Autor Wątek: Amortyzatory (F)  (Przeczytany 40055 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sruciok

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Amortyzatory (F)
« Odpowiedź #75 dnia: 27 Lipca 2014, 11:02:49 »
Mam okazje kupić 2 wkłady Tokico, jak mogęsprawdzić czyda się u mnie wymienić te wkłady. Czy tomoże są amortyzatory jednoczęściowe? Czy w ogóle cośtakiego istnieje?

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
« Odpowiedź #76 dnia: 27 Lipca 2014, 11:12:14 »
Rozumiem, że na przód te wkłady ?
2,0 miały wymienialne wkłady z przodu, 1,6/1,8 nie. Przynajmniej katalog KYB tak kiedyś mówił. Nie pamiętam, czy była różnica w 2,0 JP/GB. Na pewno w 2,0 JP '93 można wymienić same wkłady ;)
Popatrz na amortyzator tam gdzie wychodzi z niego tłok. Jak jest tam bodajże 8-mio kątny kołnierz, to najprawdopodobniej da się to rozkręcić i włożyć wkłady.
Cała operacja polega na odkręceniu tego kołnierza, wywaleniu starych bebechów z olejem i wsadzeniu tam wkładu. U mnie się sprawdza już coś koło 10 lat :)
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

Offline sruciok

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #77 dnia: 27 Lipca 2014, 11:29:12 »
Mam 1.6. Szczerze nie pamiętam co ojciec wsadził te 5 lat temu. Odkrece koło i obejrzę to i zrobię zdjęcie.

Offline Piroman

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #78 dnia: 11 Sierpnia 2014, 23:46:35 »
A jak to jest z tymi amorkami? ponoć do Cari pasują te od 1gen avensisa, ale nie mogę nigdzie tej rewelacji potwierdzić, a że do Ave jest większy wybór i często w lepszych cenach, to chętnie bym wybrał właśnie te od Ave, jeśli chodzi o moją Cari to japońskie kombi napędzane 1,6 z 94 roku.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl