Autor Wątek: e10 stuki przy jeździe  (Przeczytany 1909 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

prubi97

• Gość
e10 stuki przy jeździe
« dnia: 06 Lutego 2006, 12:32:09 »
witam w mojej e10 z lewego przedniego koła podczas jazdy (wolnej napewno ale przy szybkiej chyba też bo mam za głośno w środku żeby to słyszeć) myślałem że to jakiś drucik o dziurki w feldze się ociera bo to właśnie taki dźwięk był ale nie. Ostatnio jak skręciłem w prawo dość ostro to bardzo mocno można było to usłyszeć. względem tego mam pytanie czy może to być krzyżak jakiś albo coś w tym stylu bo przy prawym kole jest cisza.

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
Odp: e10 stuki przy jeździe
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Lutego 2006, 14:18:28 »
Wg. mnie moga to byc gumy na wachaczach ale oblukaj jeszcze dokladnie czy cos tam sie nie przyplatalo obcego ;-)
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

vito

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Lutego 2006, 20:43:40 »
moze to przegub tak już gada :oops:

Pigletto

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Lutego 2006, 22:06:00 »
Jak stuka przy mocno skręconych kołach to bardzo prawdopodobne że to przegub.

rwaw

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 09 Lutego 2006, 18:18:52 »
aby sprawdzić czy to przegub skręć maxymalnie koła i powoli rusz stukanie będzie oznaczało najprawdopodobniej przegub

prubi97

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 09 Lutego 2006, 18:25:44 »
dzisiaj przy odwilży bardzo się przysłuchałem i nic... jak by nie to samo. cichutko. może to było spowodowane za niską temp. mam nadzieje że już tak zostanie.

Pigletto

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 09 Lutego 2006, 18:34:59 »
dzisiaj przy odwilży bardzo się przysłuchałem i nic... jak by nie to samo. cichutko. może to było spowodowane za niską temp. mam nadzieje że już tak zostanie.
To moze tak jak pisal Croom - jakis snieg czy lod gdzies ci tam zalegał ;)

Offline Ice

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 16 Lutego 2006, 18:53:22 »
Sorry ze dopiero teraz ale jakos nie zauwazyłem wczesniej. Stukać w E10 może kilka rzeczy. Jeżeli jest to taki pojedynczy stuk w czasie ruszania to :
1) poduszka rury wydechowej - ma tendencje do wyrywania zawartości i pukania przy ruszaniu i jak w czasie jazdy dodasz gazu
2) osłona silnika, z jednej strony czasem ociera o bierznik opony, jak ma sie troszke szersze gumy, dziwek dziwny i czasem trudno go zidentyfikować
I waro jeszcze w zime zagladać co jakiś czas pod maske bo osłona jest tak zrobiona ze snieg dostaje sie do srodka i zamarza tam.
BMW E46 320d
Mini Cooper

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl