Autor Wątek: Filtr paliwa EE 111  (Przeczytany 2596 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

TOYBOY98

• Gość
Filtr paliwa EE 111
« dnia: 25 Lutego 2006, 22:10:29 »
Witam!
Mam agielska wersje rolki z 98 roku z silniczkiem 4E-FE, na liczniku mam 130 tys. km i w czssie tego przebiegu filtr paliwa nnie byl wymieniany. W zwiazku z tym mam pytanie- czy powinienem wymienic ten filtr i czy 100 zl, cena filtra + wymiana to duzo czy nie (norauto) . Bede wdzieczny za wszelka rade .

Toyo69

• Gość
Odp: Filtr paliwa EE 111
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Lutego 2006, 22:19:48 »
Jeżeli nie był wymieniany wcześniej to zdecydowanie tak bo własnie lukam do ksiazki i pisze że co 50 tyś.km. Ale to w E-10 silnik 4A-FE ja też wymieniłem dopiero po 100tyś. Co do ceny to już nie pamietam ile mnie to kosztowało :)

żółwik

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Lutego 2006, 22:24:10 »
Witam!
Mam agielska wersje rolki z 98 roku z silniczkiem 4E-FE, na liczniku mam 130 tys. km i w czssie tego przebiegu filtr paliwa nnie byl wymieniany. W zwiazku z tym mam pytanie- czy powinienem wymienic ten filtr i czy 100 zl, cena filtra + wymiana to duzo czy nie (norauto) . Bede wdzieczny za wszelka rade .

nie wymieniaj go w norauto(to partacze!!!).po drugie idz do ASO Toyoty i dowiedz sie jaki masza filtr,bylo kilka rodzajow(zewn nie ma roznicy)

TOYBOY98

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Lutego 2006, 22:35:57 »
u nich zawsze olej zmieniam i jest ok, bo caly czas patrze im na rece i ide z olejem kupionym na sklepie u nich, dodatkowo czyszcza filtr powietrza, kiedys mi nawet swiece sprawdzili , a w ASO w Plocku mialem maly konflikt, chcieli mnie orznac, (ojca wyslalem zeby zrobil przeglad po 105 tys.), a chlopaki oleju prawdopodobnie nie wymienili, bo jak go wymieniale m 10 tys. pozniej to byl czarny jak smola i mial dziwne grudki, a pozatym swiece mialy byc czyszczone a nie byl;y, napisalem maila do TMP, ale oni wyslali go do dealera a ten z kolei dzwonil do mojego ojca(wlasciciela rolki) , ale staruszek sie nie klocil, powiedzial ,ze nie ma czasu rozmawiac z oszustami i tak to sie skonczylo. Wiec ja nie bardzo sie chce tam pokazywac, choc juz mnie pewnie nie pamietaja , ale mam do nich uraz, dlatego wole inne stacje.

żółwik

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Lutego 2006, 10:12:18 »
w norauto z pewnoscia beda mieli filtr FILTRONA(straszny badziew), ja bym kupil oryginalny(raz mna 100kkm lepszy bedzie porzadny),poza tym jak juz napisalem na filtrze jest naklejka ktory rodzaj filtra  posiadasz

teos

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 26 Lutego 2006, 21:04:46 »
Witam, ja do E11 kupiłem w JC filtr za 38 zł, czy japoński to nie wiem, ale przynajmniej był z miedzianymi uszczelkami w komplecie.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl