A chyba nie każdy user robi rozrząd co 1.5 - 2 lat, jak ja ... 
Nie każdy user w ciągu 1,5 - 2 lat nie przejeżdza tyle co Ty :wink:
ależ ja nikomu nie bronię

Czy wymiana rozrządu co 100 tyś. kilometrów to zalecenie producenta, czy ostrożność? W mojej V6 ASO wymieniło rozrząd w okolicach 150 tys. i o ile wiem to standard, chyba że ......
Powszechnie wiadomo, że napęd rozrządu w Camry, przy trzymaniu się pewnych zasad, jest w stanie zrobić i 200kkm.
O ile dobrze pamiętam, to Ave MK1 3S-FE wypuszczono początkowo z zaleceniem wymiany napędu rozrządu co 150kkm, jednak paski się naciągały, i już przy 120kkm zaczynały ocierać o obudowę. Szybko wrócono do standardowych 100kkm.
Myślę, że 100kkm to jest zalecenie, a nie konieczność, z zastrzeżeniem, że po przekroczeniu 100kkm trzeba się liczyć z możliwością lawety w dowolnej chwili. Ostatnio zrobiłem 106kkm na pasku, jednak te 6kkm nie czułem się już tak pewnie jak wcześniej, ale niestety miałem taką sytuację, że nie mogłem pozwolić sobie na postawienie auta nawet na dzień.
Co do ASO, wymieniającej napęd rozrządu po 150kkm, to mam wrażenie, że to nie wina ASO, tylko usera, który nie kazał sobie wymienić w odpowiednim czasie...
Paski nie wyglądają na "szczególnie zużyte", jednak gdybyś zmierzył nowy i stary, to zrobiłbyś duże oczy - od czegoś ten napinacz jest

pzdr