Hmm - ja mam 8 letnią Ave T22 i generalnie nic się nie dzieje... I tak być powinno - przecież nadwozie jest w pełnii ocynkowane...
Fakt - 2 lata temu wokół mocowania anteny na dachu pojawił się rdzawy nalot ale szybka wizyta w zaprzyjaźnionym /ASO/ zakładzie lakierniczym, demontaż anteny, oczyszczenie wszystkiego, polerka i nie ma problemu... Nic się nie dzieje... Podobnie miałem rdzawy nalot przy listwie dachowej - tej "rynience" - dokładnie na środku - demontaż, oczyszczenie wszystkiego, polerka i nie ma problemu...
I - jak już napisałem - tak być powinno. Moja Ave miała kilka elementów lakierowanych /nikt nie zgadnie które/ ale za każdym razem naprawa była w zaprzyjaxnionym /ASO/ zakładzie lakierniczym - rewelacyjna jakość napraw - i nic sie nie dzieje. I wiem, że nie będzie sie działo - bo dobrze wykonana naprawa nie ma prawa do tego dopuścić...
W Twoim przypadku powody mogą być generalnie trzy:
1) nieprecyzyjny montaż w angielskiej fabryce
2) wymiana szyby i niedokładne dopasowanie uszczelki - uszkodzenie powloki lakierniczej podczas wymiany
3) niedbała naprawa lakiernicza po uszkodzeniu klapy.
W każdym wypadku - uszkodzenia lakiernicze to takie coś, co należy naprawiać najszybciej jak to tylko możliwe, bo im później tym drożej... Ewentualnie, możesz szukać klapy dokładnie pod kolor na allegro - ale to też rozwiązanie nie najlepsze, ponieważ owszem będziesz miał idealnie dobrany kolor i oryginalny, nieuszkodzony element ale żeby było OK, jego idealne spasowanie do nadwozia będzie żmudne...