Autor Wątek: gaz holenderski w carinie e  (Przeczytany 3137 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wk

• Gość
gaz holenderski w carinie e
« dnia: 10 Marca 2006, 20:42:44 »
Mam carine E 1,6 z holenderską instalacją gazową i mam z nią trochę problemów.W okolicznych serwisach montażu auto-gazu nikt nie chce mi tego wyregulować, może ktoś z was szanownego grona forumowiczów wie gdzie jest jakaś stacja specjalizująca sie w regulacji i naprawie instalacji holenderskich.Z góry dziękuję.

Offline jozef01

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: gaz holenderski w carinie e
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Marca 2006, 20:54:51 »
Skąd jesteś?
Opisz swoje problemy dokładniej. Jaki typ intalacji?  producent?
Mam holenderską instalację w swojej Carinie i trochę doświadczeń z nią związanych. Może Ci coś podpowiem, jak będę wiedział więcej.
Ave'00- 2,0 D4D Sol  

wk

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Marca 2006, 16:22:16 »
mieszkam kolo Lublina ,mam instalacje vialle.Jeżeli chodzi o problemy to po  zapaleniu nie wchodzi na obroty,gaśnie i nie ma mocy, czasami pomaga że przelącze na benzyne i z powrotem na gaz i jest dobrze a jak to sie nie uda to auto albo gaśnie albo jedzie jakby mu brakowalo gazu(zupelny brak mocy)ogólnie dużo gorzej chodzi na gazie niz na benzynie co przy tej instalacji nie powinno być raczej odczuwalne.Wiem że są to bardzo dobre instalacje tylko może wystarczy wyregulować badż jest to drobna rzecz do naprawy o której ja nie wiem,jeżeli możesz mi pomóc to bardzo będe wdzięczny.

Offline jozef01

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Marca 2006, 08:47:18 »
Zacznij od rzeczy prozaicznej - tzn. od umycia przepustnicy i miksera (bo zakładam, że masz niestabilne wolne obroty). Jeśli objawy nie ustąpią to stawiam na padnięcie reduktora i to już nie jest taka drobnostka. I w takim przypadku pozostają Ci dwa wyjścia: regeneracja lub zakup nowego. Jedyny typ membran do regeneracji vialle jaki jest dostepny w Polsce to D4 - ok. 140-150PLN. Nowy w miare porządny reduktor włoski to ok. 300 PLN.
Ave'00- 2,0 D4D Sol  

wk

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Marca 2006, 14:07:23 »
ok dzięki ale może wiesz gdzie można dokupić te membrany i gdzie zajmujmują się naprawą instalacji holenderskich

Offline jozef01

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Marca 2006, 20:09:16 »
Mam jakiś namiar, co prawda nie byłem u gościa (poradziłem sobia jakoś sam) ale daleko od Ciebie (Wyszków 503068333). Co do membran: Mam namiar na gości w W-wie Rembertowie (22) 6119358.
Najpierw znajdź przyczynę, później się martw o membrany i inne historie...
Ave'00- 2,0 D4D Sol  

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl