Autor Wątek: kolizja  (Przeczytany 3027 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

arthur

• Gość
kolizja
« dnia: 18 Marca 2006, 22:46:25 »
czy ktoś dysponuje danymi serwisowymi - wykaz części, np. w wersji elektronicznej do corolla E11 1,4 '97 okularnik liftback

Offline Jacho

• Toyot Pełzający
  • **
Coday, Comorrow, Corolla

arthur

• Gość
Odp: kolizja
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Marca 2006, 20:01:11 »
Dzięki za informację dotycząca literatury - napewno skorzystam.
Mam kolejne pytanie w tej sprawie: gdzie można na Dolnym Śląsku, o ile to możliwe wiarygodnie, kupić części używane do tego modelu. Źródła typu Autogiełda Dolnośkląska, Giełda Lubin oraz firma Marpo z Wrocławia już znam. Najbardziej jestem zainteresowany innym źródłem typu firma Marpo - tak dla równowagi.

czklott

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Marca 2006, 21:51:07 »

Nie wiem skad ona. To sie pisze do Bialegostoku, a paczka przychodzi z Lublina, badz z Wroclawia ....

http://www.czesci.ambit.pl/

Pozdrawiam
Czeslaw

matyr

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 22 Marca 2006, 11:45:06 »
Witam, z tego co pamiętam, to części do tojek są też w Bykowie, to jest wyjazd na Warszawę, zaraz za Długołęką. Ale głowy nie daję.

arthur

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 01 Kwietnia 2006, 09:20:55 »
Cześć. Z przykrością informuję, że wszystkie niezbędne elementy do naprawy, byłem zmuszony kupić w firmie Marpo - brak "zamiennika". Sprawę szybko sfinalizowałem telefonicznie oraz pocztą mail, sprzesyłka "dhl" na adres warsztatu, płatne przy odbiorze - ważne dla osób pracujących, nie posiadających drugiego auta. Niestety ceny dość wygórowane, niewielka możliwość negocjacji. Nie obyło się też bez potknięć - uszkodzenie w transporcie oraz nieuzgodniony "nowy element zamiennik", który "osłabił" mechanika precyzją wykonania.

arthur

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 04 Kwietnia 2006, 23:09:53 »
Witam! Uwaga na ubezpieczenie AC (oba warianty) w TUiR Warta SA. W uproszczeniu Towarzystwo "wykazuje" tzw. "szkodę całkowitą". Jednocześnie poważnie zaniża wartość auta przed uszkodzeniem i zawyża wartość tzw. "pozostałości". Wypłacone odszkodowanie jest różnicą tych wartości. Pracownik Towarzystwa stwierdził, że ubezpieczenia komunikacyjne są i tak deficytowe - rozumiem, że ma to usprawiedliwić zamiar oszukania mnie. Zamierzam walczyć o swoje...

Offline qbutek

• Toyot Pełzający
  • **
    • http://www.corollaclub.org
« Odpowiedź #7 dnia: 04 Kwietnia 2006, 23:15:09 »
Zrób foty auta i pojedź na dwa, trzy złomowiska.
Niech tam Ci panowie NAPISZĘ ile chcą za to Ci dać i z takimi dokumentami złóż odwołanie. Poradź się też  u żecznika ubezpieczonych - czasami dają naprawbre rady.
Sprzedam części z Corolli GTi 1987-1991.

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
« Odpowiedź #8 dnia: 05 Kwietnia 2006, 19:57:57 »
Jako poszkodowany napisałem Oswiadczenie ze upowaznaim warsztat do odbioru odszkodowania z tytułu kosztow naprawy samochodu. Podpisałem sie wpisałem numer szkody.
W ubezpieczalni postawili 2 pieczatki poprosiłem 2 ksera jedno dlamnie drugie do warsztatu i tyle.
czekam na samochod odbieram wyjezdzam i sie nie martwie. ( Chyba) :D
Teraz reszta zajmuje sie wlasciciel warsztatu, to on im przedstawi rachuki koszty roboto godziny i moga jemu naskoczyc musza jemu zapłacic.
www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl
Lancia Lybra SW 1,9 JTD Power

arthur

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 05 Kwietnia 2006, 21:35:39 »
Witam! Do Gladiatora. Wybrałeś bezgotówkową formę likwidacji szkody - tylko Towarzystwo najpierw musiało ją zakceptować - więc Twój mail jest nie na temat. Ja piszę o tym, że Towarzystwo stara się wykazać brak podstaw ekonomicznych naprawy szkody - stłuczki w ruchu miejskim.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl