Autor Wątek: Silniki do Corolli  (Przeczytany 1894 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

czklott

• Gość
Silniki do Corolli
« dnia: 25 Marca 2006, 15:42:21 »
Czy ktos wie, ile przebiegu powinien miec poszczegolny silnik stosowany w roznych Corollach , przy prawidlowej eksploatacji. To znaczy po ilu km nalezy go wyrzucic?
1C - jesli przejachal 250.000 km, to przejedzie drugie tyle?
4A-FE - ?
.....

Toyo69

• Gość
Odp: Silniki do Corolli
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Marca 2006, 15:46:18 »
Wszystko zależy jak się ktoś opiekował swoim silniczkiem i jak go eksploatował. :)

Madzia83

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Marca 2006, 10:23:11 »
Słyszałam, że silniki w Toyotach (benzynowe) wytrzymują do 300 tyś potem remoncik czy coś aczkolwiek zależy od konkretnego egzemplarza. Kupisz auto od gościa który je katował i zrobisz remont przy np. 190 tyś. Moja była E8 (benzyna) miała natrzaskane ponad 250 tyś i a silniczek chodził jak marzenie. Co do diesli to wytrzymują podobno jeszcze więcej, są bardziej wytrzymałe itd. to by się zgadzało bo wiem co wyprawiał ze swoją Corollą 1.8 D brat...

Dzida

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Marca 2006, 21:04:02 »
Czy ktos wie, ile przebiegu powinien miec poszczegolny silnik stosowany w roznych Corollach , przy prawidlowej eksploatacji. To znaczy po ilu km nalezy go wyrzucic?
1C - jesli przejachal 250.000 km, to przejedzie drugie tyle?
4A-FE - ?

Jezeli przebieg jest prawdziwy to tak. Ojciec mojego kolegi uzytkowal Rolke wlasnie 1.8 D od nowosci, sprzedal ja z przebiegiem ok. 500.000 km. Do silnika tylko olej + filtry, kpl rozrzadu i wio. Samochod przy sprzedazy nie bral wogole oleju. Takze mysle ze legendy o przebiegu w Carinach II z motorem 2.0 D rzedu 1.000.000 km wcale nie sa zmyslone.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl