Autor Wątek: Pompka do spryskiwaczy  (Przeczytany 11521 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

TRoCIn

• Gość
Pompka do spryskiwaczy
« dnia: 03 Lutego 2006, 23:22:30 »
Witam,
gdzie w Warszawie moge dostac pompke do spryskiwacza przedniej szyby do Ave z 2002 roku, oprocz ASO oczywiscie bo tam to zaspiewali ok 300 zl, w JC Auto obejrzalem kilka zamiennikow (cena 30 - 50 zl) ale zaden niestety nie byl taki jak wymontowany przeze mnie z mojej Ave - roznily sie w zasadzie tylko wtyczką od zasilania ale to wystarczy zeby nie pasowalo (nie chce mi się przerabiac wtyczki) wiec moze ktos podpowie gdzie moge dostac taka pompke???
z gory dzieki

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
Odp: Pompka do spryskiwaczy
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Lutego 2006, 08:22:31 »
może na allegro poszukaj ... jest trochę ogłoszeń z częściami do Ave

TRoCIn

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Lutego 2006, 09:47:06 »
Allegro to pierwsze miejsce gdzie szukalem ale niestety nie ma, zaraz jade na szrot jakis i moze tam znajde

Bubu

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Lutego 2006, 23:56:12 »
to masz roznice w cenie okolo 270 zl jak za tyle pieniedzy nie chce ci sie przerobic wtyczki... ale nie o tym, na szrocie ciezko bedzie ci znalezc w warszawie na plowieckiej 4 czy 5 kolo przystanku gosc ma duzo czesci do toyot

TRoCIn

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 05 Lutego 2006, 10:45:17 »
No i sie wyjasnilo - bede przerabiac, bylem wczoraj na kilku szrotach ale niestety kiepsko z czesciami tego typu jest. Pojechalem jeszcze raz do JC, tym razem do nadarzyna - nowa siedziba, mili panowie wytargali z magazynu orginalna pompke (tu niedocenilem toyoty - cena nie jak napisalem wyzej 300, tylko dokladnie 429zl!!!!!), przejrzelismy na kompie wszystkie dostepne pompki i wybralismy najbardziej podobna (w zasadzie rozni sie tylko wtyczka od zasilania) cena 30zl i bedzie przerabianie.

Na marginesie dodam ze jak juz wychodzilem z pompką z JC to przyszedl jakis gosc i pytal o to samo :), czyzby jakas wada seryjna tych piekielnych pompek???

Bubu

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Lutego 2006, 15:02:29 »
czyzby jakas wada seryjna tych piekielnych pompek???
nie, ale widze, ze masz halogeny i jezeli nie masz zaslepki to pompka narazona jest na uszkodznia mechaniczne

TRoCIn

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 05 Lutego 2006, 20:59:38 »
nie, ale widze, ze masz halogeny i jezeli nie masz zaslepki to pompka narazona jest na uszkodznia mechaniczne

A co jedno z drugim ma wspolnego? Pompka jest dosc daleko od halogena i od strony komory silnika a nie od strony halogenu, poza tym naprawialem juz ta pompke pierwotną, byla zawilgotniala w srodku, pomimo ze jest nierozbieralna udalo sie ja rozciąć napsikac srodkiem wypierajacym wilgoc i z powrotem skleic, zaczela dzialac jak nowa. Jednak do czasu, pozniej znow sie spsula i za jakis czas sama z siebie zaczela ponownie dzialac. Nie mam zamiaru miec wiecej takich niespodziewanych awarii wiec postawilem na wymiane pompki :). Jednak nie rozumiem jaki wplyw na pompke ma halogen i uszkodzenia mechaniczne

Bubu

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 06 Lutego 2006, 00:13:08 »
moze nie napisalem jasno, ale czesto bylo tak ze jak byly halogeny i to w D4D to nie bylo obok nich zaslepek wiadomo z lewej strony nie moglo byc bo wlot do IC i z prawej tez nie bylo, i wtedy pompka ostro dostawala kamieniami i stad tez wilgoc w niej byla

TRoCIn

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 06 Lutego 2006, 19:44:45 »
w D4D to nie bylo obok nich zaslepek wiadomo z lewej strony nie moglo byc bo wlot do IC

piszac IC masz chyba na mysli intercooler??? tylko ze ja ma benzynke D4 a nie D4D wiec u mnie intercooler nie mialby zastosowania, wiec w dalszym ciagu nie wiem czemu ta pompka lapie wilgoc i to do srodka skoro jest nierozbieralna :oops: ale jak wymienie to zobaczymy jak bedzie nowa sie spisywac

Bubu

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 07 Lutego 2006, 10:34:20 »
dobra inaczej
masz zaslepke z prawej strony miedzy halogenem a zderzakiem??

prusiak

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 23 Lutego 2006, 12:05:35 »
dobra inaczej
masz zaslepke z prawej strony miedzy halogenem a zderzakiem??

Wlasnie jezdzac wczoraj w trase mialem identyczny przypadek, zamarzalo przy mrozie -6 st. nie chcialo leciec wogle, jak postal 2 min na postoju to zaczynalo pryskac. Rzeczywiscie zaslepke wyjmowalem zeby bylo wizualnie lepiej, po wlozeniu zaslepki nic nie pomagalo, zimne powietrze owiewalo zbiorniczek. Moze jeszcze jakas oslona pod spodem powinna pomoc?

Offline ar16

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 23 Lutego 2006, 16:04:07 »
Duży wybór pompek do spryskiwaczy (używanych) widziałem u kolesia na ŚWISTAKU.
Avensis D4D Kombi ----> RAV4 ----> ?

Nygus

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 03 Maja 2006, 11:24:27 »
Najprawdopodobniej wspolpracy odmowila pompka od spryskiwaczy. Orientuje sie ktos w cenie tej czesci?

TRoCIn

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 03 Maja 2006, 20:48:56 »
Jakiś czas temu miałem podobny kłopot, ciężko było znależć identyczną pompke wśród zamienników - różniły się wtyczką do kabelków, nie wiem jaką potrzebujesz ale do mojego sedana, czyli z jednym wyjściem tylko na przednią szybe, orginalna kosztuje UWAGA.... 427 zł !!!!!, Zamiennik w JC kosztuje 30 zł ale jak już wspomniałem nie mają identycznej pompki (oprócz orginału rzecz jasna), wszystkie parametry są identyczne, czyli średnica, długość i jedno wyjście (w mojej sytuacji), tylko niestety trzeba przerabiać wtyczke do kabelków ale to chyba wyjdzie taniej niż 427 zł

TRoCIn

Połączyłem oba watki
ayrsen
« Ostatnia zmiana: 08 Maja 2006, 16:09:43 wysłana przez ayrsen »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl