Posiadam wersję z benzyną 1.33 i moje spalanie w mieście oscyluje w przedziale 6-7 litrów ( mówię o jeździe spokojnej bez wciskania pedału na maksa-tak do3000 obr/min), na trasie potrafię uzyskać 4,9-5,2 litra ( jazda w przedziale 90- 100 km/h ).Hybrydą jeździłem przez tydzień i mieście uzyskiwałem 4-4,5 litra,na trasie udało mi się uzyskać wynik 4,7 litra.Generalnie samochód dla spokojnych osób nie mających ciężkiej nogi idealny do miasta,mniej na trasę..Przy w pełni naładowanych akumulatorach potrafiłem dojechać do sklepu oddalonego o 3 km. na samym elektrycznym( tak można ).Każde hamowanie wyłącza spalinowy,ruszasz na elektrycznym,podjeżdżasz w korku na elektrycznym.Gdy nauczysz się tym jeździć można palić min. ilości paliwa.Trzeba wziąć pod uwagę późniejsze koszty eksploatacyjne ( brak alternatora,rozrusznika,pasków,automat,hamowanie odzyskowe-klocki,niewysilony silnik).Ja osobiście wybrałbym hybrydę,nie diesla ( różnica w cenie minimalna ).W tym filmiku gościu trochę przegiął z tym spalaniem,po prostu trzeba nauczyć się jeździć hybrydą.