Autor Wątek: prosze pomozcie moja camry skacze  (Przeczytany 5344 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

łysy

• Gość
prosze pomozcie moja camry skacze
« dnia: 12 Marca 2006, 15:38:45 »
witam posiadam camry 91r.3.0 w manualu z gazem i mam z nia problem ktorego nie moge rozwiazac jadac np. 30k/h na drogim biegu to strasznie szarpie porusza sie jakby (skokami) to samo jest przy wiekszej predkosci np. 110 na piatym biegu to przerywa tak szybko ze jest wyczuwalne trzesienie sie budy wyczuwa sie to na kazdym biegu a najbardziej w nizszej czesci obrotow(do 3000) wymienilem swiece przewody kopulke palec cewke  wszystko z salonu nie wiem co jeszcze wymienic jesli ktos ma przypuszczenia co to moze byc prosze o pomoc  pozdrawiam łysy

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: prosze pomozcie moja camry skacze
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Marca 2006, 16:26:00 »
Pomacaj wężyki od podciśnienia - w tych rocznikach lubią czasem dać czadu, auto dostaje lewe powietrze do kolektora dolotowego i właśnie zachowuje się tak, jak opisałeś - miałem to u siebie, po wymianie wężyków problem zniknął.

Mam prośbę, pytałem o to już na forum kilkakrotnie, ale nikt nie raczył się pochwalić.

V6 manual - napisz ile ma obrotów na 5 przy :
a) 90
b) 120
c)150
d)190

Z góry wielkie dzięki, mam nadzieję że coś pomogłem... pzdr
3VZ.pl

Mr Q

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Marca 2006, 17:03:36 »

d)190

Taa... a powiedz jeszcze gdzie tu sie do 190 rozpedzic bo mi to tylko na A2 sie udalo (200km/h), a za czesto tam nie jezdze ;)

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
    • Integrator usług telekomunikacyjnych
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Marca 2006, 20:15:54 »
Da się :-) TT, 7ka express w stronę Płońska.
Bye bye LS430 nastał Niemiec W221 S500 i jest dobrze..

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #4 dnia: 12 Marca 2006, 20:17:18 »
witam posiadam camry 91r.3.0 w manualu z gazem i mam z nia problem ktorego nie moge rozwiazac jadac np. 30k/h na drogim biegu to strasznie szarpie porusza sie jakby (skokami) to samo jest przy wiekszej predkosci
Czy na obu rodzajach paliwa ? Jaką masz generację instalacji LPG ?

łysy

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Marca 2006, 21:45:30 »
witam wezyki sa wymacane wycackane spedzilem nad nimi wiele godzin i zeczywiscie znalazlem dwa i wymienilem
a co do obrotów to zmierze przy 90 i ew. przy 120 wiecej niestety nie moge poniewarz jestem obecnie w norwegii a jak by mnie drapneli przy 150 to zabieraja mi prawko na min.rok i do tego ok.6000zl mandatu a przy 120 to zaryzykuje ew. 3000zl. mandatu tyle zaryzykuje na wielkanoc wracam do polski wtedy moge sprawdzic reszte dziekuje za pomoc i pozdrawiam

Pomacaj wężyki od podciśnienia - w tych rocznikach lubią czasem dać czadu, auto dostaje lewe powietrze do kolektora dolotowego i właśnie zachowuje się tak, jak opisałeś - miałem to u siebie, po wymianie wężyków problem zniknął.

Mam prośbę, pytałem o to już na forum kilkakrotnie, ale nikt nie raczył się pochwalić.

a) 90
b) 120
c)150
d)190

Z góry wielkie dzięki, mam nadzieję że coś pomogłem... pzdr

łysy

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 13 Marca 2006, 21:52:54 »
witam niestety dzieje sie to na obu rodzajach paliwa instalacja jest swiezo zalozona w zeszlym roku nazwa to mini lambda chyba
dzieki za pomoc pozdrawiam

witam posiadam camry 91r.3.0 w manualu z gazem i mam z nia problem ktorego nie moge rozwiazac jadac np. 30k/h na drogim biegu to strasznie szarpie porusza sie jakby (skokami) to samo jest przy wiekszej predkosci
Czy na obu rodzajach paliwa ? Jaką masz generację instalacji LPG ?

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #7 dnia: 13 Marca 2006, 22:31:24 »
witam wezyki sa wymacane wycackane spedzilem nad nimi wiele godzin i zeczywiscie znalazlem dwa i wymienilem
- i jak? poprawiło się co?
a co do obrotów to zmierze przy 90 i ew. przy 120 wiecej niestety nie moge poniewarz jestem obecnie w norwegii a jak by mnie drapneli przy 150 to zabieraja mi prawko na min.rok i do tego ok.6000zl mandatu a przy 120 to zaryzykuje ew. 3000zl. mandatu tyle zaryzykuje na wielkanoc wracam do polski wtedy moge sprawdzic reszte dziekuje za pomoc i pozdrawiam
- to nie ryzykuj nawet 120, tylko sprawdź przy 90 - pomnożę sobie przez 2 i będzie wszystko jasne. z góry dzięki i czekam na info. pozdrowionka

3VZ.pl

łysy

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 16 Marca 2006, 21:19:30 »
sprawdzilem obroty i wiec na piatm giegu przy predkosci 90 -ok.2200  przy 120-ok.2870
 a moja camry nadal nic lepiej ale w sobote znowu pogrzebie moze cos wygrzebie
pozdrawiam 

quote author=marcinm link=topic=9516.msg137974#msg137974 date=1142285484]
- to nie ryzykuj nawet 120, tylko sprawdź przy 90 - pomnożę sobie przez 2 i będzie wszystko jasne. z góry dzięki i czekam na info. pozdrowionka

[/quote]

łysy

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 25 Marca 2006, 23:35:55 »
moja camry naprawiona to byla swieca (orginal z salonu) padla po 400 km pekla obwodka ale teraz gra
ale i tak mam zamiar ja sprzedac  chce sie przezucic na lexusa ls 400

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #10 dnia: 26 Marca 2006, 00:59:27 »
ale i tak mam zamiar ja sprzedac  chce sie przezucic na lexusa ls 400
Popieram :-) Chociaż jesli jeździsz i zamierzasz jak zrozumiałem popylać w norwegii (dla mnie kraina śniegu) to się dobrze zastanów. Tragicznie jeździ się lexem w zimę :-( Najmniejszy snieg i nie jesteś w stanie ruszyć z miejsca - lekka d.u.p.a. podskakuje nie pomaga nawet kontrola trakcji ani 200kg w bagażniku .. Poza tym jest sam miodek z lexem :-))

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl