nie polecam gazu ma za malo oktanów jak dla mnie
Widze ,ze masz przemyślane odpowiedzi ,ale cóż. Tzn. ze na temat miałem na myśli .
o ile więcej spala, ile traci mocy, jakie pojawiają się problemy
Niepowiem jak w 1.8 ,ale wiem jak w 2.0 bo mam i jest tak. Spala mi około 20-25% więcej gazu niż beny paliła, tzn beny poniżej 7 potrafiło wypić ,a gazu około 9 ( jazda spokojna , często korzystam z trybu jazdy econo). Osiagi spadają , w wysokich obrotach , tzn. powyżej 4.5 -5 tys.obr nieczuć już ciagu takiego jak kiedyś.Jezeli rzadko korzystasz z takich zakresów obrotów silnika , to nic niezauważysz zbytnio. Ja korzystam niestety i jest słaba , a przez to teraz na lpg zadko przekraczam 5 tyś.obr.
Jak przełączysz na bene spowrotem i i tak juz będzie słabsza niż przedtem bła ,bo będziesz miał zwezke w dolot wsadzoną.
czyli podciśnieniowa + prosty sterownik
No wiadomo , ja mam Autronic AL-700 i daje rade. Mam włączone funkcje wzbogacenia mieszanki podczas nagłego otwarcia przepustnicy , by zapobiec zubożeniu nagłemu. Cut-off też jest ,ale leciutki , tzn. hamowanie silnkiem,gaz niejest odcinany całkiem ,ale reakcja na pedał gazu jest za to na lpg natychmiastowy.
Co do silnków na ubogą mieszanke niech się inni wypowiedzą o problemach.