Autor Wątek: ile pali Yaris ??  (Przeczytany 800829 razy)

Offline AceVentura

• Toyot Chodzacy
Odp: ile pali Yaris ??
« Odpowiedź #1410 dnia: 07 Grudnia 2008, 17:53:44 »
A kolega dar to jakiego yariska ujeżdża?
1,0.spalanie tak naprawdę od 6,2 do 6,7.komputer zaniża 0,5l.dalej będę upierał się,że podawanie danych z kompa to idiotyzm.nie jest to absolutnie miarodajne.można otworzyć wątek pod tytułem"ile pokazują wam komputery"nie wiadomo po co,ale by był.zresztą dla wielu taki wątek już istnieje.ciekawe dlaczego gdy komp zawyża ludzie podają realne spalanie,a jak zaniża to to "wygodniejsze"?
a nie sądzisz, że jeżeli jest napisane że dane z komputera, czy dane z faktycznego spalania (czy nawet oba) to jest ok?
myślę, że się czepiasz...

pozatym, skoro wiesz, że Yaris przed FL zaniża o około 0,5l, a Yaris po FL albo pokazuje dokładnie, albo delikatnie zawyża - możesz sobie "obrobić" te dane jak tylko cchesz. Pozatym nie musisz wogóle tego brać pod uwagę. Niektórzy poprostu nie liczą za każdym razem przy dystrybutorze, a na komputerze moga sprawdzic natychmiast.

u mnie jest teraz 7,3 wg kompa.

"Women are equal to men...They're men with boobs" ;)

Offline etom

• Toyot Chodzacy
    • Tabela zużycia paliwa
« Odpowiedź #1411 dnia: 08 Grudnia 2008, 02:05:54 »
........ciekawe dlaczego gdy komp zawyża ludzie podają realne spalanie,a jak zaniża to to "wygodniejsze"?

To nielogiczne stwierdzenie.
Jezeli ktos nie informuje wg czego podaje, to skad wiesz ze sa to te "wygodniejsze" wyniki ?
A jezeli okresla tylko jedno zrodlo (komp czy przeliczenie)  to tez nie mozna stwierdzic, ze podaje "wygodniejsze".

« Ostatnia zmiana: 08 Grudnia 2008, 02:12:37 wysłana przez etom »

dar

• Gość
« Odpowiedź #1412 dnia: 14 Grudnia 2008, 16:51:54 »
........ciekawe dlaczego gdy komp zawyża ludzie podają realne spalanie,a jak zaniża to to "wygodniejsze"?

To nielogiczne stwierdzenie.
Jezeli ktos nie informuje wg czego podaje, to skad wiesz ze sa to te "wygodniejsze" wyniki ?
A jezeli okresla tylko jedno zrodlo (komp czy przeliczenie)  to tez nie mozna stwierdzic, ze podaje "wygodniejsze".

za to logiczne jest to,że nie czytasz między wierszami?ludzie przed podaniem sami weryfikują dane i podają z reguły te mniejsze.a chodzi chyba  to,żeby podawać te prawdziwe?logiczne?
A kolega dar to jakiego yariska ujeżdża?
1,0.spalanie tak naprawdę od 6,2 do 6,7.komputer zaniża 0,5l.dalej będę upierał się,że podawanie danych z kompa to idiotyzm.nie jest to absolutnie miarodajne.można otworzyć wątek pod tytułem"ile pokazują wam komputery"nie wiadomo po co,ale by był.zresztą dla wielu taki wątek już istnieje.ciekawe dlaczego gdy komp zawyża ludzie podają realne spalanie,a jak zaniża to to "wygodniejsze"?
a nie sądzisz, że jeżeli jest napisane że dane z komputera, czy dane z faktycznego spalania (czy nawet oba) to jest ok?
myślę, że się czepiasz...

pozatym, skoro wiesz, że Yaris przed FL zaniża o około 0,5l, a Yaris po FL albo pokazuje dokładnie, albo delikatnie zawyża - możesz sobie "obrobić" te dane jak tylko cchesz. Pozatym nie musisz wogóle tego brać pod uwagę. Niektórzy poprostu nie liczą za każdym razem przy dystrybutorze, a na komputerze moga sprawdzic natychmiast.

u mnie jest teraz 7,3 wg kompa.
skąd ja mogę wiedzieć co się dzieje po FL?gdzie to wyczytałeś?czepiam się,bo nie postępuję "po łebkach"?spalanie to konkret.jeśli ktoś ma problemy z matematyką nie powinien zabierać glosu,a nie zasłaniać się kompem."po za tym","w ogóle","po prostu" piszemy rozdzielnie.to oczywiście też nie ma znaczenia.nawet lepiej jak się podaje wyimaginowane przez komputer spalanie i pisze z bykami.proszę nie uczcie mnie zasad logicznego myślenia.uznawanie nie prawdy za prawdę tylko dlatego,ze się komuś nie chce pomyśleć(policzyć)nic nie zmienia.

Offline etom

• Toyot Chodzacy
    • Tabela zużycia paliwa
« Odpowiedź #1413 dnia: 14 Grudnia 2008, 19:52:40 »
ludzie przed podaniem sami weryfikują dane i podają z reguły te mniejsze.a chodzi chyba  to,żeby podawać te prawdziwe?logiczne?

Logiczne, ale  tylko wtedy gdy potrafisz udowodnic ze "ludzie" faktycznie podaja te nizsze dane - np. robiles badania ich prawdomownosci.
No chyba, ze piszac "ludzie" piszesz o sobie.
Inaczej to wyciaganie wnioskow z .....fusow :-)

Offline AceVentura

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1414 dnia: 14 Grudnia 2008, 20:45:59 »
gdzie to wyczytałeś

kilka razy pojawiło się już w tym wątku. Sam to pisałem kilkukrotnie z doświadczenia (miałem sprzed FL teraz mam po FL).

Cytuj (zaznaczone)
"po za tym","w ogóle","po prostu" piszemy rozdzielnie.to oczywiście też nie ma znaczenia.nawet lepiej jak się podaje wyimaginowane przez komputer spalanie i pisze z bykami.

w obliczu takich argumentów (jak rozumiem, zabrakło rzeczowych...), nie mam nic do dodania. Chcesz się zacietrzewiać - ok, Twoja sprawa. Jedyne co mogę napisać, to to, że nikt Ci nie każe brać pod uwagę danych z komputera. To co ktoś piszę, możesz wziąć pod uwagę, albo i nie. Sporo jest takich danych które mają podane wyliczenie wg komputera i wg obliczeń na danych rzeczywistych. Z mojej strony dyskusja z Tobą jest zakończona.

Offline restek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1415 dnia: 14 Grudnia 2008, 21:20:19 »
poza tym  :grin:
Yarestek

Offline AceVentura

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1416 dnia: 05 Stycznia 2009, 01:44:10 »
7,4 wg komputera, a 7,17 wg dystrybutyora :grin:

Offline TeRmiT

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1417 dnia: 05 Stycznia 2009, 19:26:59 »
Obecnie 6,4l/100km według kompa, ale przez zimę staram się jeździć na niskich biegach.

mamolek

• Gość
« Odpowiedź #1418 dnia: 06 Stycznia 2009, 07:52:46 »
ostatnie tankowanie 7,9L/100km  :-o dużo grzania na postoju, krótkie przejazdy oraz nerwowa jazda za baranami na DK1 ktorzy uwazaja ze istnieje tylko lewy pas i jest na nim ograniczenie do 60km/h.

Offline flyby

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1419 dnia: 06 Stycznia 2009, 10:28:53 »
U mnie jest tak:
Yaris 1,3 MMT kupiony miesiąc temu.
Średnia w mieście 7,5
Średnia w trasie przy 4 dorosłych osobach i zapakowany bagażnik, prędkość do 100 (zima) - 6,0
Gdy przejeżdżam 2 km w 40 minut, to spalanie 9,5
Przy obecnych porannych mrozach (-15 np wczoraj) w mieście 8,7 - 8,8.
Do pracy mam koło 8 kilosów.
:(

Offline ravka

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1420 dnia: 06 Stycznia 2009, 10:43:34 »
8,4L - miasto, dystrybutor.
1. GT 86 Biała Perła
2. Żonowóz - Ave III 1.8

Offline Jax

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Aveo 1.2 2010r.
« Odpowiedź #1421 dnia: 06 Stycznia 2009, 12:50:37 »
7,1l/100 km  -jazda po mieście

Offline SZYMON14

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1422 dnia: 07 Stycznia 2009, 10:54:43 »
5,5 - 1.3
5,1 - 1.1

Yaris 1.3 2005 r., Auris 1.6 2010 r., Auris 1.3 2012 r.

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #1423 dnia: 07 Stycznia 2009, 11:19:12 »
5,5 - 1.3
5,1 - 1.1

a co to 1.1?

Offline wonski

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1424 dnia: 07 Stycznia 2009, 11:24:24 »
Statystyki mówią,
że podobno na jedną nieszczęśliwą starą pannę
przypada jeden szczęśliwy stary kawaler :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl