Autor Wątek: Czy tylko moja Ave jest taka wybrakowana ???  (Przeczytany 7454 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MichaÂł

• Gość
Czy tylko moja Ave jest taka wybrakowana ???
« dnia: 19 Sierpnia 2004, 23:26:18 »
Czy w Ave model do 97-99 to jest standart że jest tylko jeden licznik KM który wskazuje liczbe KM od nowości samochodu...? Czy poprostu ja nie umiem tego przełączyc ? Bardzo prose o wskazówki.

P.S - Jak tylko przyciemnie szybki to dodam fotki swojego autka.
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 04 Marca 2006, 17:29:25 wysłana przez janmor »

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Sierpnia 2004, 09:27:40 »
Niemożliwe żeby był tylko jeden licznik, bez przebiegów dziennych.

PS
KM to konie mechaniczne, ja bym nawet chciał żeby komp pokazywał ile koników pracuje w danej chwili :-)
« Ostatnia zmiana: 04 Marca 2006, 17:54:10 wysłana przez janmor »

Radek

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Sierpnia 2004, 11:05:53 »
na zegarach jest przycisk po prostu go wcisnij i bedziesz mógł zmieniac przebieg: ogólny i dzienny
« Ostatnia zmiana: 04 Marca 2006, 17:54:30 wysłana przez janmor »

TomekR

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Sierpnia 2004, 13:43:03 »
u mnie jakoś dziwnie się resetuje przebieg dzienny: teoretycznie dłuższe pytrzymanie owego przycisku w sytuacji, gdy licznik pokazuje przebieg dzienny powinno go zerowac, ale to jest jakieś kapryśne - czasami nie zadziała, aż samochód nie zacznie jechac  :o
i z innej beczki: w samochodzie tej klasy pożalowali dodatkowego małego wyświetlacza, że pokazac jednocześnie oba przebiegi !
« Ostatnia zmiana: 04 Marca 2006, 17:55:20 wysłana przez janmor »

Darus

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Sierpnia 2004, 14:47:21 »
Tak jak tam koelge wspomnial wyzej, przelacza sie przyciskiem.
Ja w swojej Ave mam dzienny... teraz nawet w najnowszje Ave sa dwa przebiegi.. dokladnie 3: caly, dzienny A, dzienny B...

MichaÂł

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 20 Sierpnia 2004, 23:13:04 »
To może w mojej jest coś spiepszone bo moge sobie naciskac lewe pokrętło i godzine i nawet nie ma zamiaru się zmienic na dzienny licznik... A szkoda bo przydałby się....
« Ostatnia zmiana: 04 Marca 2006, 17:56:07 wysłana przez janmor »

dziegiel

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 24 Sierpnia 2004, 19:50:44 »
Cytat: TomekR
u mnie jakoś dziwnie się resetuje przebieg dzienny: teoretycznie dłuższe pytrzymanie owego przycisku w sytuacji, gdy licznik pokazuje przebieg dzienny powinno go zerowac, ale to jest jakieś kapryśne - czasami nie zadziała, aż samochód nie zacznie jechac  :o
Ja też miałem z tym problem, ale okazało się, że trzeba przytrzymac ten przycisk ok 2 sek (jak za długo niedobrze, jak za krótko też)
« Ostatnia zmiana: 04 Marca 2006, 17:59:12 wysłana przez janmor »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl