Autor Wątek: dzwigienka otwierania bagażnika e11  (Przeczytany 7097 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zion

• Gość
dzwigienka otwierania bagażnika e11
« dnia: 03 Lutego 2006, 03:22:06 »
Witam,

Mój problem polega na tym, iż jakiś czas temu złamała mi się dzwigienka do otwierania bagażnika z kabiny, nowa część u dealera kosztuje 280 zł wiec zastanawiam się czy plastik z którego jest wykonana jest spawalny (ABS) - powinno być na niej oznaczenie, ale żeby to sprawdzić musiałbym zdemontować fotel i zdjąć wykładzinę , klejenie raczej nie wchodzi w rachubę.
Ratujcie! :-)

PBK

• Gość
Odp: dzwigienka otwierania bagażnika e11
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Lutego 2006, 10:33:39 »
jak to sie nieda
kolego sklej to długoschnącym distalem !!
bedzie trzymało jak nowe

DrDredd

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Lutego 2006, 10:35:36 »
wpisz na allegro corolla i poszukaj czy tam nie ma. a jak nie ma to dobrze jest wyslac maila do kogokolwiek kto wystawia czesci od tego modelu z zapytaniem. ostatnia opcja- szrot.tam juz stoja (rzadko bo rzadko ale stoja) E11.

pozdrawiam.

PBK

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Lutego 2006, 10:42:25 »
no ostatnio miałem problem ze stacyjką poprostu niełapała pojechałem do serwisu i mi zaśpiewali cos ponad 250 zł za sama plastikowa kostke
wk.. sie rozebralem to i miedzy metalowy palec a plastikowa kostke wsadzilem blaszke od plaskiej bateri (koszt 5 zł) i odpala jak złoto

swoją droga nie mam pojecia skad serwis bierze takie ceny na te czesci chyba z marsa

zion

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Lutego 2006, 11:36:18 »
jak to sie nieda
kolego sklej to długoschnącym distalem !!
bedzie trzymało jak nowe

...hmm a co jest długoschnący distal?

Dzieki za rady.

PBK

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Lutego 2006, 17:54:24 »
klej 2 składnikowy schnie conajmniej dwa dni
ja nim skleiłem ramię  trzymające linkę hamulca rowerowego i trzyma jak cholera

zion

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 03 Lutego 2006, 19:29:36 »
a gdzie taki dostać?? w budowlanym? w modelarskim? w hipermarkecie? :-)

STAMP

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 04 Lutego 2006, 18:21:47 »
Tak właśnie tam go dostaniesz.Jest to klej epoksydowy, dwuskładnikowy.Na rynku można dostać Distal szybciej schnący ,pare godzin i wolniej schnący pełną wytrzymąłość osiągający po siedmiu dniach.Dwie tubki A niebieska i B żółta mieszasz  takie same części z sobą  i uzyskaną papką smarujęsz obie części łączonego przedmiotu.I tu jest problem, bo nawet ten szybciej schnący nie trzyma odrazu.Musisz do czasu pełnego wyschnięcia kleju jakoś zabezpieczyć przyklejaną część przed odpadnięciem.Osobiście niemam dobrych doświadczeń z tym klejem,pół biedy gdy łączył jakieś części na które później nie wywierana była żadna siła,jeszcze jakoś trzymał ale gorzej  gdy trzeba było za to coś pociągnąć.Ale może coś źle robiłem bo skoro PBK połączył skutecznie przecież tak bardzo narażoną na ułamanie dźwignię od hamulca.Ja tym klejem parokrotnie kleiłem ramie słuchawek i zawsze po jakimś czasie przy nakładaniu  klejona słuchawka odpadała, może epoksyd nie klei wszystkich rodzajów plastiku?

zion

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 05 Lutego 2006, 17:10:45 »
Tak czy inaczej warto spróbować, tylko nie wiem czy sklei się tak jak trza przy ujemnych temperaturach bo garażem nie dysponuję, a wolałbym do wiosny z tym nie czekać (narty :wink:).

Spro-ket

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 05 Lutego 2006, 19:19:03 »
No to nie gdybaj tylko szukaj takiego modelu toyki w częściach , złomach , allegro.
Uzupełnij dane w profilu - podaj jaki model posiadasz.
Może wtedy szybciej ktoś wskaże Ci gdzie znajdziesz.
np.
http://www.maag.home.pl/
ul. Kaczenca 98  Warszawa

lub  >  http://www.toyota.org.pl/index.php?topic=1058.0
ewent.  >  http://www.toyota.org.pl/index.php?topic=870.0

zion

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 06 Lutego 2006, 17:37:06 »
Mam corolle z 1997 r. 3 - drzwiową silnik 4e-fe 1331 cm3
Problem w tym że w mojej okolicy (3-miasto) na złomowcach corolli jak na lekarstwo.
Pisałem do kilku osób wystawiających części do japończyków na allegro, ale zero odzewu.

polszymon

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 27 Lutego 2006, 10:03:28 »
miałem to samo, znalazłem uzywaną za 50 zł: http://www.japancar.pl/czesci_nowe.php
tyle ze z angielskiej wersji - mam nadzieję że będzie pasować.
na razie skreciłem z otwieraniem wlewu paliwa i otwiera sie jednoczesnie bagaznik z wlewem.
to tymczasowe rozwiazanie, bo nie mógłbym się dostac do bagaznika ( nie otwiera sie z kluczyka po próbie wlamania).
Boje się tylko, zeby linka od wlewu się nie zerwała, bagaznik "bierze" duzo wyzej jednak.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl