów 2000-3500 jest wzupełności wystarczający (nie widze potrzeby krecic do 4000 i wyżej)

mój starszy ma RAV4 D4D z chipem TTE - to dopiero jeździ....

seria 116KM - TTE 150KM
seria 250/260 Nm (nie pamietam) - TTE 305Nm

8)

Connect 1.8TDCi 109KM i 260Nm by Vtech :)
Tego słucham - http://www.polskastacja.pl - Lata 80-90

szad

• Gość
Corolla Verso
« Odpowiedź #18 dnia: 21 Sierpnia 2004, 11:05:21 »
przejedz sie Verso, jak dla mnie ten silnik sie nie nadaje, za czesto trzeba biegi zmieniac. u siebie moge jechac od 1500obr do 8200 i ciagle przyspiesza...

Offline E9

• Toyot Zmotoryzowany
Corolla Verso
« Odpowiedź #19 dnia: 21 Sierpnia 2004, 11:55:48 »
Cytuj (zaznaczone)
przejedz sie Verso, jak dla mnie ten silnik sie nie nadaje, za czesto trzeba biegi zmieniac. u siebie moge jechac od 1500obr do 8200 i ciagle przyspiesza...

moze to kwestia przełozen skrzyni ??? bo jak to inaczej tłumaczyć ???

8)

szad

• Gość
Corolla Verso
« Odpowiedź #20 dnia: 21 Sierpnia 2004, 11:56:29 »
ja to tlumacze tak, ze ten silnik przyspiesza tylko przez 2 tys obrotow...

Offline E9

• Toyot Zmotoryzowany
Corolla Verso
« Odpowiedź #21 dnia: 21 Sierpnia 2004, 12:03:24 »
Cytat: szad
ja to tlumacze tak, ze ten silnik przyspiesza tylko przez 2 tys obrotow...

no to nawet jak tak ma być to RAVka starszego rwie ostro na poszczególnych biegach w tym zakresie (nawet na "5") - przyspieszeniejest naprawdęodczuwalne

wiec nie wiem co jest z VersoRolka

8)

szad

• Gość
Corolla Verso
« Odpowiedź #22 dnia: 21 Sierpnia 2004, 12:06:15 »
no bo tak te diesle maja, tylko te 2 tys obr a potem lipa. i to wlasnie mi sie w tym nie podoba. wole benzyne.

Jackal

• Gość
Corolla Verso
« Odpowiedź #23 dnia: 23 Sierpnia 2004, 12:14:16 »
Szad
Niestety nie ma Verso z silnikiem 1.8 VVTL-i, a nowe D-4D mają taką charakterystykę, że nie kręci sięich za wysoko. Inna filozofia jazdy.

Torreador
Może we Francji będzie szybciej? Przecież nie ma znaczenia gdzie kupujesz.

szad

• Gość
Corolla Verso
« Odpowiedź #24 dnia: 23 Sierpnia 2004, 12:16:28 »
a szkoda, verso z twardym zawiasem, 1.8vvtli podkrecone do 240KM to calkiem ciekawa propozycja... i odp np na zafire OPC :D

Jackal

• Gość
Corolla Verso
« Odpowiedź #25 dnia: 23 Sierpnia 2004, 12:23:47 »
Toyota nie odpowiada w taki sposób na modele konkurancji. Co to za sztuka zbudować pojazd porównywalny z Oplem Zafirą OPC? IMO żadna, tylko ile osób to kupi?

Popatrz, że nawet podstawowej wersji Verso nie można kupić w Hiszpanii od ręki  :bojjjjjjjjjj Za małe moce przerobowe, czy jak?

szad

• Gość
Corolla Verso
« Odpowiedź #26 dnia: 23 Sierpnia 2004, 12:28:42 »
jak nie odpowiada? golf gti, civic typeR, corolla TS, xara vtr  .. odpowiada odpowiada..

tyle ze kiedys toyota miala co zaoferowac dla ludzi lubiacych szybsze fury, teraz lipa :/

to tak jak z ave... konkurencja wklada 2,5 i 3.0 V6 a toyota co? najpierw 2.0 a teraz max 2.4 i 170km :/ no i 2.0 w dieslu.. ktory chyba jest najwolniejszych dieslem w tej klasie samochodow...

teraz ktos pomyslal i maja wsadzic 2,5 diesel do Ave

zapotrzebowanie na mocne samochody jest... ci ktorzy chca miec bezproblemowy samochod z duza moca na 100% wybiora toyote z mocnym silnikiem.. tylko takiej nie ma :/

Jackal

• Gość
Corolla Verso
« Odpowiedź #27 dnia: 23 Sierpnia 2004, 12:39:40 »
jak nie odpowiada? golf gti, civic typeR, corolla TS, xara vtr  .. odpowiada odpowiada..

Ale to jest podstawowa klasa C i TS po prostu musiał być. IMO nie odpowiada na wszystkie modele, czyli np. nie ma Corolli Verso TS, czy Avensisa TS, Ave Verso TS, itd.

Cytuj (zaznaczone)

tyle ze kiedys toyota miala co zaoferowac dla ludzi lubiacych szybsze fury, teraz lipa :/

Prawda. Niestety najnowsze trendy idą w kierunku SUVów, dlatego Toyka wycofuje sie w produkcji Celiki i MR2 :-(

Cytuj (zaznaczone)

to tak jak z ave... konkurencja wklada 2,5 i 3.0 V6 a toyota co? najpierw 2.0 a teraz max 2.4 i 170km :/ no i 2.0 w dieslu.. ktory chyba jest najwolniejszych dieslem w tej klasie samochodow...

O to to święte słowa. Lex w USA ma jeszcze gorzej, tylko po jednym silniku na model  :bojjjjjjjjjj

Jackal

• Gość
Corolla Verso
« Odpowiedź #28 dnia: 23 Sierpnia 2004, 12:40:23 »

Ale to jest podstawowa klasa C i TS po prostu musiał być. IMO nie odpowiada na wszystkie modele, czyli np. nie ma Corolli Verso TS, czy Avensisa TS, Ave Verso TS, itd.

Cytuj (zaznaczone)

Prawda. Niestety najnowsze trendy idą w kierunku SUVów, dlatego Toyka wycofuje sie w produkcji Celiki i MR2 :-(

Cytuj (zaznaczone)

O to to święte słowa. Lex w USA ma jeszcze gorzej, tylko po jednym silniku na model  :bojjjjjjjjjj

szad

• Gość
Corolla Verso
« Odpowiedź #29 dnia: 23 Sierpnia 2004, 12:45:41 »
tak jak CTS musial byc bo wymusila to konkurencja, tak tez wymusi AVE z wiekszym silnikiem (juz jest 2.4 z camry i bedzie 2.5D) i Verso z mocniejszym dieslem...

niestety, takie sa zasady wolnej konkurencji... a dlaczego jest ave 2.4 ?? bo pojawila sie nowa honda accord 2.4 ktora i tak jest szybsza od tojki ale zawsze jest.

ogolnie nie jestem fanem standaryzacji, ale skoro tojta ma juz te swoje silniki (1.8vvtli, 3.0 z camry) to moga pomyslec nad wlozeniem ich do fajniejszych samochodow...

pierwszy krok juz jest CTS :D czekamy dalej.. jak nic sie nie zmieni w obecnych tendencjach (male litrarze, z malymi mocami w malych samochodach) to nastepna marka bedzie honda :/

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl