Autor Wątek: Czy maty APP pękają, spływają?  (Przeczytany 2936 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

BRODA

• Gość
Czy maty APP pękają, spływają?
« dnia: 07 Marca 2006, 23:59:54 »
Mam pytanie takie jak w temacie.
Wygłuszyłem tymi matami drzwi i niedawno dotarł do mnie link:

http://www.audiocar.pl/forum/read.php?f=2&i=28182&t=28135

Że tak powiem lekko mnie to zaniepokoiło. Czy ktoś z szanownych forumowiczów miał już podobne problemy z matami firmy APP?
Czy wszystko jest w najlepszym porządku a osoba, której owe maty spłyneły poprostu nie odtłuściła drzwi? Otarło mi się również o uszy, że maty app tawrde mają tendencję do pękania na mrozie. Prosiłby osoby obeznane w temacie o odpowiedź. Z góry dzięki za odpowiedzi.

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
Odp: Czy maty APP pękają, spływają?
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Marca 2006, 08:01:51 »
z app doczynienia nie mialem, ale kazda twarda mata na mrozie peknie......
dlatego nie powinno sie stosoawac samej maty np na otwory techniczne, tylko najpierw warstwe aluminium a nastepnie na to mate.......

co do 'splywania' to pojecia nie mam......
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

luc

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Marca 2006, 09:51:45 »
Była seria mat APP które się odklejały.

Bartosz81

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Marca 2006, 00:25:30 »
Stare rodzaje mat twardnieja i pekaja strasznie. Własnie duzo osob teraz zrywa stare maty i przechodzi na Dynamat i powiem ze te maty które montował mój znajomy ponad rok temu i wczesniej to zadne nie odpadly ani nie spłyneły. Ale pekniecia male były no i strasznie sztywne sie zrobily. Zabawa z odrywanie okropna, nie polecam  :(

To ze spłynely to pewnie blad w montazu - niewyczyszczona powierchnia lub mata kladziona na zimno.
Albo klej w danej serii mat był słaby i skutek wiadomy.

Offline Sober

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Marca 2006, 19:19:26 »
Spływać to na pewno nie spływają bo one są twardsze od firmowych a nie miększe. Poza samym montazem (dobrze pomóc sobie suszarką - wtedy sie elegancko formują i "wulkanizują") raczej w niczym to nie przeszkadza. Pękać same z siebie jak już są przyklejone nie będą, bo niby czemu? A do otworów montażowych to się chyba nawet lepiej nadają z racji twardości - ja przynajmniej zalepiłem i nic się z tym nie dzieje. Inna sprawa że musiałem dać kilka warstw - jedna to było za mało, dudniło trochę - tak więc wstawki z aluminium to pewnie dobry pomysł jak komuś się chce w coś takiego bawić :)
Seat Leon Cupra :D

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl