Autor Wątek: czujnik paliwa  (Przeczytany 2832 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Masako

• Gość
czujnik paliwa
« dnia: 10 Lutego 2006, 11:32:00 »
Mam problem z czujnikiem lub wskaźnikiem paliwa. Starletka P8 1.0 na gaźniku. Wskaźnik zaczyna działać dopiero jak zaleje się około 15-20 litrów paliwa. Do mojego baku wchodzi 40 litrów. Jak wczoraj przy prawie pustym baku zalałem 20 litrów wskaźnik poszedł na 3/4 pojemności - co oznacza błędne wskazanie. Jak w zbiorniku jest 10 litrów wskaźnik umiera ... i opada na E. Nic go już stamtąd nie ruszy.
Jeżdże na czuja patrząc na licznik km ale już mnie to wkurza. Ktoś może miał podobny problem? Tak sobie myślałem, że może po prostu wymienić czujnik paliwa (ten przy pompie paliwa w zbiorniku) ale nie wiem czy we wszystkich straletach jest taki sam - dokładnie czy ten w starletach z wtryskiem jest taki sam jak ten w silnikach z gaźnikami (pompa paliwa może być inna więc również czujnik). Dajcie znać jak ktoś miał podobny problem może. Pozdro. Masako

Offline szfystack

• Toyot Pełzający
  • **
    • zdjęcia...zdjecia...zdjęcia...
Odp: czujnik paliwa
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Lutego 2006, 12:04:09 »
jeszcze nie spotkałem starletki w której czujnik paliwa dzaiłałby prawidłowo....
kiedys juz chyba było cos na ten temat na forum przy okazji kontrolki rezerwy:)
Jeśli chcesz się w to dalej bawić to czujników było zdaje się swa rodzaje, współwymienne ze sobą, nie zależne od pojemności silnika.Różnica polegała na tym że jeden miał kontrolkę rezerwy, a drugi nie.

MikeB4

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Lutego 2006, 03:00:29 »
A w mojej działa prawidłowo ----   zapraszam jeśli nie wierzysz ;-)

może ktoś rzadko tankował do pełna i sie przycina pływak ;-)

Offline szfystack

• Toyot Pełzający
  • **
    • zdjęcia...zdjecia...zdjęcia...
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Lutego 2006, 12:13:19 »
no to masz farta:)
u mnie natomiast s\działa strasznie nieliniowo.do pełna nie zatankuję, wskazówka kończy się na7/8 , po 50 km od tankowania mam już połowę, a potem mogę jeździć i jeździc...

Masako

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Lutego 2006, 22:29:42 »
jeszcze nie spotkałem starletki w której czujnik paliwa dzaiłałby prawidłowo....
kiedys juz chyba było cos na ten temat na forum przy okazji kontrolki rezerwy:)
Jeśli chcesz się w to dalej bawić to czujników było zdaje się swa rodzaje, współwymienne ze sobą, nie zależne od pojemności silnika.Różnica polegała na tym że jeden miał kontrolkę rezerwy, a drugi nie.

no to chyba spróbuje wymienić, na allegro jest kilka starletek na części i namierzyłem czujnik za 40 zyla. Ktoś może sam wymieniał? Jakieś porady na co uważać i zwrócić uwagę??? pozdro

kfiatos

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 12 Lutego 2006, 00:25:01 »
Hej, a skąd wiesz ze to czujnik w baku?? Ja w swojej P7 mialem problem z zegarami, i to przez nie pare razy pchalem auto zamiast nim jechac bo paliwa zabraklo :x A co do problemów szfystaka to mój zwalnia troche bliżej środka ale ogólnie to chodzi dosyc liniowo (a rezerwa by sie przydala). Jak mam wskazówke na dolnej kresce to w baku jest 6 litrów - zegary z obrotomierzem. Jak chce ktos to na podwórku mam bak ze sprawnym czujnikiem do sprzedania  :evil:

Masako

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 12 Lutego 2006, 11:56:40 »
Ja w swojej P7 mialem problem z zegarami, i to przez nie pare razy pchalem auto zamiast nim jechac bo paliwa zabraklo :x :evil:

no i co z tym zrobiles?? naprawiales jakos?

kfiatos

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 15 Lutego 2006, 00:03:51 »
Nie naprawialem bo żaden mech nie chciał się tego podjąc, a ci co próbowali nic nie wskórali  :-\ Zmieniłem zegary i było dobrze. Z tym ze u mnie oprócz paliwa źle pokazywał też temperaturę

MikeB4

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 17 Lutego 2006, 10:02:22 »
Mam do sprzedania zegary do Starletki rocznik 90 ;-)  jakbyś chciał zrobić tak samo.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl