Autor Wątek: Żarówki, reflektory,czas wymiany  (Przeczytany 16372 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

maniek_camry

• Gość
Żarówki, reflektory,czas wymiany
« dnia: 04 Października 2005, 14:28:18 »
Cytat: marcinm

Na xenonach nie dane mi było jeszcze jeździć, ale w sumie na światła w Camry to nie mam co narzekać ( zwłaszcza na długie, z wiadomych względów :) )
Hehe - przejedź raz traskęna ksenonach a okrzykniesz oryginalne (nawet europejskie) światełka z camry dogasającymi ogarkami ;)
« Ostatnia zmiana: 26 Lutego 2006, 22:42:25 wysłana przez Marcjan »

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
¯arówki, reflektory,czas wymiany
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Października 2005, 17:10:39 »
Cytat: maniek_camry
Cytat: marcinm

Na xenonach nie dane mi było jeszcze jeździć, ale w sumie na światła w Camry to nie mam co narzekać ( zwłaszcza na długie, z wiadomych względów :) )

Hehe - przejedź raz traskęna ksenonach a okrzykniesz oryginalne (nawet europejskie) światełka z camry dogasającymi ogarkami ;)

hmm, nie przeczę, ale na razie nie stać mnie na takie cosik, chociaż to oczywiście kwestia czasu - zwłaszcza że zamieściłeś cudnej urody poradnik jak ro wszystko zrobić...

ciekawe ile mi zejdzie polerka szklanych kloszy, skoro Tobie z plastikami tyle zeszło:)
pzdr
3VZ.pl

yufuyf

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Października 2005, 12:30:51 »
Cytuj (zaznaczone)
W czasach kiedy miałem bi-ksenony (prawda Lechu ? ;) ) można było pojechać szybciej w nocy, ale nie teraz   :(

To prawda, niby one są sporo opuszczone w dół i nie świecą tak daleko jak auta na oryginalnych bi :-) to i tak jazda w nocy jest po prostu komfortowa. Szybko siędo nich przywyczaiłem :-D i ostatnio jak jechałem w nocy bez biksenonów (innym autem)  to ... nic nie widziałem.

:-)

Z innej beczki to podpowiedzcie jak zmienić żaróweczki w tych bocznych reflektorkach, bo mi sięobie zjarały :-) .

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Października 2005, 12:48:14 »
w których bocznych? w niebieskim kółku czy w czerwonym? ;)

w dolnym wykręcasz śrubkęi wyciągasz to całe, zmieniasz żarówkęi zakładasz z powrotem.

w górnym dokładnie tak samo - śrubka pionowo przy reflektorze, wyciągasz i zakładasz:)

niestety u mnie nie ma tych dolnych ,a czasem by sięprzydały:)
3VZ.pl

yufuyf

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 06 Października 2005, 13:58:02 »
w niebieskim kółku.
śrubka pionowo? ale nie wyjmujętego dużego refletkora? czy wyjmuję?

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #5 dnia: 06 Października 2005, 15:05:37 »
jak u Ciebie to musisz siępozbyć najpierw cudnej urody plastiku ochronnego, śruba od pozycyjnego pokaże Ci sięod razu:) jak chcesz mogęzrobić foto u mnie ,ale dopiero w sobotę, bo na razie nie mam auta przy sobie - wyobrażasz sobie tydzień bez Camry?   :asmiliecry  a ja to mam co tydzień :)
3VZ.pl

yufuyf

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 06 Października 2005, 15:08:06 »
no to już wiem wszystko.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #7 dnia: 06 Października 2005, 15:30:07 »
widzisz jak niewiele trzeba:) ciekawe czy żarówka będzie jakaś typowa, czy znowu jakiś toyotywski wymysł dostępny tylko u nich:) pzdr
3VZ.pl

grzechuuu

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 06 Października 2005, 15:49:36 »
najzwyklejsza zarówka  (jak masz instrukcje to tamjest napisany typ..) ja nie pamietam jaka to była... ale ostatnio kupiłem taka na CPNie...

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #9 dnia: 06 Października 2005, 15:54:14 »
to choć tyle, wprawdzie nie są to jakieś ogromne koszty, ale np previa 2002 ma takie żarówki hamulcowych że kupisz tylko w ASO po... prawie 4 euro za sztukę... toż to człowieka może czasem trafić:)
3VZ.pl

grzechuuu

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 06 Października 2005, 15:56:33 »
jest to 5Watowa zarówka  (chyba taka sama jak przy oswietleniu rejestracji z tyłu....

yufuyf

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 06 Października 2005, 16:05:17 »
no właśnie, a co z wymianą żaróweczek z tyłu? ja mam amerykańca, więc z tyłu mam okropnie fajną choinkę:-))

te boczne wymieniłem, ale te żaróweczki to dziadostwo - urywają siędruciki i łączą tak raczej średnio. ale cóż....

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #12 dnia: 06 Października 2005, 16:14:00 »
serio? możesz zrobić zdjęcie tej choinki? chętnie obejrzę:) pzdr
3VZ.pl

grzechuuu

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 06 Października 2005, 16:25:39 »
no przeciez to nic trudnego powyminiac żarówki...  jak to zobaczysz to sam wpadneisz jak je wymienic...  amerykanska wer. rózni sie tylko tym ze ma gdzie indziej rejestracje a reszta jest w 99%ta sama (jezeli chodzi o umiejscowienie zarówek i ich wymiana)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl