Autor Wątek: reflektory do corolki z 1992 kanadyjska wersja  (Przeczytany 1649 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

cacti

• Gość
reflektory do corolki z 1992 kanadyjska wersja
« dnia: 06 Lutego 2006, 11:21:37 »
witam wszystkich
zakupilem sobie corolke z 92 roku kanadyjska wersje sedan z auomatyczna skrzynia jestem mocno zauroczony ale mam problem..
poprzedni wlasciciel zmienil jej swiatla z przodu na europejskie (ze scietym rogiem) a w miejsce brakującego rogu wstawil paskudne plastikowe zaslepki ;(
chcialbym przywrocic orginalny wyglad tylko nie wiem czy moge ?? podobno wymogi polskiego prawa zabraniaja uzywac orginalnych amerykanskich/kanadyjskich swiatel
jak to jest naprawde ktos wie?

jesli moge je zamienic to chcialbym sie dowiedziec gdzie ewentualnie w polsce moglbym sobie takie swiatla kupic ??
i jeszcze jedno czy oprocz zderzaków sa jakies istotne rożnice w blacharce chodzi mi glownie o błotniki..

bede wdzieczny za kazda odpowiedz

Offline marekw

• Toyot Chodzacy
Odp: reflektory do corolki z 1992 kanadyjska wersja
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Lutego 2006, 12:38:28 »
podobno wymogi polskiego prawa zabraniaja uzywac orginalnych amerykanskich/kanadyjskich swiatel
jak to jest naprawde ktos wie?

O ile pamiętam, amerykańskie światła świecą symetrycznie, europejskie świecą bardziej w prawo. Problem będzie z takimi światłami na pewno na przeglądzie, do tego musisz sobie zdawać sprawę, że takie światła znacznie bardziej oślepiają jadących z przeciwka.

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
Odp: reflektory do corolki z 1992 kanadyjska wersja
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Lutego 2006, 14:16:54 »
I denerwuja bardzo panow w niebieskich ubrankach ;-)
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl