Witam wszystkich,
Jestem nowym użytkownikiem forum. Odnalazłem wątek związany z "check airbag" w związku z dzisiejszym pojawieniem się komunikatu w moim aucie. Problem pojawił się rano zaraz po uruchomieniu silnika. Jak czytałem w tym poście w większości przypadków kłopot z tym komunikatem zanika podczas niskich temperatur np. zimą, widać u mnie jest odwrotnie. Mam pytanie do osób, które uporały się z tym problemem. Czy wymiana panelu sterowania klimatyzacją jest kosztowna i czy można ją przeprowadzić samemu tzn czy jest to jakoś szczególnie skomplikowane? Da radę zamówić nowy panel np w ASO żeby nie ryzykować zakupu uszkodzonego np na allegro? A może szukać innych przyczyn problemu np. styki w kostce pod fotelem? A może wyłączenie poduszki pasażera zlikwiduje ten komunikat? Jeżdżę samemu więc to nie byłby kłopot. Ostatnie sprawdzę po powrocie do domu tymczasem może ktoś zdoła mi udzielić odpowiedzi lub da jakieś wskazówki w tym temacie. Auris jest z 2008 więc dawno po gwarancji, jestem drugim właścicielem. I jeszcze jedno. W ostatnim czasie tzn w ciągu pół roku wymieniłem 3 żarówki - 2 x h11 i jedną postojówkę. Jeśli przyczyną w.w. komunikatu jest przepalająca się dioda w panelu to może coś jest np z napięciem i to nie przypadek, że żarówki tak szybko się przepalają. Dziękuję za wszystkie ewentualne odpowiedzi. Pozdrawiam