Autor Wątek: Gdzie szukać opon  (Przeczytany 9650 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pedro

• Gość
Gdzie szukaÌ opon
« Odpowiedź #15 dnia: 03 Września 2004, 11:58:00 »
Cytat: Red_Point
no wlasnie o to chodzi ze wszystkie wyprzdali!!! a nowych juz teraz nie robia bo zaczela sie produkcja zimowych!!! zreszta profilera g juz wogule nie produkuja!!!!!!!
sorrki za dwa posty pod rzad ale pisalismy razem!:)

Wieć pewnie będziesz musiał kupić dwie - miałem ten sam problem, :bojjjjjjjjjj  zobacz topic Inter Car Nowak w serwisach - ale wracając myslałes może o goodyer'a F1 Eagle, może i drogie ok. 500 PLN ale podobno rewelka, kumple ma w mondeo st200 i sobie bardzo chwali włąściwości jezdne na wodzie, ale sa miękie i sie stosunkowo szybko ścierają.

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
Gdzie szukaÌ opon
« Odpowiedź #16 dnia: 03 Września 2004, 13:19:08 »
no wlasnie juz dalem na wstrzymanie!:)

tzn dokladnie to tak ze od 9 ALCAR polska bedzie mial promocje na felgi i bardzo prawdopodobne ze felgi kupie, a jak bedzie sie zblizal sezon i rusza tasmy to napewno z oponkami nie bedzie problemu!!
:)
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

Bisua

• Gość
Gdzie szukaÌ opon
« Odpowiedź #17 dnia: 03 Września 2004, 18:51:01 »
Cytuj (zaznaczone)
ALCAR polska bedzie mial promocje na felgi
czy mozesz poinformować jak sie te promocje zaczną :)

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
Gdzie szukaÌ opon
« Odpowiedź #18 dnia: 03 Września 2004, 19:08:52 »
tak jak pisalem - powiedzieli mi tam gdzie mialem kupic alu ze promocje ALCARA zaczynaja sie od 9 wrzesnia!:)
jka beda u mnie ju zpoprate one cenami to dam jeszcze znac!
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

Stachu

• Gość
Gdzie szukaÌ opon
« Odpowiedź #19 dnia: 03 Września 2004, 23:32:12 »
A ja opony do moich 16 cali  kupilem uzywane i idealnym stanie 6-7mm bieznika Michelin Pilot za 500zl z zalozeniem i wywazeniem kolek... po prostu przy takiej cenie nawet sie nie zastanawialem nad nowymi tym bardziej ze guma po prostu znika, w tempie zastraszajacym...

wwtcka

• Gość
Gdzie szukaÌ opon
« Odpowiedź #20 dnia: 04 Września 2004, 04:43:03 »
Cytuj (zaznaczone)
A ja opony do moich 16 cali kupilem uzywane i idealnym stanie 6-7mm bieznika Michelin Pilot za 500zl z zalozeniem i wywazeniem kolek...

szczęściarz, mi zaśpiewali za podobny komplet continentala 1200 zł  :shock:
no to ich wyśmiałem i poszedłem

Bisua

• Gość
Gdzie szukaÌ opon
« Odpowiedź #21 dnia: 04 Września 2004, 23:09:16 »
spróbujcie Semperity moj ojciec zasuwa na Semperitach 225/45/17 ZR w dieslu bez ASR a oponki od dwóch sezonów zdarły sie może o 1,5 mm  :roll:  :roll:

Hicks

• Gość
Gdzie szukaÌ opon
« Odpowiedź #22 dnia: 07 Września 2004, 11:42:40 »
Kupiłem już drugi komplet opon Goodyear'a i chyba pozostanęprzy tej marce.
Poprzednio miałem Ventury teraz mam ich następcę: Hydragrip.
Przyznam, że oponki letnie najciężej mają u mnie na deszczu i wybieram Goodyeary za ich wspaniałe charakterystyki na wodzie.
Poza tym GY ciągle prowadzi jeśli chodzi o wygląd bieżnika, a to F1 a to Ventury itd  :wink:

Pedro

• Gość
Gdzie szukaÌ opon
« Odpowiedź #23 dnia: 07 Września 2004, 13:53:44 »
Cytat: Hicks
Kupiłem już drugi komplet opon Goodyear'a i chyba pozostanęprzy tej marce.
Przyznam, że oponki letnie najciężej mają u mnie na deszczu i wybieram Goodyeary za ich wspaniałe charakterystyki na wodzie.
Poza tym GY ciągle prowadzi jeśli chodzi o wygląd bieżnika, a to F1 a to Ventury itd  :wink:

Święta prawda gy dają super prowadzeni na wodzie, również te zimowe, polecam UltraGrip 6.

Cytat: Hicks

A jaki masz rozmiar opon, bo nie ma ich podobno dla R14 175/65

Hicks

• Gość
Gdzie szukaÌ opon
« Odpowiedź #24 dnia: 07 Września 2004, 14:31:49 »
Pedro, mam 185/60R14, przekłamanie prędkościomierza w odniesieniu do bazowego 175/65/R14 wynosi ok. 1%, a więc jest pomijalne.
O zimówkach GY myślałem ale mam jeszcze Savy po tigrze i zobaczymy co powie mój oponiarz.
Jeśli są zjechane to kupięUltragripy  :D

Z ciekawostek: GY Ventury były robione w tej samej fabryce w Słowenii co Savy. Teraz nowe GY są produkowane we Francji.

pankuba

• Gość
Gdzie szukaÌ opon
« Odpowiedź #25 dnia: 08 Września 2004, 14:13:15 »
Cytat: Bisua
spróbujcie Semperity moj ojciec zasuwa na Semperitach 225/45/17 ZR w dieslu bez ASR a oponki od dwóch sezonów zdarły sie może o 1,5 mm  :roll:  :roll:

Popieram. Continental, Semperit i Barum to ten sam koncern, marki ustawiłem w kolejności od najleprzej/najdroższej.

Choć jak gadałem z ludźmi co tym handlują to powiedzieli że jeśli chodzi o zimówki to z doswiadczenia jedne z najlepszych na rynku to Semperity. (sam takie mam :D , już drugi komplet) i naprawdędobre na nasze różne warunki.

W cale niezłe sa też Barumy zwłaszcza biorąc pod uwagęstosunek jakosć/cena. Nik jeździł/jeździ? na Bravurisach.

Bisua

• Gość
Gdzie szukaÌ opon
« Odpowiedź #26 dnia: 08 Września 2004, 15:15:14 »
Cytuj (zaznaczone)
W cale niezłe sa też Barumy zwłaszcza biorąc pod uwagęstosunek jakosć/cena
ale niestety są dosyć miekkie i szybko sie scierają :)

Bisua

• Gość
Gdzie szukaÌ opon
« Odpowiedź #27 dnia: 23 Listopada 2004, 21:35:03 »
W zwiazku z nadmiarem tworzonych topików o oponach i felgach utworzony został jeden wspólny topik a wszystkie pozostałe dotychczas utworzone zostają zamkniete

:arrow: http://www.forum.toyota.org.pl/viewtopic.php?p=34792#34792

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl