Autor Wątek: ile pali Yaris ??  (Przeczytany 802051 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
Odp: ile pali Yaris ??
« Odpowiedź #285 dnia: 10 Kwietnia 2005, 22:02:47 »
w ave na klimie jezdze caly rok............
23 stopnie i gotowe - chociaz nie ma problemu z parujacymi szybami.........
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

lifeson

• Gość
« Odpowiedź #286 dnia: 10 Kwietnia 2005, 22:17:08 »
Cytat: Red_Point
w ave na klimie jezdze caly rok............
23 stopnie i gotowe - chociaz nie ma problemu z parujacymi szybami.........

dokladnie tak! chociaz ja wole 21 :)
pzdr!

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
« Odpowiedź #287 dnia: 10 Kwietnia 2005, 22:39:54 »
21 latem;)
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

Ewi

• Gość
« Odpowiedź #288 dnia: 24 Maja 2005, 21:39:14 »
Czesc,
Ze zdjęcia Twój Yarek jest sliczny!
Czy to jest 3 czy 5 drzwiowy?.
Ja ma niestety granatowego.Chcialm miec b czarnego ale pośpiech sprawil ze musialm kupic taki a nie inny. Dlatego tak podziwiam Twój piękny kolor..;)
Wiem wiem dla mężczyzn kolor nie ma znaczenia. Ciekawe dlaczego?...hm
pozdrawiam

CarinaGTI

• Gość
« Odpowiedź #289 dnia: 24 Maja 2005, 21:41:33 »
D4D: przejechane 450km a jeszcze ponad pół baku :-DD jak pewnie siędomyslaci nie ejst to zbyt ekonomiczna jazda, 60% trasa. 40% miasto :cnice

W£ADYS£AW ZIÊTA

• Gość
« Odpowiedź #290 dnia: 03 Czerwca 2005, 10:57:49 »
Myślałem, że nasz Yaris 1,0 dużo pali, ale po przeczytaniu wielu wypowiedzi stwierdzam, że nie jest tak źle. Jeździmy z żoną średnio na trasie 120 - 130 km/h - spalanie do 5,9 l/100 km. Komputerek wskazuje średnie zużycie z 40 000 km 5,4 l/100 km. Ponieważ zawsze lejemy do pełnego baku możemy stwierdzić, że wskazania te nie są prawdziwe. Średnia taka nie wyjdzie.
Komputerek jest stresujący, ale pozwala zmieniać technikęjazdy. Po rozpędzeniu samochodu do prędkości jazdy zdejmujemy nogęz gazu i ponownie lekko dodajemy gaz dla podtrzymania tej prędkości. Spalanie spada.
Dotąd jechaliśmy z max. prędkością 165 km/h i można było więcej, ale pasażerowie bali się.
W Oleśnicy jest radar, który wyświetla prędkość na wjeździe do miasta. Prędkościomierz pokazuje więcej o 5 km/h. Prędkość rzeczywista jazdy jest więc o tyle niższa.
Pozdrawiamy innych użytkowników Yarisów. Szerokiej drogi!!!

Hicks

• Gość
« Odpowiedź #291 dnia: 03 Czerwca 2005, 11:19:07 »
Witamy w Klubie, Władziu :)
Śmiem wątpić czy ten pomiar zorganizowany przez lokalny ZD jest - dokładny. Raczej to Twój prędkościomierz pokazuje prawidłowo (jeśli macie poprawny/homologowany rozmiar kół).
Komp z reguły zawyża o 0,2 l/100km.

Offline Sielan

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #292 dnia: 04 Czerwca 2005, 01:09:16 »
Cytat: CarinaGTI
D4D: przejechane 450km a jeszcze ponad pół baku :-DD jak pewnie siędomyslaci nie ejst to zbyt ekonomiczna jazda, 60% trasa. 40% miasto :cnice

Pół wg wyświetlacza? Bo jesli tak, to raczej zostało Ci coś bliżej jednej trzeciej baku. On sięchyba mocno zwęża ku dołowi.
Pozdrawiam!
Sielan
Yaris D-4D

CarinaGTI

• Gość
« Odpowiedź #293 dnia: 04 Czerwca 2005, 13:09:30 »
zatankowałem do pierwszego osdbicia, tak chciałem, przejcehcałem na 40 litrach 780km ale była to jazda dość dynamiczna- pierwszy bak dla wyczucia jak autko jeździ testowo :-DD
najbardziej podobają mi sie miny wyprzedzanych aut jak sobie bezstresowo wyprzedzam :D

Offline Sielan

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #294 dnia: 04 Czerwca 2005, 21:41:36 »
Kiedys przy dosc spokojnej jezdzie (nie przekraczalem 120) zrobilem lekko ponad tysiac km.
Czym swojego "wzmocniles"? 100KM w takim autku - to juz budzi respekt. Juz w serii jest calkiem calkiem.
Pozdrawiam!
Sielan
Yaris D-4D

Puffy

• Gość
« Odpowiedź #295 dnia: 22 Czerwca 2005, 19:12:17 »
Pobiłem swój rekord w najniższym spalaniu. Natakowałem tydzień temu w Kołobrzegu BP Ultimate i na nim najspokojniej, jak potrafięjechałem do Międzyzdroii. Przy tankowaniu kompa wyzerowałem i po przejechaniu tych jakiś 90 km spalanie średnie 4,5l! A trzeba przyznać, że teren tam zbyt równy nie jest, sporo tez wioseczek i zakrętów (kto jechał, ten wie). Dziś trasa Gorzów-Poznań spalanie na PB 95 ze Statoila 4,8 też spokojnie oczywiście. Na trasie wczoraj 200km spaliłem przy dynamicznej jeździe natomiast 5,9l.

mikson

• Gość
« Odpowiedź #296 dnia: 22 Czerwca 2005, 19:37:53 »
ja przy spokojnej jezdzie na docieraniu po miescie 7.1l/100, teraz mam juz ponad tysiac i zalalem 3 bak narazie pokazuje mi 8,1 przy jezdzie z malym butem :>
jestem wsciekle zadowolony narprawde yarki w sumie malo pala bo sa lekkie :)

zdanek

• Gość
« Odpowiedź #297 dnia: 22 Czerwca 2005, 21:45:22 »
Witajcie!
Jestem zwolennikiem płynnej jazdy co procentuje także dłuższą żywotnością podzespołów. W poprzednim moim aucie - Starletce na drugim kmplecie klocków ham. zrobiłem 80tys. km. i przy sprzedazy okazało się, że jeszcze można na nich pojeździć!
Mój Jarek (1.0) przy 100% jazdy miejskiej  z wł. klimą mieści sięw 6l. a w trasie łyka 5 z małym haczykiem. Ostatnio pali jakieś 0,5l więcej ale jestem tuż przed przeglądem po 60tys. km. i myślę, że wymiana świec, filtrów itp. poprawi sytuację. A w ogóle w AMX Łódź mają koszmarnie długie terminy - dziś dzwoniłem - przegląd dopiero 13 lipca! Jeśli planujecie przegląd u nich - dzwońcie dużo wcześniej!

JaryÂś

• Gość
« Odpowiedź #298 dnia: 22 Czerwca 2005, 21:49:21 »
Cytat: Janooop
A ja jeżdrzęjak emeryt i spalanie poniżej 8 w mieście nie hce mi zejść

no bo ty masz ułożone dobrze autko ;) dotarte i leci mocniej  :-DD

zdanek

• Gość
« Odpowiedź #299 dnia: 22 Czerwca 2005, 22:17:21 »
Znam głupka który miał ciekawy sposób na ograniczenie spalania. Jadąc swoją Micrą w trasę- zjeżdżając ze wzniesienia - wyłączał silnik!!!! Prawdziwa historia, bez żadnej ściemy!

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl