Autor Wątek: Wymiana amortyzatorów w Tercel, pomocy!!!  (Przeczytany 2567 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

robard

• Gość
Wymiana amortyzatorów w Tercel, pomocy!!!
« dnia: 11 Lutego 2006, 17:20:18 »
Szukam szybkiej pomocy!!
Wymieniono mi w sewisie tylne amorki w Tercel, ale nadal dobija mi tył zawieszenia, w serwisie mówia, ze przyczyną moga być zuzute sprężyny i należy je również wymienić, dodam ze koszt wymiany amortyzatorów wyniósł juz 1400 zł, a wymiana sprężyn to następne 1000 zł, proszę o porade bo nigdzie nie mogę doszukać sie co to jest za rodzaj amortyzatorów które mi wymieniono (podobno oryginalne, takie jak potrzeba, ale niemoge znaleźć ich w żdanym katalogu)??
 samochód Tyota Tercel 1500, 1992 roku, kupiona w stanach
Oznaczenia na amortyzatorach A48530-16210, oznaczenie na opakowaniu w którym były amortyzatory A48530-19286, czy to jest prawidłowe amortyzatory sa produkcji KYB
 nr VIN JT2EL46B3N0199591
silnik 1006849

Prosze o szybką pomoc i podpowiedź czy wymieniono na własciwe amortyzatory, czy jest koniecznośc wymiany sprężyn(tył po wymianie wygląda jak obniżony i dobija na wybojach)

robard

• Gość
Odp: Wymiana amortyzatorów w Tercel, pomocy!!!
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Lutego 2006, 21:13:49 »
No to jak widzę pomocy się nie doczekam od nikogo?

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
Odp: Wymiana amortyzatorów w Tercel, pomocy!!!
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Lutego 2006, 08:24:21 »
robard zapewne powodem braku odpowiedzi na twojego posta jest nietypawe czy rzadko spotykane auto.
tu masz adres KAYABA POLSKA www.kayaba.com.pl

Najszybciej chyba uzyskasz odpowiedź u nich lub u jakiegoś dystrybutora jeśli chodzi o trafność numeru amorka do auta
Powodzenia

PS. W uproszczeniu: Amortyzatory są od tłumienia drgań, za twardość zawieszenia, dobijanie czy siadnięte auto są odpowiedzialne sprężyny
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl