Autor Wątek: jakie głośniki do corolli verso  (Przeczytany 5763 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

winiola

• Gość
jakie głośniki do corolli verso
« dnia: 14 Lutego 2006, 20:15:49 »
Witam szanownych kolegów chciałbym zmienić w corolli verso sprzęt audio tzn wymienić głośniki podłączyć wzmacniacz ale zostawić seryjne radio i zamontować do tego dvd wraz z centralnym podwieszanym monitorem 10'' Mam dvd alpineDVE5207 i monitor PKG1000P też alpine potrzebuje 6 dobrych głośników i sześciokanałowy wzmacniacz ale taki który można połączyć z seryjnym radiem może ktoś robił podobne przeróbki imoże doradzić jakiej konfigóracji użyć gdzie jakie głośniki dobrze grają w tym samochodzie i jakiej firmy no i dobrej klasy wzmacniacz .Pozdrawiam

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
Odp: jakie głośniki do corolli verso
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Lutego 2006, 08:12:02 »
hmm 6c glosnikow......
jesl ma to byc kino to domyslalm sie ze 4ry 'normalne' glosniki + centralny + maly subiki?
w takim ukladzie wydaje mi sie ze audison lrx 6 bedzie idealnym rozwiazaniem......

jesli audio ma byc na dobrym poziomie to proponuje troszke zmodyfikowac fabryczne radio i wyciagnac z niego sygnal z przed koncowki mocy radia..... - moze byc ciezko znalesc wzmaka tej klasy z wejsciami po wyskoich, a te wszystkie allegrowe przejsciowki........:/
chyba ze kupic np Xeteca - ale to ok 600 zl......
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

Robiq

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Lutego 2006, 10:10:04 »
Ja wymieniłem przód na DLS R6A - na razie bez wzmacniacza ale i tak gra o niebo lepiej niż "fabryka". A ostatnio znalazłem piekną okazję: Genesis 2x50W i własnie czeka na montaż. Kwestię wyprowadzenia sygnału z radia firmowego kiedyś już przerabiałem - gdzieś pokazywałem fotki skąd wziąć ten sygnał. Osobiści epostanowiłem zrezygnować z radia firmowego - pracuje nad instalacją carpc - jako HU użyłem nielubianego Sony, głównie z powodu na łatwośc demontażu na czynniki pierwsze (koniecznośc przeniesienia wyświetlacza i klawiatury w osobne miejsca) Jak będę miał się czym pochwalic to wrzucę fotki.

P.S.
tu link do wątku o wyjściu : http://www.forum.corollaclub.org/viewtopic.php?t=3821
« Ostatnia zmiana: 15 Lutego 2006, 10:19:44 wysłana przez Robiq »

winiola

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Lutego 2006, 16:16:01 »
witam dzięki za wskazówki z tego co widze będę miał problem z podłączeniem wzmacniacza ale gdzies wyczytałem że któreś z modedeli wzmacniaczy alpine mają wejścia z wyjść głośnikowych radi co o tym sądzicie a co do głośników to myślałem o infinity ale nie wiem jak by to grało dlatego proszę o porady i wskazówki. Ja kupuje nowy samochód i będą mi to zakładac w serwisie a nie wiem jakie pojęcie maja o tym dlatego szukam informacji żeby nie wcisneli mi jakiegoś badziewia .Co do ceny sprzętu to i tak wrzuce to w cene samochodu i kredyt dlatego mogę wydać pare złtych więcej .

winiola

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Lutego 2006, 16:28:48 »
Zapomniałem o jeszcze jednym jak będzie wzmacniacz to gdzie go zainstalować będę miał wersję 7 osobową proszę o jakieś propozycje pozdrawiam

winiola

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Lutego 2006, 21:59:22 »
znalazłem opis wzmacniacza alpine MRV F345 i ma taką wejście {Do bezpośredniego połączenia wzmacniacza z już zainstalowanym radioodtwarzaczem, który nie ma wyjścia przedwzmacniacza.}cz o to chodzi żeby połączyć seryjne radio z wzmacniaczem i czy będzie to dobrze grać.

winiola

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 16 Lutego 2006, 14:19:06 »
Jeżeli chodzi o zrobienie nagłośnienia kinowego to chyba odpada bo ma być oparte na radiu seryjnym no i nie ma gdzie wsadzić subka przy 7 siedzeniach zależy mi na dobrym stereo opartym na głośnikach zamontowanych w miejscach seryjnych

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl