Autor Wątek: ŚWIATŁA AWARYJNE-PROBLEM 3 SFE  (Przeczytany 1261 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kokon55

• Gość
ŚWIATŁA AWARYJNE-PROBLEM 3 SFE
« dnia: 04 Marca 2006, 21:48:32 »
Mam małe pytanko dotyczące świateł awaryjnych,czy ktoś z Was wie czy przy ścianie grodziowej patrząc od strony silnika jest jakiś dodatkowy przekaźnik,sprawdzałem wszystkie przekaźniki,bezpieczniki i sam włącznik-po prostu wszystko!!!!!!Generalnie prąd nie dochodzi do włącznika,tak więc ginie na odcinku przekaźnik(w komorze silnika) a włącznik awaryjnych. Omijając ten odcinek czyli puszczając kabel osobny od przekaźnika do włącznika wszystko jest o key!!!!!!!!!Jak macie jakieś mądre rady to będę bardzo wdzięczny!!!!!!!!!!!!!

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
Odp: ŚWIATŁA AWARYJNE-PROBLEM 3 SFE
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Marca 2006, 01:41:22 »
Schemat masz w książce. :) Powinien pomóc.
Chyba nie ma nic po drodze w temacie przekaźnika, ale wszystko co przychodzi z komory silnika do kabiny jest na złączach umieszczonych w dwóch blokach na obu przednich słupkach przy nogach kierowcy i pasażera.
Zobacz jeszcze w komorze i pod błotnikami, czy nie masz na wiązkach nieoryginalnej izolacji. Ja tak miałem i okazało się że jakiś inteligent zaciął szlifierką wiązkę i tylko okręcił ją izolacją :( kilka przewodów było naciętych, a woda i sól zrobiły swoje - przeżarło mi kable :(  Najpierw poszły chyba właśnie awaryjne, a później trąba :( Trzy inne kable zdążyłem podsztukować zanim je przeżarło :(
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

kokon55

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Marca 2006, 22:19:30 »
dzięki Perzan,jutro zobaczę te przewody przy nogach,na schemacie nie ma dodatkowego przekaźnika ale jest złączka której właśnie nie mogłem znaleźć,może jest przy tych słupkach?????.,co do mechaników -nikomu nie daję grzebać w aucie,także nie mam przewodów pociętych-MAM NADZIEJĘ-wszystko sam robię od 5 lat!!!!

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Marca 2006, 23:13:51 »
[...]wszystko sam robię od 5 lat!!!!

Ale nie wiesz, co się działo wcześniej :(
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl