Autor Wątek: Strumiennica, paliwo? Co to może być?  (Przeczytany 1511 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

doberman

• Gość
Strumiennica, paliwo? Co to może być?
« dnia: 21 Marca 2006, 09:45:33 »
Od paru dni mam pewien problem w swojej E11. Otóż zazwyczaj na niskich obrotach (nawet gdy silnik jest rozgrzany) silnik nie chce wchodzić na wyższe obroty. Trwa to ok 2-3 sekund, a potem jest już ok. Problem póki co pojawił się również raz na trójce, również na niewysokich obrotach. Dziś natomiast objawy wystąpiły na dwójce kilkakrotnie (swoista 'pierdziawka' z rury wydechowej). Co to może być? Tłumik wykluczam, gdyż problem pojawił się zarówno na starym jak i nowym tłumiku. Ostatnio tankowałem PB95 na Neste, ale nie chce mi się wierzyć, że ta wacha jest 'chszczona'. Co sądzicie?

Będę wdzięczny za pomoc.

arthur

• Gość
Odp: Strumiennica, paliwo? Co to może być?
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Marca 2006, 10:31:54 »
Witam! Jak nowy tłumik - pochwal się co kupiłeś: marka typ, itd.
A co do twojego nowego pytania to przyczyny są generalnie dwie:
1) i lata już nie te,
2) i ten typ tak ma. Próbowałem to usunąć - szkoda zachodu. Możliwych przyczyn jest tyle, że starczyło by materiału na doktorat. Generalnie sprawdziłem czystość filtra powietrz, paliwa i gazu. Następnie świece i przewody. Z zasady nie tankuję gdzie popadnie. I to by było wszystko. Należy jeszcze pamiętać, że na pracę silnika mają wpływ warunki atrmosferyczne: temperatura, wilgotność, zawartość tlenu w powietrzu, itd. W tym modelu mażna z tym walczyć, jak z "falowaniem" silnika na biegu jałowym -  bezskutecznie. Miłego dnia.

zyzolek

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Marca 2006, 13:24:54 »
Tak jak przedmowca przyczyn moze byc wiele, ale w pierwszej kolejnosci sprawdz kable wysokiego napiecia i swiece. Z doswiadczenia to najczestsza przyczyna takich dolegliwosci w tych autach.
Mozesz tez przeczyscic od razu kopolke.

doberman

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Marca 2006, 14:51:07 »
Był to jednak filtr paliwa. Po zmianie jak ręką odjął :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl