Autor Wątek: Wiadomości serwisowe  (Przeczytany 3859 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

witstwosz

• Gość
Wiadomości serwisowe
« dnia: 03 Marca 2006, 00:29:35 »
Witam, kupiłem Corollę 2003' D4D sprowadzoną z Francji, czy po numerze nadwozia (silnika) można uzyskać gdzieś informację na temat przeprowadzonych tam przeglądów - serwisu ??
Czy np.był już wymieniany rozrząd  ???
Kiedy i przy jakim przebiegu ???
Nie mam żadnych danych o serwisie, co i kiedy ostatnio było robione - nawet nie jestem pewny przebiegu, który wskazuje komputer...
Auto w miarę nowe, teoretycznie gwarancja jeszcze powinna trwać....
Jak to załatwić, może ktoś miał już ten problem ?

kitza

• Gość
Odp: Wiadomości serwisowe
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Marca 2006, 08:20:30 »
Mogę się mylić ale wydaje mi się że po numerze silnika to raczej takich informacji nie uzyskasz.
Chyba że wiesz gdzie auto było serwisowane (konkretny warsztat, czy serwis), zadzwonisz tam, podasz nr silnika i wtedy uzyskasz jakieś informacje. Ale jak dla mnie wątpliwa sprawa.
Prędzej udałoby Ci się coś o niej dowiedzieć gdybyś podjechał do jakiegoś ASO. może gdyby podpięli sie pod jej komputer znaleźliby jakieś informacje.

Pozdrawiam

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Marca 2006, 10:00:22 »
Jeżeli chodzi o sieć polskich ASO to bezproblemowo powinieneś składając wizytę w ASO dowiedzieć się co kiedy było robione. niestety nie wiem czy mają podgląd do ogólnoweurpejskiej sieci ASO. Jedyna możliwość to podjechać do ASO i podpytać.
Z samego kompa pojazdu niestety nic nie wyczytasz.
Co do gwarancji - jeśli nie masz ks. serwisowej z powbijanymi przeglądami to o gwarancji możesz zapomnieć.
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

Toyo69

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Marca 2006, 02:09:24 »
Nie wiem czy w Toyocie ale w Hondzie napewno tak czyli pewnie i w Toyocie każda naprawa jest wpisywana do rejestru. Po nr. VIN dojdziesz do każdej wizytay w ASO i co było robione.

witstwosz

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 06 Marca 2006, 15:44:07 »
Napisałem do TOYOTA KATOWICE,M.G. Centrum Sp. z o.o.
Dostałem b.uprzejmą odpowiedź od pana Zbyszka Wojnara - Doradcy Serwisu.
Najlepiej zacytuję - ...."O samochodach zakupionych w sieci dealerskiej w Polsce takie informację można uzyskać bez żadnego problemu. Natomiast informacje o samochodach zakupionych w innych krajach europejskich, na poziomie dealera, nie sa moźliwe do uzyskania. Ale bardzo chciałbym Panu pomóc i mogę spróbować uzyskać jakieś informacje w naszej centrali. Dlatego potrzebny jest VIN, nr identyfikacyjny samochodu. Jeżeli posiada Pan taki nr to proszę o przesłanie go do mnie, a ja postaram sie Panu pomóc"...
Numer podałem już i teraz z niecierpliwością oczekuję odpowiedzi....
Jak coś się dowiem to napiszę jeszcze w tym wątku.
Pozdrawiam wszystkich !

bbr555

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Kwietnia 2006, 02:30:02 »
ostatni post z 6 marca, więc chyba nic więcej nie wiadomo, ale podziwiam pana z ASO... przeważnie są z nimi same problemy...

Offline Gosiek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #6 dnia: 15 Kwietnia 2006, 13:07:49 »
ostatni post z 6 marca, więc chyba nic więcej nie wiadomo, ale podziwiam pana z ASO... przeważnie są z nimi same problemy...

Szkoda że nie zauważyłeś również że kolega nie był na forum od 22 marca...

A co do ludzi pracujących w ASO to są tacy sami jak reszta społeczeństwa - więc wszystko zależy jak trafisz  ;D ;D ;D

witstwosz

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 15 Kwietnia 2006, 15:06:41 »
Ostatnie informacje jakie posiadam w tej sprawie, są takie:
 Odpowiedź z 29.03.2006 od p.Zbyszka Wojnara
"....zapytanie z naszej centrali w Warszawie zostało wysłane do centrali w Paryżu,
oczekujemy na odpowiedź może to troche potrwać..."
 Tak więc bardzo proszę o jeszcze trochę cierpliwości. Myślę, że jeszcze kilka dni trzeba poczekać.
Ja ze swej strony w dniu jutrzejszym będę próbował się coś wiecej dowiedzieć w Warszawie.
 z poważaniem........
Więc w dalszym ciągu czekam cierpliwie, ale w ciągu 2-3 tygodni nie uzyskam tą drogą żadnych konkretnych informacji zrobię przegląd generalny:wymiana rozrządu komplet, uszczelniacza wału przy tej okazji, wymiana oleju w silniku i  skrzynia biegów, płynu hamulcowego, wszystkich filtrów, płynu chłodzącego itd. - cena za całość prawie 2.000,- PLN :-(, ale coż - żeby mieć na "lata", trzeba najpierw zadbać.
pozdrawiam i jeżeli będę coś wiedział z Toyota Katowice to napiszę.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl