Witam wszystkich. Na allegro można kupić wkłady gumowe, które montuje się w sprężyny zawieszenia. Podobno utwardza to samochód zwłaszcza przy zużytych sprężynach i oszczędza amortyzatory. Sposób montowania ma być b. łatwy nawet bez pomocy warsztatu. Ciekawy jestem co o tym sądzicie i czy ktoś miał już doświadczenia z tym wynalazkiem. To cudo kosztuje 4zł szt. Pozdrowienia dla wszystkich
fajny pomysł, wprawdzie ma i swoje wady, ale czasem jest jedynym rozwiązaniem. wiadomo, nowych sprężyn nie zastąpi, ale pomóc może.
u mnie utwardziło trochę tył i podniosło go do fabrycznego stanu, bo po założeniu gazu trochę opadł tył ( ok +80kg wiszące za osią...
ja założyłem prawie u samej góry, jak na razie nie zjechały niżej. założenie rzeczywiście banał, żadnej filozofii tu nie ma. sprężyna ma jednak jeden zwój "mniej" - guma mało się ugina, więc jak obładujesz auto, to czasem prawie że "dobija", nie siada jednak tak bardzo jak bez...
reasumując : jak będzie mi sie szykować w miarę równa trasa pełnym autem to wsadzę sobie po dwie na stronę - jak będę jechał do Wrocławia, bo tam jest w miarę równo:) przy normalnym użytku mam po 1 na stronę i jest ok.
Do Camry kombi są wzmacniane Lesjoforsy po 250zł/szt, jak na mój gust będą takie jak fabryczne - bo fabryczne są z drutu 14, a Lesjo z 14,5 ... kupię, to się pochwalę, na razie muszę letnie kapcie jakieś kupić...
RedPoint : "jak niestac kogos na wymiane zluzytych sprezyn [...] to niech sprzeda auto i kupi sobie rower....."
masz dziwną wizję świata, nie każdy jest tak dziany jak Ty - powinieneś takie rzeczy uwzględniać, a swoją drogą to po sprzedaży roweru miałbym dobrą Camry 97

, więc ciężko kogoś oceniać po tym, co montuje do auta...