Autor Wątek: ile pali Yaris ??  (Przeczytany 801745 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

adi

• Gość
Odp: ile pali Yaris ??
« Odpowiedź #75 dnia: 30 Lipca 2004, 17:21:37 »
glupota takei sprawdzanie iel mi pali srednio przed 5 lat :lol:  ::szczena::  przeciez raz jedziesz w meiscie raz poza, raz wiecej gazujesz raz mniej...do tego dochadza przeklamanie rozne....ja tam przeliczam poprostu zawsze jak tankuje zeruje(dopelna) i potem dziele km przejechane przez litry ktore weszly(czy odwrotnie heeh;)) i mam srednie zuzycie chociaz tez nie w 100% prawdziwe bo tez sa rozne przeklamania ale jest :lol:

ale te kilku letnie spalanie to biezecie z kompa tak??

pozatym kompy sa tak tez nastawioen ze sciemniaja tak jak w broszurach :lol: przeciez nikt nei napisze ze samochod spala tyle i tyle tylko zawsze zanizy :modlitwa

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
« Odpowiedź #76 dnia: 30 Lipca 2004, 17:23:03 »
no wedlug mnie nie o to chodzi zebymmial srednie spalanie roczen tylko z 'baku' - jka dla mnie!!
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

adi

• Gość
« Odpowiedź #77 dnia: 30 Lipca 2004, 17:27:33 »
z baku baku siedmiu chlopakow :lol:  :aduh

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #78 dnia: 30 Lipca 2004, 17:33:06 »
Widzę, że są co najmniej 2 szkoły. Podałem Wam ekstermalny przykład mojego kumpla, a już uznaliście że ja też tak robię, albo że broniętego schematu postępowania jako jedynego słusznego rozwiązania.

Niech każdy sprawdza jak chce i kiedy chce. Ja przestałem przeliczać na kalkulatorze, po to mam kompa, nawet przekłamującego wyniki, żeby z niego korzystać.

Red_Point
A poc co sprawdzasz spalanie z każdego tankowania??? Co Ci da informacja że poprzednio wózek spalił 6.0 a teraz 6.5 ???

adi

• Gość
« Odpowiedź #79 dnia: 30 Lipca 2004, 17:48:59 »
jak to po co jak mu wyjdzie 10 to przestanie nastepnym razem tak szalec :lol:

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
« Odpowiedź #80 dnia: 30 Lipca 2004, 20:07:52 »
no np adi!:)

mozna zadac to samo pytanie - po co komu wiedziec jakie jest srednie przez rok!?!?
Jackal - jaknapisales - sa dwie szkoly!!!

chcialem to tylko zaznaczyc - bo jestem przekonany ze niektorzy robia tak ze nie kauja kompa prze rok potem cisna auto i stwerdzaja ze qrcze nawet jak tak sie je cisnie to pali malo!!! - chodzilo mi o to - a jest to nie prawda!!:)
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

Offline Mekintosh

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #81 dnia: 02 Sierpnia 2004, 17:57:59 »
Ostatnio będąc ciekawy do jakiego najniższego spalania mozna dojść Yarisem "na trasie", zresetowałem komputer i na odcinku ok. 200 km przyjąłem inny niż zwykle styl jazdy.  :)   Jechałem na 5-tce cały czas ok. 85-90 km/h i komp. pokazał 4,0  ::szczena::  .
Wprawdzie nie są to moje własne obliczenia, ale jak dotąd porównując wyliczenia komp. ze swoimi, komputer nigdy nie zaniżył, a nawet zawyżał 0,1-0,3 l/100km - czyli reasumując - jest nieźle  :D
Od bananow sie nie tyje

Pedro

• Gość
« Odpowiedź #82 dnia: 03 Sierpnia 2004, 09:06:54 »
Cytat: Mekintosh
Wprawdzie nie są to moje własne obliczenia, ale jak dotąd porównując wyliczenia komp. ze swoimi, komputer nigdy nie zaniżył, a nawet zawyżał 0,1-0,3 l/100km - czyli reasumując - jest nieźle  :D

Mi też komp zawyża o 0,1-0,3 l/100km - porównuje wskazanie kompa z "przeliczeniem ręcznym" i jeszcze nigdy mi nie zaniżył

GAK

• Gość
« Odpowiedź #83 dnia: 03 Sierpnia 2004, 13:26:20 »
jak przeliczasz ile pali "co bak" i masz powiedzmy podobny styl jazdy co miesiac to wiesz ktora stacja jest lepsza ktora gorsza ;)
prosty przyklad jak jade do Austrii to tankuje przy granicy (jeszcze w Polsce) do pelna i luuu niemieckimi autostradami (poki sa bezplatne:) ) jak wracam tankuje paliwo zagraniczne... roznica jest nie tylko w cenie ale i w spalaniu bo przejzezdzam do 10% wiecej tej samej trasy ...

robiac tak jak red point mozna metoda prob i bledow wynalezc stacje z najlepszej jakosci paliwem... chociaz to i tak zalezy od dostawy ;)

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #84 dnia: 03 Sierpnia 2004, 13:39:17 »
Cytat: GAK
robiac tak jak red point mozna metoda prob i bledow wynalezc stacje z najlepszej jakosci paliwem... chociaz to i tak zalezy od dostawy

Własnie dlatego, że wyniki są niepowtarzalne, przestałem sie przejmować spalaniem w mieście. Czasami na trasie sprawdzam ile mi wyszło, ale na ogół w ogóle mnie to nie interesuje, bo wolęjechać tak jak chce i jest mi wygodnie, a nie zastanawiać sięprzy każdym przyspieszaniu/wyporzedzaniu jak to wpłynie na moje spalanie i jak wyjdzie średnia.

Hicks

• Gość
« Odpowiedź #85 dnia: 03 Sierpnia 2004, 13:47:09 »
Witam All,
tydzień temu w Grecji wypożyczyłem Suzuki Jimny 1.3. Spalił w trasie 10,5 l  :shock:
Jeździłem nim trochęw terenie z 4x4 ale niewiele. Klima non stop włączona. No i dyszkęna sto wciągnął.
Fajne autko, silniczek 1.3 ale wydaje miłe odgłosy V6 3.0
Ale to zużycie  :bojjjjjjjjjj

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #86 dnia: 03 Sierpnia 2004, 14:15:33 »
Cytat: Hicks
silniczek 1.3 ale wydaje miłe odgłosy V6 3.0
Ale to zużycie

Zużycie też jak V6 3.0 :D

Pedro

• Gość
« Odpowiedź #87 dnia: 11 Sierpnia 2004, 08:42:57 »
Nowe dane ze spalania mojego Yarka (1,0) trasa dynamicnz jazda 5,8, miasto też raczej dynamicznie 6,8-6,9, ale sa to dane z kompa, a jak sprawdzam za każdym razem przy tankowaniu to komp zawyża o 0,2-0,3 l/100 km.

GAK

• Gość
« Odpowiedź #88 dnia: 11 Sierpnia 2004, 09:06:22 »
no to ja dorzuce swoje dane moze sie komus do obliczen przyda:
zima,
opony zimowe 165/70/14,
autostrada niemiecka,
predkosc nie mniej niz 150 (chyba ze zageszczenie ale raczej nie bylo)
ladunek: 2 osoby, bagaz, jedzenie, deski
silnik 1,0
spalanie wg kompa 6,6 (i sie nawet zgadza)
aaa na polskiej benzynie... na austriackiej spalanie spadlo ;)

adi

• Gość
« Odpowiedź #89 dnia: 19 Sierpnia 2004, 16:48:57 »
6,66667 :aclap  :aclap  :aclap  :aclap  :modlitwa  :athunbsup

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl