Autor Wątek: szyby elektryczne i lusterka- awaria  (Przeczytany 5582 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Adam_Zg

• Gość
szyby elektryczne i lusterka- awaria
« dnia: 27 Marca 2006, 17:38:57 »
proszę o pomoc wiem ze pewnie sie powtarzam ale nie moge znalezc odpowiedzi...nie mam napiecia w szybach elektrycznych ani lusterkach, jak sie bierze na krotko to lapia czyli silniki sa ok, napiszcie prosze jak wyglada instalacja czy jest gdzies w nadkolu jakas wtyczka ktora moze sie wypiela albo zasniedziala bo skoro na krotko dziala jak sie osobno podlaczy to chyba jest tylko taka mozliwosc, z gory przepraszam ze sie powtarzam ale idzie lato dzis bylo +19:))i nie mam zamiaru sie grzac w miescie mimo to ze mam klime, pozdrawiam

Ungox

• Gość
Odp: szyby elektryczne i lusterka- awaria
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Marca 2006, 18:02:38 »
A bezpieczniki sprawdziłeś ...

Adam_Zg

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Marca 2006, 19:03:13 »
A bezpieczniki sprawdziłeś ...

wszystkie sprawdzilem chociaz nie wiem ktore sa od szyb i sa wszystkie ok wiec co to moze byc?przerwany przewod czy co?

Ungox

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Marca 2006, 19:56:41 »
Jeśli bespieczniki są w porządku to wina jest raczej tak jak myślisz w przewodach. Nie wiem na ile ci to pomoże, ale w moim poprzednim samochodzie miałem problem z centralnym zamkiem tzn. jedne drzwi się nie zamykały. Winny okazał się przewód który wychodzi z drzwi po prostu się przerwał.

Jedi

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Marca 2006, 21:29:57 »
Mam podobny problem - przednie drzwi pasażera - elektryczna szyba raz działa, raz nie. Też winię wtyczkę jakąś. Jak będzie pogoda to zabiorę się za to w weekend i opiszę doświadczenia.

Adam_Zg

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Marca 2006, 21:46:30 »
ok tylko w ktorym miejscu jest ta wtyczka bo ta ktora jest w drzwiach jest ok pewnie musi byc jakas jeszcze w nadkolu chyba ze ja sie myle:)nie chce sie meczyc w +30:)help:)))klima wtedy nie ma sensu w miescie:))wiec nie bede jej uzywal:)

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
« Odpowiedź #6 dnia: 03 Kwietnia 2006, 22:00:44 »
Adam, złącza wszelakiej maści m.in. od elektryki drzwi masz na przednich słupkach pod plastikowymi osłonami przy nogach. Tam też posprawdzaj dokręcenie mas.
Miałem podobny przypadek i winna okazała się luźna śrubka od masy właśnie w tamtej okolicy.
Popatrz po obu stronach na te masy, bo japońskie cudaki trochę to przekombinowali :(
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

Adam_Zg

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 09 Kwietnia 2006, 11:59:32 »
hmm thx ale te masy dzialaja wina chyba lezy w samej zlaczce w drzwiach od kierowcy moze tam cos nie dziala teraz sie zrobilo cieplo wiec jutro zabieram sie do roboty...pozdro

Offline sachar

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 09 Kwietnia 2006, 20:33:59 »
a moze cos w klawiaturce na panelu przy dzrzwiach? U mnie bylo podobnie rozebralem to i wszystko to sie sklada z malutkich blaszek rozbieraj ten panel w domu najlepiej w kuchni albo tam gdzie nie masz dywanu wykladziny itp. wszystko moze ci sie rozleciec postaraj sie robic to ostroznie i powoli. Ja jak rozbieralem bylo to w zimie i jeszcze na dworze tak ze pogubilem pare rzeczy >:( sprawdz tez bezpiecznik ja spalilem 30 a do kupienia tylko w serwisie shit! 26 zl powodzenia

Adam_Zg

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 12 Kwietnia 2006, 12:47:37 »
tam raczej wszystko jest ok, mam dosc i umowilem sie z elektrykiem niech sprawdzi co i jak bo ilez mozna:)ale thx za informacje

Qsa

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 12 Kwietnia 2006, 20:19:41 »
Ja mam wersje XLi z ASO wiec w standarcie nie bylo elektrycznych szyb i byla to opcja dodatkowa. ASO zalozylo wloskie SPAL, niestety w klawiszach sa bardzo delikatne blaszki, ktore przynajmnie u mnie ulegly odksztceniu. Pare razy rozbieralem wlacznik, bo tu lezala przyczyna problemu i podginalem blaszki, az do momentu kiedy wylamalem zaczepy i musialem skleic wlacznik. Obecnie wymienilem na nowe i nie mam juz problemu.

Adam_Zg

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 15 Kwietnia 2006, 06:33:19 »
Ja mam wersje XLi z ASO wiec w standarcie nie bylo elektrycznych szyb i byla to opcja dodatkowa. ASO zalozylo wloskie SPAL, niestety w klawiszach sa bardzo delikatne blaszki, ktore przynajmnie u mnie ulegly odksztceniu. Pare razy rozbieralem wlacznik, bo tu lezala przyczyna problemu i podginalem blaszki, az do momentu kiedy wylamalem zaczepy i musialem skleic wlacznik. Obecnie wymienilem na nowe i nie mam juz problemu.

u mnie przyczyna nie lezy  w przyciskach bo juz jakis czas temu musialem trzasnac drzwiami zeby szyby zalapaly wraz z lusterkami wiec cos tam sie poluzowalo albo jakis kabel wytarl albo sam nie wiem bo wtyczki dzialaja, masa na slupkach tez jest solidnie przykrecona wiec sam nie wiem ale znajomy elektryk to zalatwi:)

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
« Odpowiedź #12 dnia: 18 Kwietnia 2006, 11:26:06 »
Daj znać, co wymyślił elektryk. Przepytaj go dokładnie ;)
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

Adam_Zg

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 19 Kwietnia 2006, 16:59:09 »
Daj znać, co wymyślił elektryk. Przepytaj go dokładnie ;)
Pozdro.

nie bylo elektryka sam to zrobilem , okazalo sie ze kabel w drzwiach byl przerwany pewnie w zimie zamokl przymarzl i pekl od otwierania drzwi,  wymienilem i wszystko dziala:)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl